香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 卡牌遊戲風靡之迷 [打印本頁]

作者: Nidoq    時間: 19/12/2006 06:33 PM
標題: 卡牌遊戲風靡之迷
大家有玩卡嗎?
玩什麼卡?
可不可以說說為何卡會這麼吸引?
我之前也有玩卡,但現在封塵了~.~
個人認為是因為朋友之間和對該動畫/電視宣傳的影響,大家看法如何?

作者: 果然翁。﹏。    時間: 19/12/2006 06:42 PM
我有玩
我玩召喚王
大部分都係fd影響
作者: 貝貝☆    時間: 19/12/2006 06:48 PM
GW LYCEE 油雞
卡game 吸引之處嗎 ...
我只是想找人可以一起玩啊 ...
作者: 梓    時間: 19/12/2006 08:18 PM
原帖由 Nidoq 於 19.12.2006 18:33 發表
大家有玩卡嗎?
玩什麼卡?
可不可以說說為何卡會這麼吸引?
我之前也有玩卡,但現在封塵了~.~
個人認為是因為朋友之間和對該動畫/電視宣傳的影響,大家看法如何?

我也是XDXDXDXD

就係Gundam War.....

動畫law.....睇得多就鐘意架la~

係魔唔係摩

作者: abc666    時間: 19/12/2006 08:25 PM
原帖由 果然翁。﹏。 於 19/12/2006 18:42 發表
我有玩
我玩召喚王
大部分都係fd影響

我以前也有玩~
但d卡好廢
而且好久沒玩了
作者: 貝貝☆    時間: 19/12/2006 08:34 PM
原帖由 冰火 於 19/12/2006 20:18 發表

我也是XDXDXDXD

就係Gundam War.....

動畫law.....睇得多就鐘意架la~

係魔唔係摩
其實好似係風靡 ...
作者: SJ318    時間: 19/12/2006 10:06 PM
幾年前買左幾百張數碼捕蟲card,因為果陣鍾情數碼捕蟲,洗左成幾
作者: 貝貝☆    時間: 19/12/2006 10:18 PM
數碼捕蟲其實依家好似仲有出 ...
如果興先玩 ~ 興先買 ~
我覺得真係唔係太岩玩卡game XD
作者: Nidoq    時間: 20/12/2006 12:05 PM
原帖由 貝貝☆ 於 19/12/2006 06:48 PM 發表
GW LYCEE 油雞

幾本上你有玩的我也有玩~.~
和朋友玩嗎?我玩GW時,我的朋友玩油雞
我玩油雞佢地又玩GW囧
作者: Harpuia    時間: 20/12/2006 12:54 PM
原帖由 貝貝☆ 於 19/12/2006 18:48 發表
GW LYCEE 油雞

有錢人玩「呢寫」.....=w=
只覺「呢寫」這東東只有看的價值.........orz
==============回題==============
現在都只是玩yugioh.........
作者: sapphire    時間: 20/12/2006 05:10 PM
PMTCG+MTG
不過,因為我太窮的關係,在三年前已經放棄了
作者: Nidoq    時間: 20/12/2006 05:26 PM
原帖由 sapphire 於 20/12/2006 05:10 PM 發表
PMTCG+MTG

好事來的,玩卡貴加熱潮容易過去,最多回熱一兩之而已OTL
作者: SJ318    時間: 20/12/2006 05:36 PM
原帖由 貝貝☆ 於 19/12/2006 22:18 發表
數碼捕蟲其實依家好似仲有出 ...
如果興先玩 ~ 興先買 ~
我覺得真係唔係太岩玩卡game XD

數碼捕蟲D咭,自x進化之後冇再出啦!
作者: 梓    時間: 20/12/2006 06:01 PM
n年前都玩過數碼.....但係我大個左之後發覺有d白痴.....又唔識玩......so轉行玩GW
作者: MichaelKan    時間: 20/12/2006 08:41 PM
本人都有玩數碼卡,但係唔之點解佢出出下無端端唔出!!
仲有玩召喚王同PM
作者: nikefootball    時間: 20/12/2006 08:44 PM
原帖由 sapphire 於 20/12/2006 05:10 PM 發表
PMTCG+MTG

