香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 放o係生蛋屋d精靈自動改招? [打印本頁]

作者: supersaiyan    時間: 16/3/2007 08:54 PM
標題: 放o係生蛋屋d精靈自動改招?
放o係生蛋屋既精靈如果升左lv,係咪會自動幫我改招架??我隻護主犬本來想遺傳俾另一隻精靈既招式,發覺冇左~~有冇辦法可以避免自動幫我改招??除左o係適當時候拎出黎自己升lv唔轉~~
作者: tszhin223    時間: 16/3/2007 08:55 PM
原帖由 supersaiyan 於 16/3/2007 20:54 發表
放o係生蛋屋既精靈如果升左lv,係咪會自動幫我改招架??我隻護主犬本來想遺傳俾另一隻精靈既招式,發覺冇左~~有冇辦法可以避免自動幫我改招??除左o係適當時候拎出黎自己升lv唔轉~~

冇架喇...除非你自己升
作者: lly    時間: 16/3/2007 09:07 PM
原帖由 supersaiyan 於 16/3/2007 20:54 發表

遺傳的招式會在基本招之後學, 而升lv的招是在遺傳後學, 只要唔學太多升lv招(只有1 - 2招)就可以
作者: abc666    時間: 16/3/2007 09:10 PM
一定要拿出來,把要遺傳的招放到最後
作者: hillfreeze    時間: 16/3/2007 10:29 PM
你放係養育屋  即等於你練佢升lv  不過慢n倍&唔會有努力值    so  佢一樣會好似平時升lv咁學招  而且每次學招都會自動刪第1招  唔會問你
作者: latios    時間: 18/3/2007 01:38 AM
就算放在飼養屋用作遺傳的招式被刪去
只要你沒有將那男pm取出
生出的蛋會一直有遺傳招

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2