香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 台灣女星許瑋倫已經傷重不治 [打印本頁]

作者: yat    時間: 28/1/2007 10:56 PM
標題: 台灣女星許瑋倫已經傷重不治
唉!  佢都幾令女
車禍呢樣野真係....
祝佢係天上過得開心

【on.cc專訊】 台灣偶像藝人許瑋倫前晚在台中高速公路撞車,重傷入院,雖然醫方盡力搶救,但直至傍晚終告不治,享年二十八歲,許瑋倫離世的消息震驚台灣藝能界,而醫院正舉行記者會,公布許瑋倫於下午五時零九分停止心跳,搶救兩小時無效,於七時三十七分宣布死亡。

http://news.on.cc/ent/index.html?file=ncbrke00_20070128203727

作者: 天神    時間: 28/1/2007 11:05 PM
轉貼:

許瑋倫(1978年11月13日—),台灣知名電視劇女演員

出道:
許瑋倫畢業於淡江大學法國語文學系,在2001年拍攝7-11的廣告,隨後在八大電視台的偶像劇《十八歲的約定》中演出並且入圍金鐘獎最佳女配角。

戲劇:
華視 《流星花園》,2001年。
八大電視台 《十八歲的約定》 ,2002年。
華視 《偷偷愛上你》,2002年。
台視《紫色角落》,2002年。
中視 《天下無雙》,2002年。
華視 《狂愛龍捲風》,2003年。
東森綜合台 《老婆大人》,2004年。
台視 《戀香》,2004年
八大電視台 《撞球小子》,2004年
中視 《雙璧傳說》,2005年。
TVBS 《惡男宅急電》,2005年。

電影:
《向左走向右走》,2003年。
《兩千三百萬種死法》,2005年。
《愛情,少來了!》,2005年。

書籍:
《許瑋倫蛋蛋日記》,2004年。
《許瑋倫的美麗7堂課》,2006年。

係第2度睇番黎(唔知真定假):
聽新聞講﹐動手術前才知道許的血型係罕見既O形JK23...全台灣只得8袋。
有人捐出了4袋﹐還差1袋, 點知果個人只肯"賣"不肯"捐"...
據新聞報到﹐果個人仲話 "血是我的﹐不捐就是不捐"

之前係綜藝節目都見過佢……唉,R.I.P
作者: ben    時間: 28/1/2007 11:40 PM
sorry 我唔識佢... -.-
作者: yat    時間: 28/1/2007 11:46 PM
原帖由 ben 於 28/1/2007 23:40 發表
sorry 我唔識佢... -.-

=.=
因為我之前有有線    睇到台灣個d綜藝節目
有時她會上泥玩  個陣已經覺得佢令la
真係天嫉紅顏
作者: yy11yy22    時間: 29/1/2007 12:56 PM
真可惜啊~~~~~~
作者: 幻影    時間: 29/1/2007 05:34 PM
流星花園佢係做咩人的
作者: Nidoq    時間: 29/1/2007 05:51 PM
如果她重傷後不死也難以復出的了~.~
作者: 梓    時間: 29/1/2007 06:26 PM
佢係向左走各右走係咪飾演本來鐘意金城武
之後同個醫生拍拖個個女人??= =
作者: 果然翁。﹏。    時間: 29/1/2007 07:31 PM
原帖由 Nidoq 於 29/1/2007 05:51 PM 發表
如果她重傷後不死也難以復出的了~.~

佢死左......
改一改
如果她死後復活也難以復出的了~.~

今日係某報紙見到= =
作者: Nidoq    時間: 29/1/2007 07:57 PM
原帖由 果然翁。﹏。 於 29/1/2007 07:31 PM 發表

佢死左......
改一改

今日係某報紙見到= =

如果這兩字我沒打漏=3=
作者: renz    時間: 29/1/2007 07:59 PM
完全沒見過佢的人路過....."""
作者: abc666    時間: 29/1/2007 10:13 PM
TVBS 《惡男宅急電》,2005年。
有睇過下咁,幾好
作者: Monew    時間: 29/1/2007 11:24 PM
相信佢X左唔會對我地有咩影響,因為佢知名度唔算太高,樓上有幾位人兄都話唔知佢係乜水,而我都唔知佢係乜水,所以一個咁靚既人X左正係覺得好可惜
作者: yat    時間: 30/1/2007 01:46 PM
原帖由 無聊人=.= 於 29/1/2007 23:24 發表
相信佢X左唔會對我地有咩影響,因為佢知名度唔算太高,樓上有幾位人兄都話唔知佢係乜水,而我都唔知佢係乜水,所以一個咁靚既人X左正係覺得好可惜

佢主要在台灣發展
你們當然唔認識她吧
作者: kennyyu    時間: 30/1/2007 08:50 PM
睇報紙佢同個7字冇運
所以今年咁黑仔...

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2