香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 如何取得no.490瑪拿菲 [打印本頁]

作者: 車厘龜頭    時間: 11/10/2007 03:00 PM
標題: 如何取得no.490瑪拿菲
要用正途方法
作者: K龍    時間: 11/10/2007 03:29 PM
Poke Ranger中取得瑪拿菲的蛋的任務,完成後把蛋send 去 D/P
而要取得該任務是必須要前往日本......加上活動已完(?)(對Poke Ranger不太熟悉,充其量只是"玩過"而已....)
作者: Matt06    時間: 11/10/2007 06:46 PM
原帖由 車厘龜頭 於 11/10/2007 03:00 PM 發表
要用正途方法

若是沒有Poke Ranger
那就得靠去GTS碰碰運氣
作者: 原國愛海    時間: 11/10/2007 07:05 PM
其實,美版Ranger自己可以開啓w任務,完成之后可以將蛋傳過去DP
不過要遵循:日版對日版,美版對美版
作者: Eypon    時間: 11/10/2007 07:51 PM
原帖由 chfmy 於 11/10/2007 07:05 PM 發表
其實,美版Ranger自己可以開啓w任務,完成之后可以將蛋傳過去DP
不過要遵循:日版對日版,美版對美版

但係出左黎之後就可以照常以美版對日版咁通訊嗎= =+
作者: 小粟    時間: 11/10/2007 08:20 PM
即係唔好同我講...
唔洗去日本啦+_+
作者: 原國愛海    時間: 11/10/2007 08:32 PM
同理因為美版RANGER不能把MANAPHY發給日版DP,所以推測日版MANAPHY也不能給美版

1.通關。標題畫面追加“Ranger Net”
2.點擊進入後會看見選項“Play a special mission”,不用管他
3.直接在此選單下按“R+X+左”
4.選單追加“Enter the password”,觸摸下屏後遊戲自動會保存。
5.然後輸入12位元的密碼後,關機重新進入。就可以在“Play a special mission”中找到瑪那菲的任務“Recover the Precious Egg”。
密碼:P8M2-9D6F-43H7
作者: 小粟    時間: 11/10/2007 08:45 PM
e層我知
因為岩岩去左Uwants睇過

之後我又去左睇3隻"正常捉唔到"既聖獸
覺得隻千手怪好恐怖>_<
作者: 原國愛海    時間: 11/10/2007 08:52 PM
GTS基本上換ge都要夢夢
如果真係有能力換到,幹就恭喜
廣告PS:如果LZ有我想要ge特殊PM我可以換- -
作者: 小粟    時間: 11/10/2007 09:16 PM
但係我記得有招可以Bug捉wo
但係轉都要.....
紅----->金------->寶石-------->鑽石

真係悶得死人架wo,要有GBC+NDSL先攪到
作者: lly    時間: 11/10/2007 09:24 PM
原帖由 小粟 於 11/10/2007 09:16 PM 發表
但係我記得有招可以Bug捉wo
但係轉都要.....
紅----->金------->寶石-------->鑽石

真係悶得死人架wo,要有GBC+NDSL先攪到

gbc不可和gba通訊, 所以都是不可能的...
作者: elvis    時間: 11/10/2007 09:58 PM
原帖由 ∞-JUSTICE 於 11/10/2007 07:51 PM 發表

但係出左黎之後就可以照常以美版對日版咁通訊嗎= =+

美版ranger對美版dp,日版ranger對日版dp,
美版dp按道理是可以對日版dp

在美版dp收到490後,應該可以傳去日版dp
作者: 小粟    時間: 11/10/2007 10:17 PM
哦...係wo
咁都唔記得添^^"
作者: 原國愛海    時間: 11/10/2007 10:39 PM
前提都係,有兩部DS

有錢人XD
作者: Eypon    時間: 12/10/2007 12:51 AM
原帖由 chfmy 於 11/10/2007 10:39 PM 發表
前提都係,有兩部DS

有錢人XD

我屋企有3部= =
一人一部中
作者: 小粟    時間: 12/10/2007 04:30 PM
wa....
雖然我家姐個朋友4部
佢呀媽一個,佢2個(壞左部)佢細佬都好似有
暴發戶哦............- -"""""

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2