香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 睇在2007電影啦... [打印本頁]

作者: ☆﹏火球鼠〝    時間: 26/12/2007 10:44 AM
標題: 睇在2007電影啦...
琴日係gogobox到下..下了7個半鍾(等到我就死啦- -)
不過e個電影真係好睇過其他囉..(等待沒有白廢)
睇完唔g點解珍珠鑽石神獸係壞人咁..
檔案載點http://box3.gogobox.com.tw:8037/app/download.cgi?box_url=shin621&checked_file=2075875&from=OUT

作者: sy    時間: 26/12/2007 12:15 PM
看了一半..
為啥珍珠獸不狂用力場?囧
那就不用逃了囧
作者: Hikari1991    時間: 26/12/2007 02:39 PM
有一個問題,點解隻鑽石可以狂出破光好似唔累咁==
仲有我想知果D散彈係咩..............
P.S:用BT下半個鐘都唔洗....................
作者: 大個仔係我    時間: 26/12/2007 03:02 PM
珍珠獸太愚蠢XD
竟然用自己粒珍珠黎播鑽石獸招時之咆哮(?)

珍珠獸被小智話係笨蛋
小智真有種XDDD
作者: ccshong28    時間: 26/12/2007 06:24 PM
原帖由 ☆﹏火球鼠〝 於 26/12/2007 10:44 AM 發表
琴日係gogobox到下..下了7個半鍾(等到我就死啦- -)
不過e個電影真係好睇過其他囉..(等待沒有白廢)
睇完唔g點解珍珠鑽石神獸係壞人咁..
檔案載點http://box3.gogobox.com.tw:8037/app/download.cgi?box_url=shin ...

沖個涼搞定........

超慢電腦的我上
作者: 紅彗星    時間: 26/12/2007 06:48 PM
我家的XP娘對gb沒愛XD
作者: harry_lok    時間: 26/12/2007 06:53 PM
用Foxy 可能快d,,ok好睇
作者: 紅彗星    時間: 26/12/2007 07:04 PM
原帖由 harry_lok 於 26/12/2007 06:53 PM 發表

我家XP娘被foxy弄哭了好幾次…
俺不用foxy的
作者: 真龍傳*    時間: 26/12/2007 09:51 PM
08電影會否是珍珠鑽石大戰的續集?!
係咪有野未交代?所以先係08電影再出現呢 ..
作者: Sunny    時間: 26/12/2007 10:11 PM
原帖由 Hikari1991 於 26/12/2007 02:39 PM 發表
有一個問題,點解隻鑽石可以狂出破光好似唔累咁==
仲有我想知果D散彈係咩..............
P.S:用BT下半個鐘都唔洗....................

2004年的烈空座也可以無限制地狂出破壞光束吧 = =
我想只有動畫不在意「反動力」這東西.........
漫畫中的破壞光束也會有「反動力」的限制

P.S 這個檔案有沒有中文字幕?
作者: Eypon    時間: 26/12/2007 10:53 PM
原帖由 tamsunny 於 26/12/2007 10:11 PM 發表

DP動畫都有呢d副作用-.-
例1:40集沙暴龍用完億萬衝擊波之後企定定食左玄武龜既億萬吸收...
例2:53集玄武龜對火蔥鴨用破光...又係企定定食毒禪鬥士既劈瓦....
作者: 【路比】    時間: 27/12/2007 09:27 AM
幾好睇!
唔知點解,睇睇下就完左!【唔關片既問題】
好片果然快看完!【相對論又再一次實現^^】
作者: Eypon    時間: 27/12/2007 10:24 AM
原帖由 harry_lok 於 26/12/2007 06:53 PM 發表

foxy仲未有種="=
屋企冇人識用bt= =
作者: 果然翁。﹏。    時間: 27/12/2007 11:13 AM
呢個故事教訓我地發惡夢係好事..囧

屋企冇人識用bt= =
>>>
http://www.download.com/BitComet ... j=uo&tag=button
作者: step123    時間: 27/12/2007 11:24 AM
標題: 回復 14# 的帖子
我上土豆睇XD
都5明dp點解5比用惡夢神,同月女神一樣都是600種
作者: elvis    時間: 27/12/2007 01:15 PM
開頭鑽珍出場的同時,
又有未知出現,
意味戰鬥發生在神秘空間?
作者: 【路比】    時間: 27/12/2007 01:56 PM
原帖由 step123 於 27/12/2007 11:24 AM 發表
我上土豆睇XD
都5明dp點解5比用惡夢神,同月女神一樣都是600種

係咪要long到好耐!
上土豆不如下載回來吧><
作者: SJ318    時間: 27/12/2007 02:52 PM
原帖由 tamsunny 於 26/12/2007 22:11 發表

我那個有字幕......
作者: Sunny    時間: 27/12/2007 03:06 PM
原帖由 J@細龍 於 27/12/2007 02:52 PM 發表

我那個有字幕......

