香港寵物小精靈村落 論壇

標題: wifi [打印本頁]

作者: 極地    時間: 8/12/2006 06:04 PM
標題: wifi
大家用WiFi通常用咩型號
=.=岩岩新買個隻GW-US54GZL好似唔得咁
作者: yin229    時間: 8/12/2006 06:09 PM
我都係用你e個=.=
係得=.=
說明書個個方法大約只係用係psp到
用法比老任個隻應該煩小小(本人未用過老任個個)

作者: 火火=.+    時間: 8/12/2006 06:15 PM
我用任記手指,不過好快熱
作者: 極地    時間: 8/12/2006 06:22 PM
=.=可唔可以比個暢細既使用方法比我買左返黎唔識用
作者: yin229    時間: 8/12/2006 06:22 PM
http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D1
~.~慢慢睇
有咩唔明再問~.~
但我唔一定幫到你

作者: 極地    時間: 8/12/2006 06:27 PM
要有手指先得?~~~
作者: yin229    時間: 8/12/2006 06:30 PM
難道你買番你冇手指??
手指唔係你隻手個d手指
而係ed

登錄/註冊後可看大圖

作者: 極地    時間: 8/12/2006 06:36 PM
=..=明 ~~~~~但係睇左個網都係唔明點樣set
作者: yin229    時間: 8/12/2006 06:36 PM
原帖由 極地 於 8/12/2006 18:36 發表
=..=明 ~~~~~但係睇左個網都係唔明點樣set

做到邊個步驟唔明=.=??
作者: 極地    時間: 8/12/2006 06:41 PM
=.=插左落佢之後應該有個新增硬體既野不過頭個幾次都有之後唔知點解再插就無攪到我而家唔知點裝/或者裝左唔知點開
作者: yin229    時間: 8/12/2006 06:44 PM
原帖由 極地 於 8/12/2006 18:41 發表
=.=插左落佢之後應該有個新增硬體既野不過頭個幾次都有之後唔知點解再插就無攪到我而家唔知點裝/或者裝左唔知點開

你插一次~再拎番出黎~要等電腦個個PCI GW-US54GZL Utility軟件都off埋先=.=大約用5min等佢自動off
最方便方法重新開機~
作者: 極地    時間: 8/12/2006 07:01 PM
重新開機之前洗唔洗插返入去  如果成功既重開之後會點
作者: yin229    時間: 8/12/2006 07:04 PM
原帖由 極地 於 8/12/2006 19:01 發表
重新開機之前洗唔洗插返入去  如果成功既重開之後會點

要插番~
成功重開~
如果你未安PCI GW-US54GZL Utility既話~
佢就會叫你去安~
安完之後就去番頭先比你個個網慢慢搞就得
作者: 極地    時間: 8/12/2006 07:08 PM
整緊個陣見到有個手動xxx用個得唔得....仲有最後我見到話你已順利下x裝置 ..不過下面咩都無表示係咪姐係衰左

作者: yin229    時間: 8/12/2006 07:18 PM
原帖由 極地 於 8/12/2006 19:08 發表
整緊個陣見到有個手動xxx用個得唔得....仲有最後我見到話你已順利下x裝置 ..不過下面咩都無表示係咪姐係衰左

E個唔知-.-
唔記得晒安裝個時要點做~.~
作者: SJ318    時間: 8/12/2006 07:29 PM
我前幾日買左兼裝埋,但nds話error 52000...
之後在電腦區開post叫人救我啦,淨係得拉麵睬我,其他人都唔幫下我
作者: abc666    時間: 8/12/2006 07:30 PM
原帖由 J@細龍 於 8/12/2006 19:29 發表
之後在電腦區開post叫人救我啦,淨係得拉麵睬我,其他人呢...

