香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 如果比你揀,你會揀用多刺菊石獸還是背背龍? [打印本頁]

作者: 寵物小精靈高手    時間: 6/4/2007 09:29 PM
標題: 如果比你揀,你會揀用多刺菊石獸還是背背龍?
???????????????
作者: Bayleef    時間: 6/4/2007 09:32 PM
多刺菊石獸,鍾意佢個樣
作者: 梓    時間: 6/4/2007 09:39 PM
原帖由 Bayleef 於 6.4.2007 21:32 發表
多刺菊石獸,鍾意佢個樣

究竟你係睇樣定係睇能力??
個樣好就好用架??

我會揀貝貝龍
因為招式比較多元化
輔助招也不小
作者: 寵物小精靈高手    時間: 6/4/2007 10:24 PM
咁你會幫貝貝龍倍咩招?
作者: 梓    時間: 6/4/2007 10:27 PM
原帖由 寵物小精靈高手 於 6.4.2007 22:24 發表
咁你會幫貝貝龍倍咩招?

神魂光束+神秘護符+十萬伏特/冷凍光束+水之波動

亂來的
作者: PA    時間: 6/4/2007 11:00 PM
樓上的...你只是說笑吧...

我選多刺菊石獸
特攻不錯 速度有特性補救
Rain Dance+Surf+Ice Beam+Hidden Power(電/草)
作者: Bayleef    時間: 6/4/2007 11:24 PM
標題: 回復 #3 冰火 的帖子
睇樣
能力唔好可以同佢配招補數
作者: 梓    時間: 6/4/2007 11:26 PM
原帖由 Bayleef 於 6.4.2007 23:24 發表
睇樣

咁如果連配招都唔多好又點算??
作者: sally    時間: 8/4/2007 08:46 PM
標題: 背背龍
背背龍 ___
背背龍
作者: Bayleef    時間: 8/4/2007 08:47 PM
原帖由 冰火 於 6/4/2007 23:26 發表

咁如果連配招都唔多好又點算??

你沒有招式機器嗎?有得買,有得汁,有得問人拎,多刺菊石獸仲有得學HM03架!

作者: 梓    時間: 8/4/2007 08:50 PM
原帖由 Bayleef 於 8.4.2007 20:47 發表

你沒有招式機器嗎?有得買,有得汁,有得問人拎,仲有得汁,多刺菊石獸有得學HM03架!

- -
咁好似大陽伊個d呢??
作者: ChiLung    時間: 8/4/2007 11:12 PM
原帖由 Bayleef 於 6/4/2007 23:24 發表
睇樣

你每次幫人配招都「亂來」的

原帖由 Bayleef於8/4/2007 20:50  發表
你沒有招式機器嗎?有得買,有得汁,有得問人拎,多刺菊石獸仲有得學HM03架!

有招式機器又如何?
用於「亂來」又是冇用

登錄/註冊後可看大圖

作者: Bayleef    時間: 8/4/2007 11:43 PM
原帖由 ChiLung 於 8/4/2007 23:12 發表

你每次幫人配招都「亂來」的

有招式機器又如何?
用於「亂來」又是冇用

登錄/註冊後可看大圖

我幫人配得過幾次招,你話我亂來?我看a強定sa強既,好像感到有個c字頭既版主玩針對,冰火夠「亂來」,唔夠c字頭既版主話佢,分明玩針對,我每次也是根據a強定sa強嚟配招,只是沒有用降低別人和加自己能力的招
咁叻請c字頭既版主幫人配招呀
作者: ChiLung    時間: 9/4/2007 07:49 AM
原帖由 Bayleef 於 8/4/2007 23:43 發表
我幫人配得過幾次招,你話我亂來?我看a強定sa強既,好像感到有個c字頭既版主玩針對,冰火夠「亂來」,唔夠c字頭既版主話佢,分明玩針對,我每次也是根據a強定sa強嚟配招,只是沒有用降低別人和加自己能力的招

我幫人配得過幾次招,你話我亂來?

我先給你看看自己講過甚麼

]廢的鴨嘴火龍,勁的特攻會比攻強

火焰發射+破壞光束+害羞+噪音

亂配的
十萬伏特+放晴/祈雨+陽光烈焰/打雷+精神念力

也是亂來

看到麼?
你幫人配得過幾次招, 是你先「自已話自己」亂來
繼而令旁人產生同感, 所配招式一樣亂來
拜託初出道就不要現身替人配招
何況更要是「睇樣」的
能力不好不只懂說配招, 不知其努力值也重要
再來看看你那名不虛傳的「亂來」
十萬伏特+放晴/祈雨+陽光烈焰/打雷+精神念力

有十萬伏特,  又加入打雷

別人以「亂來」為回覆結尾代表別人謙, 可不像你
冰火也會以冥想來提升特攻防, 發揮超夢超能力系的威力
至於你的, 完全不知你在做甚麽

好像感到有個c字頭既版主玩針對,冰火夠「亂來」,唔夠c字頭既版主話佢

看你不順眼
甚麼是「c字頭既板主」?