已經download了
有字幕
不錯的說
作者: step123    時間: 27/12/2007 04:28 PM
標題: 回復 17# 的帖子
我是BT白痴呀XD
d未知走哂
作者: Eypon    時間: 27/12/2007 04:32 PM
原帖由 tamsunny 於 27/12/2007 03:06 PM 發表

已經download了
有字幕
不錯的說

麻煩可唔可以放一放種上foxy俾我呢類bt白痴dl...
作者: 紅彗星    時間: 27/12/2007 04:52 PM
原帖由 ∞-JUSTICE 於 27/12/2007 04:32 PM 發表

麻煩可唔可以上一上載到http俾我呢個咩都用唔到既人dl…(喂
作者: 【路比】    時間: 27/12/2007 06:24 PM
原帖由 紅彗星 於 27/12/2007 04:52 PM 發表

麻煩可唔可以上一上載到http俾我呢個咩都用唔到既人dl…(喂

上載片是一件煩的事呀!
可能要等大半天!
作者: 大個仔係我    時間: 27/12/2007 09:54 PM
原帖由 elvis 於 27/12/2007 01:15 PM 發表
開頭鑽珍出場的同時,
又有未知出現,
意味戰鬥發生在神秘空間?

那個是異次元
據說是時空裂縫?

作者: Sunny    時間: 27/12/2007 10:57 PM
原帖由 ∞-JUSTICE 於 27/12/2007 04:32 PM 發表

[52wy&koudai8][PokeMon][Movie_2007][Jpn_Chs][Rv11_Aac][907072A5]

在Foxy打以上的名稱就可以找到
或打「pokemon movie 2007」
作者: Eypon    時間: 28/12/2007 02:24 AM
原帖由 tamsunny 於 27/12/2007 03:06 PM 發表

已經download了
有字幕
不錯的說

係繁體定簡體來的!?
原帖由 tamsunny 於 27/12/2007 10:57 PM 發表

[52wy&koudai8][PokeMon][Movie_2007][Jpn_Chs][Rv11_Aac][907072A5]

在Foxy打以上的名稱就可以找到
或打「pokemon movie 2007」

已經dl緊-.-thx
↑雖則係純感謝文,但係引用多一個post講返相關文章=口=唔算犯版規架可
作者: 玖我夏姬    時間: 28/12/2007 04:04 AM
我想知點解時間神要同空間神打姐?
好難明,,,
仲有惡夢神出來既意義係咩?
崖打?
作者: Eypon    時間: 28/12/2007 04:50 AM
岩岩睇完了(半夜dl走黎睇= =)
惡夢係因為以前受過愛麗絲個外婆恩惠,想保護個小鎮同個庭園先走出黎
佢寧願犧牲自己都唔想個庭園因為佢兩個打而消失,結果就企左出黎食哂時咆同亞空喇
某程度上可以話呢一套野改變左以往認為惡夢係邪惡象徵既想法
但係至於係咪咁就大家心照-.-
雖則某d位都算感人,但係整體既畫風,技能施放特效都比以往差(特別係時咆<--指定要批評,過往有幾多強大攻擊技出黎?利基亞天空衝擊波,海皇牙破光,路卡波導彈,都比呢次靚),感覺上時咆好似只係d高達戰鬥開大炮,亞空似用緊超大型音波爆擊ソニックブーム咁既樣,當然呢d只係個人評論,只係對於修讀3D動畫既我黎講要做到呢d畫面都仲可以(不過當然比大師級既差=口=)
宜家唯有期待下套冰空花束會搞成點(鬼龍用影子潛行會點潛呢=口=)

P.S.硬係覺得惡夢潛入地板果下激似用緊影子潛行シャドーダイブ-,-
作者: 【路比】    時間: 28/12/2007 07:52 AM
原帖由 ∞-JUSTICE 於 28/12/2007 04:50 AM 發表
惡夢係因為以前受過愛麗絲個外婆恩惠,想保護個小鎮同個庭園先走出黎
佢寧願犧牲自己都唔想個庭園因為佢兩個打而消失,結果就企左出黎食哂時咆同亞空喇
某程度上可以話呢一套野改變左以 ...

我睇落都感覺到Gundam的味道呢!
作者: sy    時間: 28/12/2007 09:35 AM
原帖由 玖我夏姬 於 28/12/2007 04:04 AM 發表
我想知點解時間神要同空間神打姐?
好難明,,,
仲有惡夢神出來既意義係咩?
崖打?

