香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 既配招.... [打印本頁]

作者: rayquaza    時間: 8/6/2007 09:42 PM
標題: 既配招....

性格:冇效果
努力,個體:唔識睇=.=
一定要番
但其他三招唔知點配....請教一教!!!
作者: latios    時間: 9/6/2007 12:41 AM
其實正係性格已經唔得..
個體唔識睇就更加大鑊
防禦型配招:
自我再生+冥想+10萬伏特/火焰噴射+念力增幅
對於一隻防禦PM,唔應該用咁少PP同打擊面咁低GE天空衝擊波
作者: rayquaza    時間: 10/6/2007 10:13 AM
但念力增幅只限gc,點
作者: elven2001    時間: 10/6/2007 12:00 PM
wi.....................................................fi
作者: Matt06    時間: 10/6/2007 08:34 PM
原帖由 elven2001 於 10/6/2007 12:00 發表
wi.....................................................fi

可能人地沒wi and fi
作者: latios    時間: 11/6/2007 01:17 AM
[quote]原帖由 rayquaza 於 10/6/2007 10:13 發表

登錄/註冊後可看大圖

但念力增幅只限gc,點
作者: ufo2006    時間: 11/6/2007 10:35 AM
原帖由 latios 於 11/6/2007 01:17 發表

香港玩家的rugia多數只有兩種取得方法
1是gc,2是邪道

gc是gameboy coulor嗎?
我都有隻色遺利基亞,上GTS換的= =

回樓主,上AUCY有得查架..
作者: Matt06    時間: 11/6/2007 10:39 AM
原帖由 ufo2006 於 11/6/2007 10:35 發表

gc是gameboy coulor嗎?
我都有隻色遺利基亞,上GTS換的= =

回樓主,上AUCY有得查架..

gameboy colour=GBC=/=gc
gc=game cube

作者: fish    時間: 11/6/2007 10:42 AM
原帖由 Matt06 於 10/6/2007 19:39 發表

gameboy coulor=GBC=/=gc
gc=game club

我看到2個錯= =

1. 是color / colour
2. GC = Game Cube
作者: K龍    時間: 11/6/2007 04:18 PM
原帖由 latios 於 9/6/2007 00:41 發表
防禦型配招:
自我再生+冥想+10萬伏特/火焰噴射+念力增幅
對於一隻防禦PM,唔應該用咁少PP同打擊面咁低GE天空衝擊波

不見得吧.......屬修+命要除時變成300威力,算是不錯看的了...加上有冥想強化,天空衝擊波絕沒你想像中咁差
而且也有不少超能屬性的神獸吧?留著總有用的~

作者: hillfreeze    時間: 11/6/2007 05:02 PM
絕對認同啟暴龍的說法 !!ˋOˊ 而且我認為   自我再生  換鳥羽棲息  好像比較好   有時候  可以避掉雷和岩系的兩倍傷    令盾的效果更好
作者: rayquaza    時間: 11/6/2007 08:26 PM
我隻lugia係我個fd比我的,至於佢點得到我唔知啦....

咁我應該點配呀???
自我再生、天空衝擊波,calm mind and????
作者: boris-311    時間: 11/6/2007 08:29 PM
原帖由 rayquaza 於 11/6/2007 20:26 發表
我隻lugia係我個fd比我的,至於佢點得到我唔知啦....

咁我應該點配呀???
自我再生、天空衝擊波,calm mind and????

自我再生+天空衝擊波/精念+冥想+10萬伏特/冷光
作者: Matt06    時間: 11/6/2007 09:27 PM
原帖由 boris-311 於 11/6/2007 20:29 發表

自我再生+天空衝擊波/精念+冥想+10萬伏特/冷光

自生應轉為鳥羽棲息(鳥系的回復)
作者: abc666    時間: 11/6/2007 09:55 PM
原帖由 Matt06 於 11/6/2007 21:27 發表

自生應轉為鳥羽棲息(鳥系的回復)

為什麼?
除了鳥羽棲息用了後成功使用後,該回合暫時失去飛行系屬性此缺點之外
都是一樣的
作者: rayquaza    時間: 11/6/2007 10:30 PM
我相信失去飛行屬性唔係缺點,最多比地面系招式打中and比蟲系招式剋到...
作者: abc666    時間: 11/6/2007 10:37 PM
呀...我一時忘了,竟當了只是會被地面系招式打中
應該不是缺點也不是優點
因為會同時多了弱點但也多了抗性
作者: latios    時間: 12/6/2007 01:14 PM
原帖由 hillfreeze 於 11/6/2007 17:02 發表
絕對認同啟暴龍的說法 !!ˋOˊ 而且我認為   自我再生  換鳥羽棲息  好像比較好   有時候  可以避掉雷和岩系的兩倍傷    令盾的效果更好

那要看你玩防還是速攻,玩防禦的話多數也快不過對手
不過個人認為用自我再生還是鳥羽都沒什麼所謂
作者: elven2001    時間: 12/6/2007 01:38 PM
原帖由 rayquaza 於 11/6/2007 22:30 發表
我相信失去飛行屬性唔係缺點,最多比地面系招式打中and比蟲系招式剋到...

就算是用自我再生,問題也不大,雷系與冰系的特攻招居多,對特防高的他來說反而比較保險

...............防御型劇毒皇道=-="
作者: rayquaza    時間: 12/6/2007 07:27 PM
原帖由 elven2001 於 12/6/2007 13:38 發表

就算是用自我再生,問題也不大,雷系與冰系的特攻招居多,對特防高的他來說反而比較保險

...............防御型劇毒皇道=-="

即係比佢學劇毒?????
作者: Michael198713    時間: 12/6/2007 09:21 PM
面對住速攻手~如果佢係玩防守型~理論上都一定慢過佢地~咁用自我回復定鳥羽~根本冇問題.....當然如果你認為有需要~用什麼也是個人喜好吧............也可考慮用睡眠////////
防守型配上冥想的他.............粉難打入.........

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2