香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 唔知我打唔打4大好? [打印本頁]

作者: abc123abc    時間: 21/12/2007 05:45 PM
標題: 唔知我打唔打4大好?
我得53LvPalkia
53LvGolbat
52LvLuxray
52LvEmpoleon
52LvMedicham
52LvRapidash
作者: Mayuki~*    時間: 21/12/2007 05:51 PM
咩都唔比,,
點知-0-
++++++++++++++
LV唔夠,,
建議先練好主角同主攻
另外搵隻隊醫幫幫忙補血(隊醫都要練
你都係練多陣先再打
另外有什麼道具,有什麼藥
藥都重要(返生要1-3粒到
當然最後都係靠你自己啦
作者: Eypon    時間: 21/12/2007 05:59 PM
我既陣容比樓主更差....
得2隻過50....全部4x...結果靠Palkia既特性同埋洗錢搣pp戰術黎打嬴人...
作者: 咕嚕小天使    時間: 21/12/2007 06:03 PM
夠打啦~我都係6隻過關寵~什麼隊醫什麼道具根本唔駛~最緊要帶瀕死藥,補200藥,萬能藥~帶一堆~4天王收得啦~
什麼隊醫什努力值打爆左慢慢練都未遲
作者: PA    時間: 21/12/2007 06:11 PM
既然有時間在這裡等回覆
倒不如直接save然後打4大看看能不能打贏
作者: abc123abc    時間: 21/12/2007 06:12 PM
Palkia
Spacial Rend,Water Pulse
Earthquake,Dragon Pulse

Golbat
Poison Fang,Fly
Sludge Bomb,Payback

Luxray
Thunder Fang,Thunder
Crunch,Strength

Empoleon
Waterfall,Surf
Drill Peck,Rock Climb

Medicham
Thunderpunch,Rock Smash
Drain Punch,Psychic

Rapidash
Poison Jab ,Fire Blast
Megahorn , Flamethrower
作者: lokrix    時間: 21/12/2007 07:47 PM
買加戰鬥中+攻/+特攻既藥(打四大唔用以後都無乜機會用)
買多d復活/回200hp藥
蟲天王加完特攻後用火焰噴射清(加特攻係怕唔可以一招死,對毒蝎可用地震)
地天王用滑浪
火天王都係滑浪
超能就狂咬+火招對付鋼鐘
冠軍.....最麻煩都係美麗龍同鯊猛龍,最好一招秒
作者: 雞翼BB    時間: 21/12/2007 08:31 PM
你好似無草系招/精靈.....
打沼王同果條泥鰍會幾煩.....
作者: abc123abc    時間: 21/12/2007 09:07 PM
終於勝了

Palkia死左3次(美納斯x1,路卡里歐x2)

(其他當盾,目的是把Palkia復活..)

其他的死左4次以上(我的Golbat進化所需的時間又加長了 )

(好彩Palkia的特防和速度高)

沼王,念魚王?我用愈加王的Psychic搞掂了

用左超耐時間@@

作者: Eypon    時間: 22/12/2007 12:41 AM
基本上我當初都係用Palkia黎搣pp
佢死就冇所謂既,最緊要搣到人pp
將對方高攻/剋制到自己既招搣盡佢,之後先慢慢磨死人
作者: =笨小華=    時間: 31/12/2007 09:44 PM
~~我4隻打晒~但用得個3個~哈哈~
有:     83lv魯卡利奧
           87lv小火猴既最終進化(最強的)
           85lv三神魚既藍色
仲有隻0lv笨笨魚既蛋

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2