香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 點先可以易d捉神獸?? [打印本頁]

作者: ben55655    時間: 1/7/2007 01:06 PM
標題: 點先可以易d捉神獸??
why我日日可1200$個d精靈球都捉唔到佢
作者: 122318    時間: 1/7/2007 01:11 PM
催眠佢囉  打到佢紅血
作者: leemingchung    時間: 1/7/2007 03:00 PM
捉神獸真係好講運

我捉鑽石封面only打到佢得番21血用第2個1200球就捉到啦,,我都o嘴

但捉個隻火蟾蜍打到佢5血以下+麻痺,,用10幾個1200球都捉唔到,,攪到個身冇精靈球捉唔到佢,,又要番去買
作者: MONJAI    時間: 1/7/2007 03:02 PM
原帖由 leemingchung 於 1/7/2007 15:00 發表
捉神獸真係好講運

我捉鑽石封面only打到佢得番21血用第2個1200球就捉到啦,,我都o嘴

但捉個隻火蟾蜍打到佢5血以下+麻痺,,用10幾個1200球都捉唔到,,攪到個身冇精靈球捉唔到佢,,又要番去買

封面獸機率跟其他是不同的
作者: ben55655    時間: 1/7/2007 06:11 PM
標題: 咁個隻491呢,要點先易d
我用左100幾個1200$既精靈球都捉唔到
作者: K龍    時間: 1/7/2007 06:18 PM
原帖由 ben55655 於 1/7/2007 18:11 發表
我用左100幾個1200$既精靈球都捉唔到

這只是機率問題.....
可以增加捕獲機率的就是扣對方HP,令佢有異狀等等......
而用特別的pm ball (如時間球)隨回合回數也可以增加捕獲率.......
之後就只好聽天由命......
而根據以往的經驗,做到這種地步要令到神獸級的pm加入其機率也只有4~10%左右......所以慢慢吧
作者: roy007    時間: 1/7/2007 06:37 PM
要易d~用m球囉....

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2