香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 點解狂塗蜜糖在蜜糖樹都遇唔到精靈 [打印本頁]

作者: (小龍)    時間: 7/6/2007 09:05 PM
標題: 點解狂塗蜜糖在蜜糖樹都遇唔到精靈
點解狂塗蜜糖在蜜糖樹都遇唔到精靈~我想遇小卡比
我玩鑽石版~唔該各位幫幫手
作者: Matt06    時間: 7/6/2007 09:06 PM
原帖由 (小龍) 於 7/6/2007 21:05 發表
點解狂塗蜜糖在蜜糖樹都遇唔到精靈~我想遇小卡比
我玩鑽石版~唔該各位幫幫手

塗完honey後
要等6-7小時先會遇到pm
作者: lly    時間: 7/6/2007 09:17 PM
而且只在特地黃樹可以遇見, 塗蜜糖在多幾棵樹比較好...
作者: sch0725hk    時間: 7/6/2007 11:14 PM
標題: 回復 #3 lly 的帖子
塗了很多都遇不見怎麼辦好=.=....就差小卡比....
作者: TNC    時間: 8/6/2007 01:40 PM
努力再塗多D啦
作者: Mayuki~*    時間: 8/6/2007 04:54 PM
記住:
唔可以超過7小時(5小時~7小時)否則會delete左你個蜜糖記錄
作者: lly    時間: 8/6/2007 05:03 PM
原帖由 Mayuki~* 於 8/6/2007 16:54 發表
記住:
唔可以超過7小時(5小時~7小時)否則會delete左你個蜜糖記錄

未必的, 一天也有可能遇到...
作者: (小龍)    時間: 8/6/2007 07:09 PM
係咁蜜糖係唔係塗愈多愈好和鑽石版有冇小卡比
作者: gameswooder    時間: 8/6/2007 07:11 PM
重複塗蜜糖冇附加效果
而鑽石都有小卡比
作者: (小龍)    時間: 8/6/2007 07:17 PM
標題: 回復 #9 gameswooder 的帖子
吓!但係我係圖鑒見到小卡比冇得捉
作者: gameswooder    時間: 8/6/2007 07:39 PM
http://www.aucy.com:81/pokemon/nds/pokemon.php?n=446&map=1

有的
作者: Michael198713    時間: 8/6/2007 09:15 PM
老問題= ="""

在樹上查蜜糖才能捉的pm~在圖鑑上是會顯示無法捕捉.......

小卡比只會在特定的黃樹上出現.....上aucy網自己查一下在那裡才可見到.......在那樹上查一次蜜糖~一次就夠了........接著真實時間8小時已夠了~去看一下所查的樹~會見到他正在搖動~那證明已吸引了pm來.........向樹調查~便會進入戰鬥畫面.........
若果不是小卡比~只是運氣問題.....請繼續重覆以上步驟.......因小卡比的遇見率太低了......

在下第一次見到~是3星期後的事 = ="
作者: sch0725hk    時間: 8/6/2007 11:14 PM
標題: 回復 #12 Michael198713 的帖子
三星期後.......連未來都知.....厲害
我玩在100個小時狂塗都沒遇見= =....
靠害....可能用傳機還快呢......
作者: (小龍)    時間: 8/6/2007 11:57 PM
我係aucy網看到在蜜糖樹會遇到咩精靈
但係有咩類別1~類別2~類別3究竟呢D係咩
作者: lly    時間: 9/6/2007 12:04 AM
原帖由 (小龍) 於 8/6/2007 23:57 發表
我係aucy網看到在蜜糖樹會遇到咩精靈
但係有咩類別1~類別2~類別3究竟呢D係咩

就是黃樹的類別,
不同類別可遇不同pm...
作者: (小龍)    時間: 9/6/2007 12:06 AM
標題: 回復 #15 lly 的帖子
個個黃樹都一樣
怎樣分類別
作者: lly    時間: 9/6/2007 11:13 AM
原帖由 (小龍) 於 9/6/2007 00:06 發表
個個黃樹都一樣
怎樣分類別

自己是分不到的, 只可以試, 而且每人也不同...

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2