香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有少少唔係新手一問=口=" [打印本頁]

作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:22 AM
標題: 有少少唔係新手一問=口="
我應該等d怪到幾lv先打天王??用咩怪好??
作者: 雪貓    時間: 30/8/2007 11:24 AM
要保險的話60多+藥是沒有問題的.......
要挑戰的話好像我之前帶兩隻50多其他都只有40~45也不一定打不贏- -"

有藥+少少策略就可以了...
建議有隻火打鋼鐘,冰打地龍,草打地+水的...
小心火系的那個天王有火系下還有草招的........

作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:27 AM
但係我用3隻50幾,3隻40幾打到笫五個人果陣死得好慘喎
作者: 雪貓    時間: 30/8/2007 11:28 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:27 AM 發表
但係我用3隻50幾,3隻40幾打到笫五個人果陣死得好慘喎

有冰招/冰pm嗎?
是死在地龍嗎.....?
作者: lly    時間: 30/8/2007 11:28 AM
可以帶大量回復藥...
作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:30 AM
我死左係隻美麗龍度,不過係打胡狄果時死左好多=.=
作者: lly    時間: 30/8/2007 11:31 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:30 AM 發表

是打第四天王時的?
那在打冠軍前可用回復藥...
作者: 雪貓    時間: 30/8/2007 11:32 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:30 AM 發表

你的隊是什麼..........
打死了地龍打不到美麗龍~.~?
作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:33 AM
冇曬pp...就算+左hp都冇咩用.冠軍太勁... 用咩打佢會好d???
作者: 雪貓    時間: 30/8/2007 11:37 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:33 AM 發表
冇曬pp...就算+左hp都冇咩用.冠軍太勁... 用咩打佢會好d???

http://aucy.com/pokemon/nds/items.php?search=PP
沒pp就話帶上面網址頭4個吧......

你的隊伍是什麼~.~?
作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:37 AM
我有火54lv 水+龍47lv 水44lv 2隻超能力50lv fly49lv=.=
作者: lly    時間: 30/8/2007 11:38 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:33 AM 發表

以屬性攻擊,
草屬性攻擊可打兩隻,
冰屬性攻擊可打兩隻...
作者: 雪貓    時間: 30/8/2007 11:39 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:37 AM 發表
我有火54lv 水+龍47lv 水44lv 2隻超能力50lv fly49lv=.=

那2隻超能力是什麼...
考慮加隻草/雷吧...
草就話可以打地+水
雷的話速會高點可以快出招打美麗龍..
作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:39 AM
唔好意思問多一個問題.
ピーピーエイド Ether 1200円 600円 回復1招招式10PP 消耗物品
ピーピーリカバー Max Ether 2000円 1000円 回復1招招式滿PP 消耗物品
ピーピーエイダー Elixer 3000円 1500円 回復所有招式10PP 消耗物品
ピーピーマックス Max Elixer 4500円 2250円 回復所有招式滿PP 消耗物品
邊度有得買
作者: 寵物精靈狂    時間: 30/8/2007 11:39 AM
我用草主,電獅.一開始個隻鷹,同神獸都夠打不過要狂補血
作者: 雪貓    時間: 30/8/2007 11:40 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:39 AM 發表
唔好意思問多一個問題.
ピーピーエイド Ether 1200円 600円 回復1招招式10PP 消耗物品
ピーピーリカӡ ...

好像只能在途中拾道具拾到的....
作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:40 AM
那2隻超能力聖獸...148,146
作者: lly    時間: 30/8/2007 11:40 AM
[quote]原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:39 AM 發表

登錄/註冊後可看大圖

唔好意思問多一個問題.
 Ether 1200
作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:42 AM
咁百貨公司有冇得買
作者: lly    時間: 30/8/2007 11:43 AM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:42 AM 發表
咁百貨公司有冇得買

沒有...
或者先裝備回hp的果實, 打到差不多時就會自動發動...
作者: 珍珠鑽石王    時間: 30/8/2007 11:51 AM
no.11-no.15係咪都係+hp???
作者: MONJAI    時間: 30/8/2007 12:03 PM
原帖由 珍珠鑽石王 於 30/8/2007 11:51 AM 發表
no.11-no.15係咪都係+hp???

對,hp低於1/2後,就會+上1/8的血..但若性格不當用後會混亂..
作者: 未知〞    時間: 30/8/2007 12:58 PM
我用1隻50..全部都係35-47- -..

都嬴左XD
作者: hero1995    時間: 30/8/2007 02:13 PM
我用2隻lv63,1隻lv58,其餘廢物(30lv左右),再加少少藥就掂啦!!!
作者: [UP]Insulator    時間: 30/8/2007 03:09 PM
原帖由 lly 於 30/8/2007 11:28 AM 發表
可以帶大量回復藥...

大量回復藥未必勝硬

我慣常訓練3隻PM的努力值..跟住妙天王..人地未出招都俾我1招打死..又何來要回復藥..?
作者: lly    時間: 30/8/2007 03:17 PM
原帖由 Giggs 於 30/8/2007 03:09 PM 發表

大量回復藥未必勝硬

我慣常訓練3隻PM的努力值..跟住妙天王..人地未出招都俾我1招打死..又何來要回復藥..?

是未必, 但只不過為了有保障,
lv是比較重要的, 1隻70lv以上pm基本上就可以不用回復藥就打完全部天王,
高lv速攻pm, 有練努力值一招打倒一pm當然沒有問題,
但既然只有44-57lv, 沒有訓練好努力值, 用回復藥都沒有什麼問題...

作者: [UP]Insulator    時間: 30/8/2007 03:31 PM
原帖由 lly 於 30/8/2007 03:17 PM 發表

是未必, 但只不過為了有保障,
lv是比較重要的, 1隻70lv以上pm基本上就可以不用回復藥就打完全部天王,
高lv速攻pm, 有練努力值一招打倒一pm當然沒有問題,
但既然只有44-57lv, 沒有訓練好努力值, 用回復 ...

如果以樓主的44-57lv pm..最好把平均lv拉到50lv以上...有較大的勝算

當然樓主沒訓練努力值..lv又唔係高..都係拿多點回復藥吧...
(記得RSE同FL都係有得用便宜價買回復100hp的特別藥..買果個仲實際..唔記得DP有無...)

(訓練努力值可順便拉lv..一石二烏...)
作者: lly    時間: 30/8/2007 03:34 PM
原帖由 Giggs 於 30/8/2007 03:31 PM 發表
(記得RSE同FL都係有得用便宜價買回復100hp的特別藥..買果個仲實際..唔記得DP有無...)

有, 不過會下降pm親密度...

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2