唔打老任點賺錢?
唔出來邊有戲睇?
作者: Sunny    時間: 28/12/2007 09:53 AM
原帖由 ∞-JUSTICE 於 28/12/2007 04:50 AM 發表
某程度上可以話呢一套野改變左以往認為惡夢係邪惡象徵既想法
但係至於係咪咁就大家心照-.-
雖則某d位都算感人,但係整體既畫風,技能施放特效都比以往差(特別係時咆<--指定要批評,過往有幾多強大攻擊技出黎?利基亞天空衝擊波,海皇牙破光,路卡波導彈,都比呢次靚),感覺上時咆好似只係d高達戰鬥開大炮,亞空似用緊超大型音波爆擊咁既樣,當然呢d只係個人評論,只係對於修讀3D動畫既我黎講要做到呢d畫面都仲可以(不過當然比大師級既差=口=)
宜家唯有期待下套冰空花束會搞成點(鬼龍用影子潛行會點潛呢=口=)

P.S.硬係覺得惡夢潛入地板果下激似用緊影子潛行-,-

同感 = =
聲音也像高達開大炮 = =

帕魯基亞用最強的招式的時侯,
牠的右手發出光汒,然後一股力量從右手發出
亞空間切裂彈就是這樣的嗎?

作者: elvis    時間: 28/12/2007 11:13 AM
原帖由 紅彗星 於 27/12/2007 04:52 PM 發表

用電話線上網,上載係下載嘅十分一

==========================================
原帖由 tamsunny 於 28/12/2007 09:53 AM 發表

另外迪亞路加的黑色炮就是時之咆哮
(如果有看過官網的PBR(wii)示範片段(第五)就知)
作者: 雞仔    時間: 28/12/2007 11:19 AM
ダークライ仲咩唔用黑洞同惡夢收拾ディアルガ同パルキア?
パルキア好鬼廢
ディアルガ係咁用破壞光束唔係全用時之咆哮?
パルキア同ディアルガ無用波導彈
作者: Sunny    時間: 28/12/2007 11:29 AM
原帖由 雞仔 於 28/12/2007 11:19 AM 發表
仲咩唔用黑洞同惡夢收拾同?
好鬼廢
&# ...

那是因為受了傷
作者: 雞仔    時間: 28/12/2007 11:32 AM
原帖由 tamsunny 於 28/12/2007 11:29 AM 發表

那是因為パルキア受了傷

パルキア用波導彈打爆佢粒石
ディアルガ係咁用龍之波動打爆パルキア咪得囉

作者: Sunny    時間: 28/12/2007 11:48 AM
想問一問

迪亞路加曾用一招攻擊,
像是有很多如流星般的火(?)
帕魯奇亞和惡夢神也曾吃下了好幾次 = =

那會不會是(流星群)?
作者: elvis    時間: 28/12/2007 12:45 PM
其實惡夢神是好還是壞呢?
電影中是拯救市鎮的"英雄"= =
遊戲中令小孩惡夢(DP),策劃邪惡陰謀(時闇)
作者: 果然翁。﹏。    時間: 28/12/2007 01:18 PM
原帖由 elvis 於 28/12/2007 12:45 PM 發表
其實惡夢神是好還是壞呢?
電影中是拯救市鎮的"英雄"= =
遊戲中令小孩惡夢(DP),策劃邪惡陰謀(時闇)

電影不能與遊戲比較
作者: step123    時間: 28/12/2007 02:49 PM
標題: 回復 36# 的帖子
佢的特攻要降六級了XD
作者: 【路比】    時間: 28/12/2007 03:48 PM
原帖由 step123 於 28/12/2007 02:49 PM 發表
佢的特攻要降六級了XD

電影的東西,不可能完全跟Games的!
作者: Sunny    時間: 28/12/2007 04:07 PM
原帖由 【路比】 於 28/12/2007 03:48 PM 發表

電影的東西,不可能完全跟Games的!

當然
有些根本不是招式
作者: nelson0908    時間: 28/12/2007 06:25 PM
原帖由 tamsunny 於 28/12/2007 11:48 AM 發表
想問一問

迪亞路加曾用一招攻擊,
像是有很多如流星般的火(?)
帕魯奇亞和惡夢神也曾吃下了好幾次 = =

那會不會是(流星群)?

顏色帶著一點點金黃色,應該是流星群
難道你想是種子機關槍(大誤!!!)

原帖由 雞仔 於 28/12/2007 11:32 AM 發表

パルキア用波導彈打爆佢粒石
ディアルガ係咁用龍之波動打爆パルキア咪得囉

沒用有過龍波..

原帖由 雞仔 於 28/12/2007 11:19 AM 發表
ダークライ仲咩唔用黑洞同惡夢收拾ディアルガ同パルキア?
パルキア好鬼廢
ディ&# ...

