香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 葉利欽已經去世 [打印本頁]

作者: pichu    時間: 23/4/2007 10:25 PM
標題: 葉利欽已經去世
俄羅斯前總統葉利欽已經去世,享年76歲。

啱啱睇資訊台見到~
又一個冷戰人物去世啦...
作者: yin229    時間: 23/4/2007 11:13 PM
已經患病好多次都無事,個天已經對佢好好
希望佢可以好好咁安息

雖然對e個人無咩認識~
但想知e個人有d咩史蹟
戰爭時的偉人??
作者: 果然翁。﹏。    時間: 24/4/2007 03:04 PM
WHO IS HE?
作者: pichu    時間: 24/4/2007 04:19 PM
Maybe your father
作者: calvin0062    時間: 24/4/2007 04:39 PM
好毒= =

沒忘記好像是某常打仗的總統
我連他男or女都不知道
作者: zubat    時間: 24/4/2007 04:45 PM
葉利欽 = Yeltsin
白髮男人一名
把戈爾巴喬夫/戈巴卓夫/Gorbachev轟了下來並搞散了蘇聯的人
蘇聯解體後第一任俄羅斯總統
作者: 果然翁。﹏。    時間: 24/4/2007 05:00 PM
原帖由 pichu 於 24/4/2007 04:19 PM 發表
Maybe your father

if he is my father,i will 出名 now^^
作者: pichu    時間: 24/4/2007 05:08 PM
If you become famous the terrorist have won.
作者: Stefan    時間: 24/4/2007 05:24 PM
看了看,原來戈爾巴喬夫比他還要年輕一點...
If you become famous the terrorist have won.

If he's famous Bush has already won the war.

還有當時葉利欽真的是民選的嗎?= =
作者: 果然翁。﹏。    時間: 24/4/2007 07:27 PM
原帖由 Stefan 於 24/4/2007 05:24 PM 發表
看了看,原來戈爾巴喬夫比他還要年輕一點...

If he's famous Bush has already won the war.

還有當時葉利欽真的是民選的嗎?= =

=,=

好似係
作者: pig    時間: 24/4/2007 07:35 PM
原帖由 果然翁。﹏。 於 24/4/2007 19:27 發表

=,=

好似係

的確繫民選既~~~拒放棄蘇聯副總統職務去參選俄羅斯總統~~~不過拒甘做真繫好精~~甘可以掌握住全俄既蘇軍最后發動政變砲轟議會大樓~~中止共産黨既活動將蘇聯共産黨裁定為非法組織

不過其實我認為拒並5繫一個好偉大既人

~~~雖然拒可以擊敗獨裁建立民主俄羅斯,不過拒做得太過火,搞到俄羅斯既經濟同人民生活水平比蘇聯后期仲要差好多

而且繫俄羅斯人眼中呢~~有兩件事繫幾乎另俄羅斯亡國既~~~其中一件就繫葉利欽推繙蘇共~~推行資本主義~~

而且我覺得拒有件事做得好過分既~~~就繫拒不顧超過80%蘇聯人既反對來解散蘇聯~~~
作者: orb    時間: 24/4/2007 08:19 PM
Red Alert 2

登錄/註冊後可看大圖

第二次世界大戰後,世界分為兩大陣營
一為美國為首的資本主義陣營
二為蘇聯為首的共產主義陣營
然後
就好似小朋友咁鬥氣~鬥氣 = =
太空科技 毀滅性武器(H-Bomb) etc.
Gorbachev其實對capitalize都有幫助 /.\
最少同Bush簽左不少協議(正在亂改歷史)
不過Yeltsin也做得比沙皇還差(By History Notes of my school

登錄/註冊後可看大圖
)

夠曬brief未

登錄/註冊後可看大圖

作者: Stefan    時間: 24/4/2007 08:21 PM
原帖由 EnTaSIa 於 24/4/2007 20:19 發表

不過Yeltsin也做得比沙皇還差(By History Notes of my school

登錄/註冊後可看大圖
)

啥?History Notes竟可寫得這麼主觀?囧
作者: orb    時間: 24/4/2007 08:27 PM
原帖由 Stefan 於 24/4/2007 20:21 發表

個notes有七.八年了-.-

我是否應該在鬥氣列表中
寫上天氣控制器,鐵幕(不是Churchill個大鐵幕= =)

作者: pig    時間: 24/4/2007 09:01 PM
原帖由 Stefan 於 24/4/2007 20:21 發表

拒為左自己果D無成傚既改革繼續落去仲強行用坦克去解散議會
作者: orb    時間: 24/4/2007 09:33 PM
原帖由 pig 於 24/4/2007 21:01 發表

拒為左自己果D無成傚既改革繼續落去仲強行用坦克去解散議會

沙皇時期沒有坦克
不可並排而喻
作者: pig    時間: 24/4/2007 09:53 PM
原帖由 EnTaSIa 於 24/4/2007 21:33 發表

沙皇時期沒有坦克
不可並排而喻

同樣,沙皇時代用戰馬同火槍大砲鎮壓十二月黨人
作者: kennyyu    時間: 24/4/2007 09:56 PM
咁我想問呢- -
普京係俄羅斯總統?
作者: orb    時間: 24/4/2007 10:28 PM
原帖由 kennyyu 於 24/4/2007 21:56 發表 咁我想問呢- -普京係俄羅斯總統?

[現任]
作者: 艾    時間: 25/4/2007 04:43 PM
原帖由 EnTaSIa 於 24/4/2007 20:27 發表

個notes有七.八年了-.-

我是否應該在鬥氣列表中
寫上天氣控制器,鐵幕(不是Churchill個大鐵幕= =)

尤里既心靈控制器呢XD?
作者: 細薯    時間: 25/4/2007 06:42 PM
原帖由 颱風溫黛 於 25/4/2007 16:43 發表

尤里既心靈控制器呢XD?

離題:
...-v-

ps:呢排玩返YR.. -v-
作者: orb    時間: 25/4/2007 10:28 PM
呢個stalin的奴才(resource from ex-RA2 offical website)不屬於正史
故不作考慮

登錄/註冊後可看大圖

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2