你沒錢? 別開玩笑了 (逃

我也有玩pokemon card(由fossil到現在,有大量絕版卡)

magic我沒有玩(沒錢玩orz),只看朋友玩罷了...
作者: 柳絮仙    時間: 20/12/2006 08:51 PM
多數自己都唔玩
玩既都係係game...
作者: orb    時間: 20/12/2006 10:19 PM
有極少量[(舊舊舊舊舊舊舊舊舊舊舊舊)^2]pm卡在手.......
作者: 貝貝☆    時間: 20/12/2006 11:32 PM
原帖由 Harpuia 於 20/12/2006 12:54 發表

有錢人玩「呢寫」.....=w=
只覺「呢寫」這東東只有看的價值.........orz
==============回題==============
現在都只是玩yugioh.........

放棄中 ...
最近看上AA ... (還有 我不是什麼有錢人 (認真))
原帖由 J@細龍 於 20/12/2006 17:36 發表

數碼捕蟲D咭,自x進化之後冇再出啦!
http://www.carddas.com/digimon/

x進化之後無出  =3= ?
         12月8日(金) Evolve.4 発売予定!

作者: MichaelKan    時間: 21/12/2006 10:01 AM
原帖由 貝貝☆ 於 20/12/2006 23:32 發表

放棄中 ...
最近看上AA ... (還有 我不是什麼有錢人 (認真))http://www.carddas.com/digimon/

x進化 ? 無出 ?

香港幾時有得買?我完全無聽過!
作者: Harpuia    時間: 21/12/2006 12:53 PM

放棄中 ...
最近看上AA ... (還有 我不是什麼有錢人 (認真))

我不會相信有錢買這精品那精品又玩「呢寫」的人說不是有錢人........
作者: sapphire    時間: 21/12/2006 01:21 PM
原帖由 nikefootball 於 20/12/2006 20:44 發表

我也有玩pokemon card(由fossil到現在,有大量絕版卡)

magic我沒有玩(沒錢玩orz),只看朋友玩罷了...

我的確是沒錢XD

我是由base版到「団逆襲」,之後就沒玩了

懂玩的話,MTG用common+uncommon都玩得死人,可以很便宜的XD
作者: 貝貝☆    時間: 21/12/2006 02:00 PM
原帖由 Harpuia 於 21/12/2006 12:53 發表

我不會相信有錢買這精品那精品又玩「呢寫」的人說不是有錢人........
你是指 短時間 (可能甚至同一時間) 做這種事嗎 ?

(我沒有買精品很耐了喇 ...  汗")

(而且玩一定要洗錢的嗎 ... 我只是汁朋友的白卡堆玩啊 (拖走))

作者: 小鱷    時間: 21/12/2006 04:40 PM
我以前有玩卡><
我玩DM卡(決鬥大師)
放左卡套成年= =
最近先扲返出黎
作者: SJ318    時間: 21/12/2006 07:10 PM

放棄中 ...
最近看上AA ... (還有 我不是什麼有錢人 (認真))http://www.carddas.com/digimon/

x進化之後無出  =3= ?

的確是停了3年= =
α Evolve.1    4月14日(金)
作者: 貝貝☆    時間: 21/12/2006 10:43 PM
[quote]原帖由 J@細龍 於 21/12/2006 19:10 發表

的確是停了3年= =
α Evolve.1    4月14日(金)
作者: nikefootball    時間: 24/12/2006 09:48 PM
原帖由 sapphire 於 21/12/2006 01:21 PM 發表

我的確是沒錢XD

我是由base版到「ロケット団の逆襲」,之後就沒玩了

懂玩的話,MTG用common+uncommon都玩得死人,可以很便宜的XD

不要再裝窮XD

MTG我表哥以前有玩,他說他的deck要$2000,大部分都是十分珍貴的卡,是用來哂命的,把我聽呆了orz...

