香港寵物小精靈村落 論壇

標題: Windows Media Player 11 [打印本頁]

作者: 拉麵仔    時間: 15/1/2007 12:03 AM
作者: SJ318    時間: 15/1/2007 05:08 PM
邊個垃圾更新?
作者: Sonic    時間: 15/1/2007 06:25 PM
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/tw/player/download/download.aspx
/.\
作者: 鴨    時間: 15/1/2007 07:23 PM
有必要安裝更新的嗎...= =?

我記得能選擇安裝的喔...
作者: 拉麵仔    時間: 15/1/2007 11:50 PM
作者: Sonic    時間: 16/1/2007 06:24 PM
求其在Microsoft.tw打Windows Service Pack 2都會找到了吧=.=?
作者: 莫邪    時間: 16/1/2007 06:56 PM
原帖由 Sonic 於 16/1/2007 18:24 發表
求其在Microsoft.tw打Windows Service Pack 2都會找到了吧=.=?

他是不想安裝
作者: 鴨    時間: 16/1/2007 10:31 PM
既然不想升級那就不要裝WMP11喔...= =

也不是必要的說...
作者: 霏    時間: 17/1/2007 12:03 AM
或許等綠色版吧(即是免安裝版?),
現在還未出,
不過未來也未必一定有的...

(雖然免去安裝, 但綠色版也不一定不需求使用SP2的檔案)
作者: marcochl    時間: 17/1/2007 09:34 PM
一係你用Vista 啦
VISTA 的WMP 比XP 的用得更少資源

登錄/註冊後可看大圖

而且又靚D
更唔駛裝SP2 (佢先岩岩出...)
作者: Stefan    時間: 17/1/2007 10:09 PM
原帖由 marcochl 於 17/1/2007 21:34 發表
一係你用Vista 啦
VISTA 的WMP 比XP 的用得更少資源

登錄/註冊後可看大圖

而且又靚D
更唔駛裝SP2 (佢先岩岩出...)

但其他地方吃得更多...= =
作者: marcochl    時間: 17/1/2007 10:51 PM
原帖由 Stefan 於 17/1/2007 22:09 發表

但其他地方吃得更多...= =

不一定
我CAP 圖時開了EMULE,WLM,WLMD.....
+埋AERO 都係食左1GB RAM 既39%...
視乎你優化能力
作者: 雞    時間: 17/1/2007 11:29 PM

登錄/註冊後可看大圖

已用了一半RAM...

未做優化..
作者: yat    時間: 18/1/2007 12:24 AM
點解我用唔到wmp=.=
作者: yat    時間: 18/1/2007 12:25 AM
另外一張=.=
作者: marcochl    時間: 18/1/2007 06:18 PM
原帖由 火雞一隻 於 17/1/2007 23:29 發表

登錄/註冊後可看大圖

已用了一半RAM...

未做優化..

用VISTA 企業版要每180日用KMD 搞一下
太麻煩了
為何不用換2個FILE的方法?
(只要不安重佢其中1 個更新就OK 了)
順便提醒一下Free RAM XP 在Vista 是合用的
而且成效顯著!

因為裝WMP 11 時要經過WGA
那是MS 認証系統的方法
把你的XP CD KEY改改吧
又或者用"繞WGA"的方法

作者: Stefan    時間: 18/1/2007 08:01 PM
原帖由 marcochl 於 18/1/2007 18:18 發表

用VISTA 企業版要每180日用KMD 搞一下
太麻煩了
為何不用換2個FILE的方法?
(只要不安重佢其中1 個更新就OK 了)
順便提醒一下Free RAM XP 在Vista 是合用的
而且成效顯著!

因為裝WMP 11 時要經過W ...

哦?原來這東西可在Vista運作正常?
那倒可以考慮一下了...
但WGA真的好煩,還是等下次砌機才買OEM版了= =
作者: zubat    時間: 26/1/2007 11:53 PM
原帖由 yat 於 18/1/2007 00:25 發表
另外一張=.=

之後怎樣了?
我有位朋友上了當被check到用翻版windows, 跟住就用唔到啦
作者: anthony    時間: 27/1/2007 02:10 PM
原帖由 zubat 於 26/1/2007 23:53 發表

之後怎樣了?
我有位朋友上了當被check到用翻版windows, 跟住就用唔到啦

我之前也試過
按「開始」->「附屬應用程式」->「系統工具」->「系統還原」
還原到未安裝 windows media player 11 的時間,那就可以繼續使用 windows media player 10 了
但還原後可能會有些其他設定也被還原了
作者: marcochl    時間: 27/1/2007 08:23 PM
把CD KEY 改掉
再做VALIDATION
咁就冇問題
又或者REMOVE WGA 個更新
<新增/移除程式>到有
作者: yat    時間: 28/1/2007 12:49 AM
原帖由 zubat 於 26/1/2007 23:53 發表

之後怎樣了?

跟住佢就彈左個網頁出泥囉
原帖由 marcochl 於 27/1/2007 20:23 發表
把CD KEY 改掉
再做VALIDATION
咁就冇問題
又或者REMOVE WGA 個更新
<新增/移除程式>到有

比個個WGA全名泥得唔得?
我搵唔到

作者: 霏    時間: 28/1/2007 11:47 PM
WGA = Microsoft Windows Genuine Advantage

把XP序號改為Volume Licensing(VLK)的序號吧...
網上有應該有,
這樣就可以堂堂正正地通過WGA了

作者: marcochl    時間: 29/1/2007 06:15 PM
原帖由 幻將 於 28/1/2007 23:47 發表
WGA = Microsoft Windows Genuine Advantage

把XP序號改為Volume Licensing(VLK)的序號吧...
網上有應該有,
這樣就可以堂堂正正地通過WGA了

又或者過幾日買個VISTA HOME PREMINUM 既UPGRADE 版
$13XX
OEM 版未知

PS: CPU 最好2.4 GHZ 以上, RAM 最好有1GB 或以上
而且要有一張GF6/GF7 或者 X1000系列既顯卡又或者 i945G 或以上級數既DIPLAY
否則WMP 11 就會好樣衰

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2