我針對你又點
對於有問題的會員, 板主的確要對他們玩針對
難道你認為你以往在小說區的所作所為不足以令我針對你麼?
玩完小說區了, 又跑到別區繼續玩
你把你當成甚麼大人物了 ,多次跟板主頂撞
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=36243&extra=page%3D2

你話配就配  你當你乜水
我叻?
請收回此句
被亂來的玩家稱讚並非甚麼光榮的事

登錄/註冊後可看大圖

作者: lht001023    時間: 9/4/2007 07:54 AM
多刺菊石獸

雖然種族值不太高,可是特攻高背背龍很多;背背龍能力很平均...但牠的強化技跟招式好像不太合。

我的多刺菊石獸的配招:

なみのり+れいとうビーム +[url=]まきびし[/url] +どくどく

作者: PA    時間: 9/4/2007 12:52 PM
>>+ ++
下毒戰術啊...
第一次見到下毒型多刺菊石獸
是我見識不夠廣闊吧...
作者: renz    時間: 9/4/2007 02:07 PM
不去投訴區都不知有這個貼

登錄/註冊後可看大圖

配過幾次亂來,不叫亂來叫啥?
不講了...

亂來也有分程度的

登錄/註冊後可看大圖

作者: Bayleef    時間: 9/4/2007 03:00 PM
原帖由 renz 於 9/4/2007 14:07 發表

配過幾次亂來,不叫亂來叫啥?
不講了...

亂來也有分程度的

登錄/註冊後可看大圖

話俾各位聽,我個d叫速攻,即係唔扣敵人能力唔加自己能力,一招可以ko人既勁招(如果隻精靈lv勁),個人認為呢d[唔扣敵人能力唔加自己能力]冇用
作者: 暴叔    時間: 9/4/2007 03:19 PM
我都看到投訴區的post,才過來看看

原帖由 Bayleef 於 9/4/2007 15:00 發表

話俾各位聽,我個d叫速攻,即係唔扣敵人能力唔加自己能力,一招可以ko人既勁招(如果隻精靈lv勁),個人認為呢d[唔扣敵人能力唔加自己能力]冇用

你都未提出配招

就話叫速攻

而且Omaster的基本速度不高

salamence的d.dance都是速攻

「如果隻精靈lv勁」

說得出這句話的人, 90%是win
作者: Bayleef    時間: 9/4/2007 03:25 PM
[quote]原帖由 火爆獸 於 9/4/2007 15:19 發表
我都看到投訴區的post,才過來看看

你都未提出配招

就話叫速攻

而且Omaster的基本速度不高

salamence的d.dance都是速攻

「如果隻精靈lv勁」

說得出這句話的人, 90%是win
作者: 暴叔    時間: 9/4/2007 03:31 PM
原帖由 Bayleef 於 9/4/2007 15:25 發表

因為根本冇人同我連線玩

NetBattle:
http://pmbt.org/netbattle1.htm
作者: 比卡    時間: 10/4/2007 10:57 PM
背背龍
have絕對零度,對象即進入瀕死狀態
作者: 梓    時間: 11/4/2007 11:12 AM
原帖由 極級比卡超 於 10.4.2007 22:57 發表
背背龍
have絕對零度,對象即進入瀕死狀態

有一擊必的pm多的是

ps:其實比賽畀唔畀用一擊必??
作者: fish    時間: 11/4/2007 11:14 AM
原帖由 冰火 於 10/4/2007 19:12 發表

有一擊必的pm多的是

ps:其實比賽畀唔畀用一擊必??

規則是人定的,你喜可不玩OHKO clause

以NB來看(半年前的NB XD),很多比賽都不允許OHKO的
作者: 風雲仔ex    時間: 11/4/2007 01:12 PM
用絕對零度 不如用亡滅之歌啦
作者: 梓    時間: 11/4/2007 01:14 PM
原帖由 風雲仔ex 於 11.4.2007 13:12 發表
用絕對零度 不如用亡滅之歌啦

只不過是強迫對手和自己3個turn內換pm
作者: billy12345    時間: 13/4/2007 11:32 AM
我覺得貝貝龍好d..

................
.................

可以學電招XD
作者: 梓    時間: 13/4/2007 11:33 AM
原帖由 billy12345 於 13.4.2007 11:32 發表
我覺得貝貝龍好d..

.................

可以學電招XD

能學雷系招的水系pm多的是(其實講黎講去都係得個幾隻~.~)
作者: billy12345    時間: 13/4/2007 11:38 AM
原帖由 冰火 於 13/4/2007 11:33 發表

能學雷系招的水系pm多的是(其實講黎講去都係得個幾隻~.~)

我只係知貝貝龍同電登(同音字)魚可以學電招@@
作者: 梓    時間: 13/4/2007 11:40 AM
原帖由 billy12345 於 13.4.2007 11:38 發表

我只係知貝貝龍同電登(同音字)魚可以學電招@@

重有寶星~.~||

燈=火廿4
作者: fish    時間: 13/4/2007 11:56 AM
原帖由 冰火 於 12/4/2007 19:40 發表

重有寶星~.~||

燈=火廿4

這樣一隻一隻地列出,有點呃post的感覺=w=

不計醒覺之力的話,RSEFL可學雷攻招為以下:
http://pokemon.aucy.com:81/gba/showmoves.php?ver=jpn&m1=3%213&m2=3%211&m3=3%210&m4=3%216&or=1&type=3&lv=1&egg=1&mac=1&gc=1&ono=0&f=0

http://pokemon.aucy.com:81/gba/showmoves.php?ver=jpn&m1=3%214&m2=3%215&m3=3%218&m4=nil&or=1&type=3&lv=1&egg=1&mac=1&gc=1&ono=0&f=0

source: Aucy's Pokemon
作者: johnhoyungfung    時間: 13/4/2007 02:31 PM
我一定揀背背龍,樣子好又勁,而且我用開

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2