其他人 : 我唔係用e個型號~.~

作者: 極地    時間: 8/12/2006 07:36 PM
PCI GW-US54GZL Utility軟件呢舊野點黎
作者: yin229    時間: 8/12/2006 08:25 PM
[quote]原帖由 J@細龍 於 8/12/2006 19:29 發表
之後在電腦區開post叫人救我啦,淨係得拉麵睬我,其他人都唔幫下我
作者: SJ318    時間: 8/12/2006 08:59 PM
原帖由 yin229 於 8/12/2006 20:25 發表

係咪連線個時話error 52000??
有冇試過連多幾次??

試左超過100次都係咁,接收強度由綠色3格突然變紅色...

睇左你post出來的那條link,改設定後,變了error 52100
作者: ???    時間: 8/12/2006 09:48 PM
我都係用緊PCI GW-US54GZL
我衣家一校做無線基地台就用到
再唔係你睇下張卡個官網有冇教你點set

作者: 極地    時間: 8/12/2006 09:57 PM
知唔知點解我1開wifi 就上唔到網
仲有唔知點解我連得好地地 不過到後味又轉返紅色 知唔知點解
作者: yin229    時間: 8/12/2006 11:53 PM
原帖由 極地 於 8/12/2006 21:57 發表
知唔知點解我1開wifi 就上唔到網
仲有唔知點解我連得好地地 不過到後味又轉返紅色 知唔知點解
原帖由 J@細龍 於 8/12/2006 20:59 發表
試左超過100次都係咁,接收強度由綠色3格突然變紅色...
睇左你post出來的那條link,改設定後,變了error 52100

http://www.uwants.com/forumdisplay.php?fid=314
你地2個都係上E個網自己開post問=.=
我未試過遇到咁既問題~
我只可以幫咁多~.~
作者: 極地    時間: 9/12/2006 09:39 AM
連唔到之後有舊野彈出黎下面有個數字52000咁姐係咩
作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 10:23 AM
嘗試off左個firewall,
error code肯定是52000?

作者: 極地    時間: 9/12/2006 11:02 AM
原帖由 jirachi1007 於 9/12/2006 10:23 發表
嘗試off左個firewall,
error code肯定是52000?

肯定係....頭先再試過唔知咩事入左之後又彈返出黎之再入唔返去
Fd code點樣睇
作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 11:10 AM
原帖由 極地 於 9/12/2006 11:02 發表

肯定係....頭先再試過唔知咩事入左之後又彈返出黎之再入唔返去
Fd code點樣睇

成功連接後,
在game中的朋友記事簿可以看^^
作者: 極地    時間: 9/12/2006 11:14 AM
咁我入左去之後出返黎之後又入唔返咁組係點
作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 11:17 AM
原帖由 極地 於 9/12/2006 11:14 發表
咁我入左去之後出返黎之後又入唔返咁組係點

唔明...
你入去邊度黎?
作者: 極地    時間: 9/12/2006 11:17 AM
pc下面個度連WIFI個度
作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 11:19 AM
原帖由 極地 於 9/12/2006 11:17 發表
pc下面個度連WIFI個度

要連絡成功sin得,
你連線成功ma@@?
作者: 極地    時間: 9/12/2006 11:27 AM
=..=唔知連連下發現同平時唔同之後就出返黎再入就入唔返
作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 11:29 AM
原帖由 極地 於 9/12/2006 11:27 發表
=..=唔知連連下發現同平時唔同之後就出返黎再入就入唔返

咁你有冇肯定電腦有連線,而nds的連接test已成功?
作者: 極地    時間: 9/12/2006 11:34 AM
=..=有咩方法肯定 ..仲有 點解我次次連本來好地地無lala又轉返紅色

作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 11:44 AM
原帖由 極地 於 9/12/2006 11:34 發表
=..=有咩方法肯定

