香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 部野睇唔到gif [打印本頁]

作者: dolphin_ice    時間: 24/4/2007 01:03 AM
標題: 部野睇唔到gif
請問要download D咩programme先得?
作者: 鴨    時間: 24/4/2007 05:41 PM
是怎樣不能顯示...

上網不能顯示還是下載了回來看不到...= =?
作者: 莫邪    時間: 24/4/2007 06:28 PM
Infranview是個不錯的啦,連raw都可以看
http://www.irfanview.com/
Windows內置的根本不能比
作者: dolphin_ice    時間: 27/4/2007 01:45 AM
原帖由 RX78-2 於 24/4/2007 17:41 發表
是怎樣不能顯示...

上網不能顯示還是下載了回來看不到...= =?

downloaded can't see

~~~~~~~~~~~

Re 莫邪
Install左之後都唔得

我指就咁開我的圖片果陣睇唔到
個程式叫 Ulead Instant Viewer

作者: 莫邪    時間: 27/4/2007 09:37 AM
原帖由 dolphin_ice 於 27/4/2007 01:45 發表

~~~~~~~~~~~

Re 莫邪

你沒有用那個程式開圖?
作者: 至愛啟暴龍*    時間: 27/4/2007 12:55 PM
我明你的問題
我都試過
上到IE禁工具 再按 網際網絡選項 係TEMPORARY INTERNET FILE
禁刪除檔案 刪晒之後 再禁設定 整大個使用X碟總空間佢..
然後你再DOWN D GIF檔咁就得架啦
作者: 鴨    時間: 27/4/2007 07:37 PM
原帖由 dolphin_ice 於 27/4/2007 01:45 發表

~~~~~~~~~~~

Re 莫邪

不太明白你的意思...

是在我的圖片縮圖看不了還是存在我的圖片那兒的開啟不了...
原帖由 至愛啟暴龍* 於 27/4/2007 12:55 發表
我明你的問題
我都試過
上到IE禁工具 再按 網際網絡選項 係TEMPORARY INTERNET FILE
禁刪除檔案 刪晒之後 再禁設定 整大個使用X碟總空間佢..
然後你再DOWN D GIF檔咁就得架啦

你那個會引致的就只會是只能存取.bmp而不能存取其他格式...
何況弄大那個磁碟存取的話是沒啥用的...
最重要的是定期清除Temporary internet file...
作者: dolphin_ice    時間: 27/4/2007 11:58 PM
存在我的圖片那兒的開啟不了
作者: 鴨    時間: 3/5/2007 05:22 PM
看看是否只是單純的檔案損毀吧...

說真的只在我的圖片看不到真的有點不合常理...
作者: dolphin_ice    時間: 9/5/2007 04:32 AM
但係幅幅都睇唔到wor...
作者: dolphin_ice    時間: 13/5/2007 04:32 AM
用莫邪介紹ge programme就睇到

但係, 有冇得較到由我的圖片 按入去都自動kai用?
因為, 成日要按果個programme的話, 好煩
作者: 鴨    時間: 13/5/2007 10:22 PM
這些就是檔案關聯設定的事了...

在每個格式的任意一張上右鍵"內容"...

再在開啟檔案那欄按"變更"...

然後再選那個programme就行了...
作者: 莫邪    時間: 15/5/2007 05:19 PM
原帖由 dolphin_ice 於 13/5/2007 04:32 發表
用莫邪介紹ge programme就睇到

但係, 有冇得較到由我的圖片 按入去都自動kai用?
因為, 成日要按果個programme的話, 好煩

當然可以啦,按一下那個紅色的「P」,進入設定

登錄/註冊後可看大圖

按圖看大圖
作者: dolphin_ice    時間: 16/5/2007 02:29 AM
請問哪裡有紅色的P?
作者: 莫邪    時間: 16/5/2007 10:47 PM
原帖由 dolphin_ice 於 16/5/2007 02:29 發表
請問哪裡有紅色的P?

就在這裏啦

登錄/註冊後可看大圖

作者: dolphin_ice    時間: 17/5/2007 01:47 AM
原帖由 莫邪 於 16/5/2007 22:47 發表

就在這裏啦

登錄/註冊後可看大圖

oh i see
thank you very much

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2