香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 傳動問題~已找過舊文(再問~唔明) [打印本頁]

作者: 柳絮仙    時間: 7/12/2006 06:51 PM
標題: 傳動問題~已找過舊文(再問~唔明)
我之前用自己(應該係1個月之前*正版)既em傳左6隻過去,
但宜家我用番呢版野..傳唔到既=,=
我想問這是咩問題呢?
可以幫幫我嗎?

作者: K龍    時間: 7/12/2006 06:56 PM
這種情況下把NDS的電池拆出來,再等一日,即可再連動.......

這種情況是因為NDS本身的時間系統有點問題,把電池重新安裝後就沒問題了,之前也有人出現了這種情況,在一次巧合下做了以上舉動,結果成功可以再連動
作者: 柳絮仙    時間: 7/12/2006 07:10 PM
我怕有事呢^^算啦~~
========================
我都試過了..是不是要等一天先可以呢?
但係佢係最後寫完24xxx...24之後就load..load完一陣就彈句野
之後再搞一下就回到開game時既畫面=.=
係咪咁呢?
唔知有無人可以再答我呢?

作者: K龍    時間: 7/12/2006 07:26 PM
原帖由 柳絮仙 於 7/12/2006 19:10 發表
我怕有事呢^^算啦~~
========================
我都試過了..是不是要等一天先可以呢?
但係佢係最後寫完24xxx...24之後就load..load完一陣就彈句野
之後再搞一下就回 ...

等一天吧,應該可以的了~(某寶石說他第2日可以連動了)
作者: 柳絮仙    時間: 7/12/2006 07:58 PM
如果不可以的^^我會找你的^^
======================
係係機中較後一天定係現實一天呢?
作者: 小鱷    時間: 7/12/2006 08:01 PM
原帖由 柳絮仙 於 7/12/2006 19:58 發表

較後沒有用的
換帶才有用= =
作者: cyrun_ncp827    時間: 7/12/2006 08:02 PM

應是現實的一天
作者: K龍    時間: 7/12/2006 08:03 PM

現實等1日.........
原帖由 小鱷 於 7/12/2006 20:01 發表

較後沒有用的
換帶才有用= =

不治本的話那麼一盒帶只可用來連動1次
作者: 柳絮仙    時間: 7/12/2006 08:21 PM
我都係得一個正版姐~~~
====================
係咪幾時唔得..第二日個陣就可以連架呢?
作者: K龍    時間: 7/12/2006 08:32 PM
原帖由 柳絮仙 於 7/12/2006 20:21 發表
我都係得一個正版姐~~~
====================
係咪幾時唔得..第二日個陣就可以連架呢?

總之等1日啦~(因為試的唔係我,只是聽某寶石說第2日可以連動)
作者: cyrun_ncp827    時間: 7/12/2006 08:36 PM
好似話要餅帶要係部機道24小時先得
唔可以拎餅帶
如果唔係要再計過
作者: latios    時間: 7/12/2006 08:38 PM
原帖由 cyrun_ncp827 於 7/12/2006 20:36 發表
唔可以拎餅帶
如果唔係要再計過

印象中是沒有這個需要的
作者: K龍    時間: 7/12/2006 08:43 PM
原帖由 cyrun_ncp827 於 7/12/2006 20:36 發表
唔可以拎餅帶
如果唔係要再計過

多過一盒帶而成功連動的人路過.........講完,唔明?

如你所說的話,我下次連動應只有1盒帶可以用,但我3盒帶都可以連動
作者: cyrun_ncp827    時間: 7/12/2006 08:45 PM
這個行不行??
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=29607
作者: K龍    時間: 7/12/2006 08:48 PM
原帖由 cyrun_ncp827 於 7/12/2006 20:45 發表
這個行不行??
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=29607

某寶石已試過較日子,無用的

始終係要取電池出來再裝過
作者: 柳絮仙    時間: 7/12/2006 10:50 PM
工程浩大~~~
我正等待明天既8時正~~
作者: Darksky    時間: 9/12/2006 06:20 PM
actually the japanese said that if u register another tape (R/S/E/FL) then u need to wait for 24 hours to go and send pokemon again. because u have to register everytime u put another tape.

SO U DON'T NEED TO TAKE OUT THE BATTEREY!!!!!!

作者: cyrun_ncp827    時間: 9/12/2006 08:26 PM
原帖由 Darksky 於 9/12/2006 18:20 發表
actually the japanese said that if u register another tape (R/S/E/FL) then u need to wait for 24 hours to go and send pokemon again. because u have to register everytime u put another tape.

SO ...

but he cannot send the pokemon when he had waiting for 24 hours
so he take out the batterey
understand??(because my eng is not well)
作者: ~小智~    時間: 9/12/2006 10:35 PM
我想問連動唔夠6隻是唔是連唔到???

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2