香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 我得142圖鑑 [打印本頁]

作者: 追命    時間: 17/3/2007 02:46 PM
標題: 我得142圖鑑
我打爆之後,都未夠150圖鑑,拿唔到全國圖鑑,都唔知點好
我想問打爆之後,有冇咩新pm出現?
作者: lly    時間: 17/3/2007 03:30 PM
原帖由 追命 於 17/3/2007 14:46 發表
我打爆之後,都未夠150圖鑑,拿唔到全國圖鑑,都唔知點好
我想問打爆之後,有冇咩新pm出現?

你差哪些pm未見過?
作者: Mayuki~*    時間: 17/3/2007 03:50 PM
冇架~
你唔夠邊隻?
作者: LING豬    時間: 17/3/2007 05:42 PM
那是在鋼鐵島()的事件,於美緒市()可以坐船到達。
完成這事件會得到的退化-的蛋。(身上要空一個精靈位接收蛋)
如果沒有人跟你傳機的話,要完成圖鑑必須先完成這事件。
(這裡不用圖文攻略了吧…這事件真的非常簡單,相信很多人表關前就完成了這事件。)

之後就是三神魚(?)了。在之前的三個湖(就是像信慈湖之類的)
一個在家附近,一個在第7關附近,一個在213路上面
水位好像上升了,可以在那裡使用滑浪,之後在那三個湖會發現山洞。
進去後就可以找到它們了,信慈湖的那隻會走掉,之後在世界隨機出現,其餘兩隻不會逃走。
捉不捉就你自己決定,見過就有資料的了。

最後就是另一隻版本的神獸了,在正上方的的屋,跟裡面的婆婆對話
她會告訴你關於另一隻神獸的事,之後會自動記錄在圖鑑上面。

這些事你做了沒有?
作者: 神神神    時間: 17/3/2007 05:50 PM
說了多小次 其實我們是可以不用拿蛋...
作者: lly    時間: 17/3/2007 05:51 PM
原帖由 神神神 於 17/3/2007 17:50 發表
說了多小次 其實我們是可以不用拿蛋...

即係203 番道路洞穴有人使用?
作者: 神神神    時間: 17/3/2007 05:51 PM
對 個阿伯尼嫁...
偶記得果度係拿氣合拳和爆瓦片
作者: 追命    時間: 17/3/2007 06:22 PM
迷你龍係唔係要釣先得ga?
依具係邊度捉?
由基拉係邊度捉?
作者: LING豬    時間: 17/3/2007 06:28 PM
原帖由 追命 於 17/3/2007 18:22 發表
迷你龍係唔係要釣先得ga?
依具係邊度捉?
由基拉係邊度捉?

依具
淨係知伊貝要拎左全國圖鑑之後先有
作者: 追命    時間: 17/3/2007 06:31 PM
我依家都唔知仲要遇咩精靈,又搵唔到人傳,真係冇乜心機玩
作者: lly    時間: 17/3/2007 06:46 PM
原帖由 追命 於 17/3/2007 18:31 發表
我依家都唔知仲要遇咩精靈,又搵唔到人傳,真係冇乜心機玩

不如你講差no.幾la
作者: 追命    時間: 17/3/2007 06:54 PM
45,47,53,134,136,145,146,147,148
作者: lly    時間: 17/3/2007 07:17 PM
原帖由 追命 於 17/3/2007 18:54 發表
45,47,53,134,136,145,146,147,148

你係唔係冇打好多訓練家?
如果打哂, 一定可以遇到全部pm...

45, 47, 53 : 大部分黃樹
134 : 222 番道路訓練家
136 : 223 番水路
146, 147, 148 : 3個湖
作者: 追命    時間: 17/3/2007 07:20 PM
我試下啦,但係黃樹方面,由我第一日玩鑽石塗蜜糖,直到打爆機,都未試過係黃樹遇到pm,係咪呃人ga?
作者: lly    時間: 17/3/2007 07:22 PM
原帖由 追命 於 17/3/2007 19:20 發表
我試下啦,但係黃樹方面,由我第一日玩鑽石塗蜜糖,直到打爆機,都未試過係黃樹遇到pm,係咪呃人ga?

最好等6 - 7小時再問黃樹, 看清楚黃樹有冇搖動, 一定可以遇到
唔可以等過24小時
作者: 追命    時間: 17/3/2007 07:29 PM
我明啦,一超過6-7小時,就一定遇唔到pm?
作者: lly    時間: 17/3/2007 07:40 PM
原帖由 追命 於 17/3/2007 19:29 發表
我明啦,一超過6-7小時,就一定遇唔到pm?

唔係, 係唔可以超過太多, 例如1日,
等黃樹搖動就好大機會遇到pm
作者: 奸人乳酪    時間: 17/3/2007 10:15 PM
45:白咩森林某蟲少年有
47:210番路其中一個綠髮訓練員
53:208番路其中一個女子訓練員

PS,其實你玩表關最好個個訓練員都打
1.可以UP LV
2.咁就可以唔洗E家咁煩

作者: 追命    時間: 18/3/2007 10:02 AM
白咩森林某蟲少年有
即係邊關?
作者: lly    時間: 18/3/2007 11:12 AM
原帖由 追命 於 18/3/2007 10:02 發表
白咩森林某蟲少年有
即係邊關?

第2gym前的森林
作者: LMFwaLMF    時間: 19/3/2007 07:01 PM
標題: 有野想問........
我想問wi-if係唔係=wii??
仲有點解有d人個簽名個主角唔係一開始有得擇個2個黎既??
同埋點解d人個精靈卡片唔同一開如個個??
我係新手,,所以想問下,,我玩nds鑽石"
作者: GTO2006    時間: 20/3/2007 03:02 AM
原帖由 追命 於 17/3/2007 19:20 發表

要係同一棵黃樹啊....
你塗邊棵就只係果棵會有精靈啊~
作者: lonaifaat    時間: 20/3/2007 03:56 PM
我差 59,80,108,111,139, 邊度可以見到,thx
作者: tyranitar    時間: 20/3/2007 05:09 PM
原帖由 lonaifaat 於 20/3/2007 15:56 發表
我差 59,80,108,111,139, 邊度可以見到,thx

108+111+139
打最後天王必見到
你打了嗎?
作者: tsekifat    時間: 21/3/2007 08:32 PM
標題: 回復 #23 lonaifaat 的帖子
No.080

http://pokemon.aucy.com:81/nds/pokemon.php?map=1&sn=80

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2