惡夢神有用黑洞,
但全被擋光了

パルキア紫色的那個不是波導彈嗎- -?
作者: Eypon    時間: 29/12/2007 03:23 PM
原帖由 tamsunny 於 28/12/2007 09:53 AM 發表

同感 = =
聲音也像高達開大炮 = =

帕魯基亞用最強的招式的時侯,
牠的右手發出光汒,然後一股力量從右手發出

咁佢成招個樣又真係似切開d野咁...除左呢一招佢仲有邊招可以用呢個特效
作者: 馬尼諾    時間: 30/12/2007 09:21 AM
我都睇左~一般啦~無以前咁好睇啦
作者: yho    時間: 30/12/2007 10:18 AM
兩隻神獸打黎打去只係曬時間而已- -,十分之無聊- -~
作者: Piebaby-)    時間: 30/12/2007 05:52 PM
原帖由 yho 於 30/12/2007 10:18 AM 發表

我地主要都係睇佢哩樣野
作者: 果然翁。﹏。    時間: 30/12/2007 06:00 PM
原帖由 yho 於 30/12/2007 10:18 AM 發表

唔打點可以繼續落去?
作者: reeve27    時間: 1/1/2008 03:25 AM
其實我想問點解2次聖獸會係同一個空間打起上黎既?(因為我珍鑽睇到3x集)...
另外..惡夢係好人定壞人?

P.S 今集既感覺有d似利基亞爆誕..又係幾隻野打..又係用歌聲黎平熄佢地既憤怒..(不過唔同既係惡夢消失左可以出返黎@@?)..
仲有小剛隻野好勁...硬頂左鑽石獸一野
作者: GTO2006    時間: 1/1/2008 02:53 PM
原帖由 reeve27 於 1/1/2008 03:25 發表
其實我想問點解2次聖獸會係同一個空間打起上黎既?(因為我珍鑽睇到3x集)...
另外..惡夢係好人定壞人?

P.S 今集既感覺有d似利基亞爆誕..又係幾隻野打..又係用歌聲黎平熄佢地既憤怒..(不過唔同既係惡夢消失左可以出 ...

PM的劇場版通常都不會和TV版的故主線事連在一起的
作者: GTO2006    時間: 1/1/2008 02:59 PM
今次的戰鬥畫面真是華麗啊~很有"力量"
原先對故事的期望不大的了~但意外地有驚喜
可能因為我沒看劇情介紹啦~
我不知道電影版神獸們的關系而令我有意外驚喜啦
另外ED用了英文歌的效果不錯啊
作者: elvis    時間: 9/1/2008 06:49 PM
樓上連post

========================
看完後發現預告篇中一些片段沒出現
1. 小智和愛麗絲在時空之塔下,忽然一個光球飛向來,噩夢神在此時檔了
2. 小智騎住大比鳥
作者: 大個仔係我    時間: 9/1/2008 07:44 PM
原帖由 elvis 於 9/1/2008 06:49 PM 發表
樓上連post

========================
看完後發現預告篇中一些片段沒出現
1. 小智和愛麗絲在時空之塔下,忽然一個光球飛向來,噩夢神在此時檔了
2. 小智騎住大比鳥

都不是第一次了…
預告的內容信五成算了(爆)
作者: Sunny    時間: 9/1/2008 08:34 PM
原帖由 大個仔係我 於 9/1/2008 07:44 PM 發表

都不是第一次了…
預告的內容信五成算了(爆)

預告是一年比一年不可信的
作者: elvis    時間: 9/1/2008 11:11 PM
說不定在08 movie前,
圓企鵝已進化了
作者: Eypon    時間: 10/1/2008 12:31 AM
原帖由 elvis 於 9/1/2008 11:11 PM 發表
說不定在08 movie前,
圓企鵝已進化了

TV版進化...
但電影版還是這隻小不點
作者: elvis    時間: 10/1/2008 06:56 PM
但據說電影和TV是有順序關係...
(按首映日計算)

==============================

另外在movie10片尾曲的後半部,
迪亞路加和帕魯基亞在山間飛行,最後消失,回到原來的空間
那背景好像movie11的場景...(純個人感覺)

==============================

原來預告片不應信5成...是4成而已
1. 迪亞路加和帕魯基亞在預告片中在阿拉莫斯鎮附近一起出現,
電影是帕魯基亞首先在時空之塔塔頂出現
2. 噩夢神在預告片中是以「黑色的光」作快速移動
電影是以「地上的黑影」或「超快的影」作快速移動
3. 小智和愛麗絲在預告片中用樓梯帶音盤上塔頂
電影中是小智、小光、愛麗絲及托尼歐用熱氣球上去,
但中途受襲,小智小光改用時空之塔的樓梯(好像是,總之是其中一坐)
4. 時空之塔中間樓梯在預告片是順時針
電影是逆時針
5. 預告片中的「空間分裂」是建築物被分拆,
電影中是化成光消失
6. 預告片中比卡超哭了,
電影沒有
另外有兩個之前提及

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2