香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有冇人睇 [打印本頁]

作者: 波霸之勇者    時間: 26/12/2007 01:37 PM
標題: 有冇人睇
琴日睇左,不過好唔明,點解果兩隻獸要打交,點解珍珠要硬食鑽石果招時之咆哮??迴避咪唔怕受傷囉= =..
仲有小智同小光向尾段果度,成日向時空之塔度左跌又跌,咁都跌唔死佢地??次次都咁好彩.....
仲有...明明噩夢神明明死左...點解又會復活...唔通係珍珠帶佢地翻到之前果個空間??原本個果個空間的
噩夢神已經死左??
作者: 【路比】    時間: 26/12/2007 04:14 PM
我未睇呀
不過今晚既節目就係佢!
作者: 果然翁。﹏。    時間: 26/12/2007 05:22 PM
可以係邊到睇?
foxy唔見有
作者: abc666    時間: 26/12/2007 05:26 PM
Downloading...
http://p.greedland.net/download. ... /1198513082.torrent
作者: 【路比】    時間: 26/12/2007 06:20 PM
原帖由 abc666 於 26/12/2007 05:26 PM 發表
Downloading...
http://p.greedland.net/download.php?t=2007/12/25/1198513082.torrent

唔好咁直接!XD
作者: Piebaby-)    時間: 26/12/2007 07:06 PM
唔明鑽石,珍珠為什麼會打起來
作者: [UP]Zero    時間: 26/12/2007 07:26 PM
原帖由 小星★ 於 26/12/2007 07:06 PM 發表

[只看了圖片的路過]
其實應該不是因事情打起上來吧……
照道理在每個時間、每個空間衪們也是在打
是宿敵的關係吧(?)
作者: elven2001    時間: 26/12/2007 08:08 PM
1.那是在霸估地盤,可以想像動畫中的空間和時間是兩個圈圈,呢兩個圈圈相交的地方,就係佢地會面的地方,試想像自己係一個地盤的老大~有個同自己差唔多級數的野出現~你會點。

2.對比火箭兵團來說不算太奇怪。

3.個人認為消失的係由外而內活動力弱的東西(包括一些樹木),而咁岩惡夢死左,就變成死物,自然就同地方一齊慢慢消失,當地方還原,原為死物的惡夢應當肉體重現,既然連樹木都冇返事,應該惡夢都係咁的道理復活。
作者: Piebaby-)    時間: 26/12/2007 10:25 PM
原帖由 elven2001 於 26/12/2007 08:08 PM 發表
1.那是在霸估地盤,可以想像動畫中的空間和時間是兩個圈圈,呢兩個圈圈相交的地方,就係佢地會面的地方,試想像自己係一個地盤的老大~有個同自己差唔多級數的野出現~你會點。

2.對比火箭兵團來說不算太奇怪。

3.個 ...

該是珍珠把空間和空間物體復活
作者: 果然翁。﹏。    時間: 26/12/2007 11:04 PM
終於睇完la,發覺長舌頭好萌(啥!?)

琴日睇左,不過好唔明,點解果兩隻獸要打交,點解珍珠要硬食鑽石果招時之咆哮??迴避咪唔怕受傷囉= =..
>>>試諗下你同人打交,你真係下下可以回避
仲有小智同小光向尾段果度,成日向時空之塔度左跌又跌,咁都跌唔死佢地??次次都咁好彩.....
>>>有人救lo
仲有...明明噩夢神明明死左...點解又會復活...唔通係珍珠帶佢地翻到之前果個空間??原本個果個空間的噩夢神已經死左??
>>>咁果d樓,樹果d都冇事la
惡夢神會有咩事?
作者: Sunny    時間: 27/12/2007 11:12 PM
原帖由 小星★ 於 26/12/2007 07:06 PM 發表

電影中有說明的:
迪亞路卡和帕魯基亞的關係跟蓋歐卡和固拉多一樣,
是「宿敵」的關係。
看看貓鼬斬和飯匙蛇相遇的結果就明白了.............

牠們分別存在於「時間」和「空間」兩種次元,
因為異次元出現裂縫,
讓迪亞路卡和帕魯基亞相遇,
兩隻地位等同於神的寵物小精靈就展開了「宿敵」的戰鬥。

由於是宿敵,
一相遇就會戰鬥,
牠們戰鬥是沒有理由的。

原帖由 果然翁。﹏。 於 26/12/2007 11:04 PM 發表
終於睇完la,發覺長舌頭好萌(啥!?)

>>>試諗下你同人打交,你真係下下可以回避
仲有小智同小光向尾段果度,成日向 ...

那個...........
躲不開就算了,
但是帕魯基亞為甚麼把牠左手的珍珠面向時之咆哮? = =

正面吃下時之咆哮大不了受重傷,
用珍珠擋下時之咆哮,
雖然大大減低了受到時之咆哮的傷害,
卻令珍珠受損。

對帕魯基亞來說是一件十分危險的事。

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2