香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 請問全國208 Steelix 和哪一隻精靈育養才會生蛋? [打印本頁]

作者: syufelix    時間: 13/6/2007 02:48 PM
標題: 請問全國208 Steelix 和哪一隻精靈育養才會生蛋?
我看了Acucy 哪一篇了,
我的Steelix 和 439 Mini Jr 行近一萬步也柯不出一隻蛋
救命
作者: ufo2006    時間: 13/6/2007 03:35 PM
493係未發現蛋類,唔會生蛋= =

http://www.aucy.com:81/pokemon/nds/pokemon.php?n=208
按礦物類
入面果D可以同佢生
作者: andrewluk    時間: 13/6/2007 04:07 PM
行近一萬步會柯蛋??????
作者: heihei8083    時間: 13/6/2007 06:57 PM
火主/水主和百變怪能生出火主/水主的蛋
那麼鑽石神獸和百變怪能生出蛋嗎
還有用百變怪為男性pm生蛋
可以生到女性的pm(如火主個d)
作者: lly    時間: 13/6/2007 07:05 PM
原帖由 heihei8083 於 13/6/2007 18:57 發表
火主/水主和百變怪能生出火主/水主的蛋
那麼鑽石神獸和百變怪能生出蛋嗎
還有用百變怪為男性pm生蛋
可以生到女性的pm(如火主個d)

只要不是未發現蛋類就一定可以生蛋...
http://www.aucy.com:81/pokemon/nds/showpokemon.php?t=g&n=14

而男女比例是另一問題, 生的會隨機決定男女,
主角pm的男女比例7 : 1的確是較難生到女...
作者: ufo2006    時間: 13/6/2007 07:29 PM
在2樓就說了不能生....
點解d人新玩會覺得神獸可以生蛋= =
有得生就唔係"神獸"啦

回5樓...
而家先知點解一開始咁難抽到女...
有冇搞錯架...男女歧視...
作者: lly    時間: 13/6/2007 08:07 PM
原帖由 ufo2006 於 13/6/2007 19:29 發表
有得生就唔係"神獸"啦

回5樓...

其中可以生蛋的是...

都只是個別pm而已...
作者: MONJAI    時間: 13/6/2007 10:52 PM
你地都睇錯晒...唔係493   係439    瑪奈奈        

回樓主    你隻鋼岩蛇同瑪奈奈   係咪同性別..?   如果唔係   只係你唔好彩   一直都唔中果19.8%
而且...10000步   好少
作者: zubat    時間: 14/6/2007 12:10 AM
[quote]原帖由 〃mon° 於 13/6/2007 22:52 發表

登錄/註冊後可看大圖

你地都睇錯晒...唔係493   係439    瑪奈奈        

回樓主    你隻鋼岩蛇同瑪奈奈   係咪同性別..?   如果唔係   只係你唔好彩   一直都唔中果19.8%
而且...10000步   好少
作者: autocrat    時間: 14/6/2007 01:16 AM
原帖由 ufo2006 於 13/6/2007 19:29 發表
有得生就唔係"神獸"啦

回5樓...

我好好彩咁一開始揀水主就係女
所以之前未有百變怪都可以狂生XD
作者: ufo2006    時間: 14/6/2007 11:16 AM
原帖由 autocrat 於 14/6/2007 01:16 發表

我好好彩咁一開始揀水主就係女
所以之前未有百變怪都可以狂生XD

係生都唔咁早生同生主角pm啦 = =
我要隻女係因為我用女主角玩想用返姐=3=

回樓主:
記住要同類既pm(唔一定要相同)先可以生蛋,我叫隻狗同隻豬生都生唔到啦
作者: autocrat    時間: 14/6/2007 11:20 AM
原帖由 ufo2006 於 14/6/2007 11:16 發表

係生都唔咁早生同生主角pm啦 = =
我要隻女係因為我用女主角玩想用返姐=3=

回樓主:
記住要同類既pm(唔一定要相同)先可以生蛋,我叫隻狗同隻豬生都生唔到啦

我生黎係俾我的frd
因為佢地個個都唔想開新game要講咁耐野XD
作者: cloneloveme    時間: 15/6/2007 01:33 PM
標題: 回復 #3 andrewluk 的帖子
correct answer 14500步

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2