題外話:今天爸媽送了「さいはての攻防」及「きせきの結晶」各20包作我和弟弟的聖誕禮物,抽到了很多正卡,有一張卡post上來給你看看:

登錄/註冊後可看大圖

(拆卡拆很很爽XD)(逃
作者: SJ318    時間: 24/12/2006 09:51 PM
原帖由 nikefootball 於 24/12/2006 21:48 發表

不要再裝窮XD

MTG我表哥以前有玩,他說他的deck要$2000,大部分都是十分珍貴的卡,是用來哂命的,把我聽呆了orz...

題外話:今天爸媽送了「攻防」及「 ...

你爸媽真闊綽...
作者: abc666    時間: 24/12/2006 09:57 PM
你就好la
如果我爸媽送給我的話
我一定第一時間睇下太陽由邊一面升起=.=
作者: sapphire    時間: 24/12/2006 09:59 PM
原帖由 nikefootball 於 24/12/2006 21:48 發表

不要再裝窮XD

題外話:今天爸媽送了「攻防」及「 ...

爆盒的確是很爽,但是中伏卡更爽 (逃

ex......的確是不錯的東西,禁power,突襲用

不過我倒想知道,DP也出了,為什麼還爆這set OTL?
作者: nikefootball    時間: 24/12/2006 10:11 PM
原帖由 sapphire 於 24/12/2006 09:59 PM 發表

爆盒的確是很爽,但是中伏卡更爽 (逃

ジュカインex......的確是不錯的東西,禁power,突襲用

不過我倒想知道,DP也出了,為什麼還爆這set OTL?

什麼是伏卡orz...

我和朋友們都還沒($)買dp卡,所以我們將會在那變態的考試完結後才一起清掉店裡的dp卡(逃

現在沒東西做,買些卡暫時玩玩encourage自己考好exam罷了(逃
作者: 烈焰火龍    時間: 24/12/2006 10:12 PM
我都有玩......有召換王
不過買返來都廢,我10日都冇玩1日= =
作者: sapphire    時間: 24/12/2006 10:13 PM
原帖由 nikefootball 於 24/12/2006 22:11 發表

什麼是伏卡orz...

我和朋友們都還沒($)買dp卡,所以我們將會在那變態的考試完結後才一起清掉店裡的dp卡(逃

現在沒東西做,買些卡暫時玩玩encourage自己考好exam罷了(逃

廢卡

<--運氣不好,以前經常中伏卡的人
作者: nikefootball    時間: 24/12/2006 10:27 PM
原帖由 sapphire 於 24/12/2006 10:13 PM 發表

廢卡

<--運氣不好,以前經常中伏卡的人

這次也有伏卡啊,eg:

登錄/註冊後可看大圖

(me esc~~~
作者: sapphire    時間: 24/12/2006 10:38 PM
原帖由 nikefootball 於 24/12/2006 22:27 發表

這次也有伏卡啊,eg:

(me esc~~~

這的確是伏卡XD
反而同版的ex有一點點的用途
作者: nikefootball    時間: 24/12/2006 10:46 PM
原帖由 sapphire 於 24/12/2006 10:38 PM 發表

這的確是伏卡XD
反而同版的ラティアスex有一點點的用途

你是在說這個?

登錄/註冊後可看大圖

XD
(逃...)
-------------------------------------------------------------------
Sapphire大大打不打算再玩TCG?
作者: sapphire    時間: 24/12/2006 10:56 PM
原帖由 nikefootball 於 24/12/2006 22:46 發表

你是在說這個?

XD
(逃...)
-------------------------------------------------------------------
Sapphire大大打不打算再玩TCG?

sudden death強者XD

沒打算,都說了沒錢......
不過每次出新set也會看一下card list

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2