開左pokemon,
一開始咪有3個野chose ge~
你選 the last one,
入到去就選 the blue botton(wifi接続先設定)
then,
選 nintendo WiFI USB 接続
之後一路一路選  次,
你GE PC就會有收到NDS GE信號,
於PC確認NDS已連接,
NDS就會到下一步,
就係連接TEST,
成功就整明已可連線~
作者: 極地    時間: 9/12/2006 12:03 PM
thx連到la  不過入到去有2個簡 1個出返去1個較對戰同換PM=.=較到下面有個較換既圖之後就唔知點較落去
作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 12:04 PM
原帖由 極地 於 9/12/2006 12:03 發表
thx連到la  不過入到去有2個簡 1個出返去1個較對戰同換PM=.=較到下面有個較換既圖之後就唔知點較落去

你說pc的下層ma@@?
要有人在sin可以send pm or打ga wo...
作者: 極地    時間: 9/12/2006 12:09 PM
原帖由 jirachi1007 於 9/12/2006 12:04 發表

你說pc的下層ma@@?
要有人在sin可以send pm or打ga wo...

係~問中間個人之後連連到咁上下去左第個畫面就有2個野簡較到下面有個交較既圖就唔知點較落去
作者: jirachi1007    時間: 9/12/2006 12:12 PM
原帖由 極地 於 9/12/2006 12:09 發表

係~問中間個人之後連連到咁上下去左第個畫面就有2個野簡較到下面有個交較既圖就唔知點較落去

選人地就可以同人地換pm
(老實講,我唔係好明你講ge野XD)
作者: 極地    時間: 10/12/2006 10:59 AM
原帖由 jirachi1007 於 9/12/2006 12:12 發表

選人地就可以同人地換pm
(老實講,我唔係好明你講ge野XD)

連到之後有個藍色畫面有2個野簡1個禁左有d50lv 100lv既野第2個就出去既 X下面就有個叉往既喇叭
作者: jirachi1007    時間: 10/12/2006 11:26 AM
原帖由 極地 於 10/12/2006 10:59 發表

連到之後有個藍色畫面有2個野簡1個禁左有d50lv 100lv既野第2個就出去既 X下面就有個叉往既喇叭

叉左個喇叭只係唔比人地hear到你把sound,
你要選4個字only ge果個日文,
之後等人地選你就可以同人地交換pm
作者: hktonyaa    時間: 10/12/2006 11:44 AM
原帖由 極地 於 10/12/2006 10:59 發表

↗Lv 100
第一個是1對1的對戰-→Lv 50
                            ↘平常Lv
                            ↗Lv 100
第二個是2對2的對戰-→Lv 50
                            ↘平常Lv

第三個是同別人換精靈

作者: 極地    時間: 10/12/2006 11:55 AM
我禁左第3個 見到下面有個交換圖 之後點
作者: jirachi1007    時間: 10/12/2006 11:57 AM
原帖由 極地 於 10/12/2006 11:55 發表
我禁左第3個 見到下面有個交換圖 之後點

等人地選你就可~
or你唔整個交換圖屾黎,
人地整出黎,
你選人~
作者: ilovetomato    時間: 10/12/2006 12:19 PM
有無人和我進行Pm 對戰?
作者: Alcy    時間: 26/12/2006 10:56 PM
原帖由 jirachi1007 於 9/12/2006 11:44 發表

開左pokemon,
一開始咪有3個野chose ge~
你選 the last one,
入到去就選 the blue botton(wifi接続先設定)
then,
選 nintendo WiFI USB 接続
之後一路一路選  次,
你GE  ...

點解我nintendo WiFI USB 接続測試唔得ga?成功左會顯示咩信息架?
不過上面果d set野我又得左=.=
仲有入到game又睇倒個id wo,不過係pc地下wifi果層失敗過1次之後就連唔倒(左面和中間兩個櫃台都冇得save入去)=.=
我正係得1個地方連倒,就係果間同世界各地wifi連線ga屋(第1個大城市果度,唔記得叫咩-.-)
係咁我點先可以係pc度連倒?

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2