香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 寵物小精靈TV VS 寵物小精靈特別篇 [打印本頁]

作者: raychf    時間: 2/7/2007 07:26 PM
標題: 寵物小精靈TV VS 寵物小精靈特別篇
講真果句,雖然我係個Pokemon迷,但係都開始覺得TV版Pokemon好無聊(個人主要係追TVB,唔追日文)
劇情又悶,來來去去都係咁,只係有時有d笑位同cute位

認真講句,我寧願將特別篇動畫化好過睇而家既TV版,起碼熱血,故事內容豐富d
而家既TV版比人有種只係比細路睇既感覺

可能我長大了,思想成熟了才咁諗吧

歡迎發表or反駁
作者: 木守聰-.-    時間: 2/7/2007 07:38 PM
原帖由 raychf 於 2/7/2007 19:26 發表
講真果句,雖然我係個Pokemon迷,但係都開始覺得TV版Pokemon好無聊(個人主要係追TVB,唔追日文)

認真講句,我寧願將特別篇動畫化好過睇而家既TV版,起碼熱血,故 ...

事實上,pokemon TV vision 真的低能左...我估因為The pokemon company and TVTOKYO(MediaNET)生怕越來越多原本是pokemon 迷的大人現在已不喜歡pokemon 了,故此將焦點放在小孩(難道你唔覺得現在的pokemon 就算唔看舊版都大約知佢講嘜ma?)。
作者: 251386    時間: 3/7/2007 12:18 PM
pokemon次次有一個新聯盟就會將以前的事完全忙記。我覺得以前的pokemon好睇是因為估唔之後D劇情係點,而家估都估到啦,也可以從游戲的劇情覺得誰好玩,我覺得金銀最好玩,寶石版劇情最悶。
作者: 路人2號    時間: 3/7/2007 01:08 PM
寵物小精靈特別篇是以遊戲作藍本,
TV板是本來就有的。
作者: 【路比】    時間: 3/7/2007 01:24 PM
原帖由 路人2號 於 3/7/2007 13:08 發表
寵物小精靈特別篇是以遊戲作藍本,
TV板是本來就有的。

不錯的說~~~~~我也比較喜歡漫畫
但每次也要30元才可看實在有點......
作者: 路人2號    時間: 3/7/2007 01:28 PM
原帖由 【路比】 於 3/7/2007 13:24 發表

不錯的說~~~~~我也比較喜歡漫畫
但每次也要30元才可看實在有點......

可以買單行本的說
作者: qwera1011    時間: 3/7/2007 05:45 PM
把特別篇動畫化是不錯的
作者: Mayuki~*    時間: 3/7/2007 07:38 PM
漫畫不是低(b)的.
只是TV版低(b)化-.-''
作者: ~小智~    時間: 4/7/2007 12:47 PM
說真的
特別篇真的比tv好看

特別篇好看在多對戰

特別篇的主角會在不同的地方會變了不同的主角
作者: calvin(cc)    時間: 4/7/2007 11:04 PM
原帖由 raychf 於 2/7/2007 19:26 發表

認真講句,我寧願將特別篇動畫化好過睇而家既TV版,起碼熱血,故 ...

我都認同tv比較無聊~
個人認為漫畫的劇情比tv好幾倍~

漫畫的劇情起碼唔會悶到去邊
又會有不同的主角~
tv做咁耐都係小智,無換過人

又集集都同火箭兵團大亂鬥
如果無左火箭兵團
tv真係無得做= =

作者: 小鱷    時間: 8/7/2007 01:45 PM
最緊要是特別篇不會像TV那樣降低戰鬥能力>w<
作者: 251386    時間: 8/7/2007 02:07 PM
特別篇個小智好有型,TV果個
作者: 251386    時間: 8/7/2007 06:59 PM
特別篇我睇到第17本啦,花左我四五個鐘,終於睇灑,真係好好睇,千里對路比,父子之戰,比TV好睇幾多。
作者: 251386    時間: 8/7/2007 07:00 PM
E家HK特別篇出到第幾本呢?
作者: Bayleef    時間: 8/7/2007 10:03 PM
特別篇係咪例如烈空的訪問者同水都の守護神

如果係,咁就的確特別篇好睇d
作者: 大個仔係我    時間: 8/7/2007 10:04 PM
原帖由 251386 於 8/7/2007 19:00 發表 E家HK特別篇出到第幾本呢?

出到第17期

原帖由 Bayleef 於 8/7/2007 22:03 發表

水都呢d叫劇場版
特別篇係用遊戲為藍本
[url=http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AF%B5%E7%89%A9%E5%B0%8F%E7%B2%BE%E9%9D%88%E7%89%B9%E5%88%A5%E7%AF%87]http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AF%B5%E7%89%A9%E5%B0%8F%E7%B2%BE%E9%9D%88%E7%89%B9%E5%88%A5%E7%AF%87[/url]

作者: calvin0062    時間: 8/7/2007 11:20 PM
原帖由 Bayleef 於 8/7/2007 22:03 發表

簡單來說,特別篇是漫畫,不是電影
作者: yini_715    時間: 10/7/2007 10:21 PM
>w<絕對支持特別篇~
最起碼劇情不會重複,而且很精彩>///<
非常喜歡裡面的人物~

我現在也很少看TV,因為劇情不斷重複....
而且真是挺無聊....|||| (華麗大賽和場館挑戰賽比較好看吧)
但真是越來越無吸引力可言....

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2