香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 界手好好玩? [打印本頁]

作者: 帝牙海獅    時間: 24/11/2006 01:04 PM
標題: 界手好好玩?
我係一名中三女生,班上有大部份都講粗口,食煙、界手都有。

我班D女同
作者: zubat    時間: 24/11/2006 01:36 PM
自己不要做就好了
其實我相信你班D女同學個個都知佢地做緊ge野唔妥, 不過係控制唔到囉
我都唔係好明點解有D人咁鍾意自殘, 不過自己千萬唔好試就算啦
作者: sapphire    時間: 24/11/2006 05:56 PM
先不談說粗話和吸煙,但真的會「界手」嗎=.=?
會留下痕跡的啊,有什麼好......

說粗話這個基本上在什麼學校都會有......
作者: 貝貝龍    時間: 24/11/2006 06:34 PM
D人無聊到玩界手
佢地唔痛咩  ? 唔好同佢地一齊界
作者: _藍天_    時間: 24/11/2006 07:10 PM
很慶幸你沒有加入界手行列...時下很多青少年玩界手,自殘...真是替他們父母傷心...
就算係band1中學都有人界手(-_-!!!)
作者: ┼+谷川志清..||    時間: 24/11/2006 07:16 PM
一種發洩既途徑黎JA...
不過係有問題既發洩途徑囉

佢地心入面既感受表達唔到或無一個聆聽者
所以佢地用左界手呢個方法
作者: 艾    時間: 24/11/2006 07:32 PM
只有無腦既人先會玩這堆無聊兼垃圾既所謂遊戲既自殺
咁得閒就留意下地球大氣變化既奧妙
反正班人唔想睇下地球各國點樣衰發
咁就無謂係度阻住地球轉,曬哂地球資源
捐番堆時間出黎當幫忙

原帖由 sapphire 於 24/11/2006 17:56 發表

時下香港人的腦殘係咁架啦,一代差過一代
終歸究底就係家庭越黎越富裕
變相喪失努力既動力,自暴自棄既人越黎越多
結果Band3而染有不良嗜好既人又越黎越多
最後遇到小小挫折就要生要死,自殘咁痛都做得出我會建議集體去跳樓
講真啦,又唔見五六七八十年代係咁?

作者: 鴨    時間: 24/11/2006 08:10 PM
別人覺得這是新奇有趣又好玩的那也阻止不了的啊~

話說界手這東東可是會界上癮的~

原帖由 sapphire 於 24/11/2006 17:56 發表

有多奇...
經常看到的是在手背上界的...

遠離巿區的更甚...
作者: orb    時間: 24/11/2006 08:54 PM
界手會很酸/___\
粗話...只能說每一間中學都有最少100個人會說...
吸煙就不一定~
作者: sapphire    時間: 24/11/2006 09:25 PM
看來我見識太少了OTL
我倒想我自己n年前手上被弄傷的痕跡消失啊......
作者: abc666    時間: 24/11/2006 09:30 PM
原帖由 sapphire 於 24/11/2006 21:25 發表
看來我見識太少了OTL
我倒想我自己n年前手上被弄傷的痕跡消失啊......

我也有被弄傷的痕跡呢...
而且是被個careless即人界到的...
最重要係不會消失
作者: sapphire    時間: 24/11/2006 09:35 PM
原帖由 abc666 於 24/11/2006 21:30 發表

我也有被弄傷的痕跡呢...
而且是被個careless即人界到的...
最重要係不會消失

我也是被別人弄傷的,四年也沒消失,幸好那不是明顯的位置......
作者: Sonic    時間: 24/11/2006 09:46 PM
那在那~.~
我地校有人界,不過冇界到我,學校唔比bring
作者: hktonyaa    時間: 24/11/2006 09:56 PM
我校的老師說:界手的人真是界得很勁!他們界得真高深!他們一界也界不入真皮,所以他們不會痛和流血的.

事實上界手只是發洩的行為(又對自己不利)
作者: 魔術師Chikorita    時間: 24/11/2006 09:59 PM
就如舊時的人刻樹一樣
在這社會工作,那傷痕也影響不了多少(多數也是
作者: 果然翁。﹏。    時間: 24/11/2006 10:01 PM
界手
不是被人飛了才做的嗎?
好彩我果間係男校
冇人界
作者: abc666    時間: 24/11/2006 10:50 PM
原帖由 sapphire 於 24/11/2006 21:35 發表

我也是被別人弄傷的,四年也沒消失,幸好那不是明顯的位置......

我的很明顯
只要穿短袖3的話
作者: orb    時間: 25/11/2006 04:38 PM
界得淺+痛+沒有永久傷痕=Lv100

XD

界得淺就不會有永久傷痕的了...
作者: abc666    時間: 25/11/2006 06:15 PM
我的深約0.3cm...
作者: Royal    時間: 26/11/2006 10:47 AM
我果間學校都有好多女仔界手(唔知點解呢d咁"勇敢"既行為竟然係女仔做)
我成日叫人唔好咁做...因為真係好核突...
但係冇辦法...佢鐘意界...佢界仔界咩我都唔理佢
但係界手真係好痛架ma- -

有d人話界手係一種發洩
亦有人話界手係想引來一d關心注意
亦有人話純粹係界過一次之後上癮

有人話呢d係港女文化,通常界手既人既msn名會係
「痛,,,有誰會在乎禾﹏」or「哭﹏伶仃得〝禾〞這一個,,,」sth like that
好似好想人關心佢, 亦可能係睇得多電影既「感人」橋段想模彷
之前我見過有人寫篇文, 話有d港女甚至想佢男朋友坐監
and then學電影講果句照牌說話"我一定會等你架!!"
香港既垃圾電影真係害人不淺
作者: pichu    時間: 26/11/2006 11:15 AM
原帖由 Royal 於 26/11/2006 10:47 發表
我果間學校都有好多女仔界手(唔知點解呢d咁"勇敢"既行為竟然係女仔做)
我成日叫人唔好咁做...因為真係好核突...
但係冇辦法...佢鐘意界...佢界仔界咩我都唔理佢
但係界手真係好痛架ma- -

有d人 ...

界你咁理唔理

香港:一個獨特的社會文化
XD

明知係痛
你估佢唔知?~XD
不過痛完之後在恢復平靜時係會令某D人覺得high
之後痛定思痛
...
hehe

正如有部分壓力大的人
會不自制地拔頭髮一樣
甚或手毛腳毛乜毛都去拔
道理相同
而形式不同only ~XD
作者: 火龍方    時間: 26/11/2006 12:08 PM
標題: 回復 #13 Sonic 的帖子
我想問why唔俾bring
作者: 【路比】    時間: 26/11/2006 12:18 PM
我一想到界手個都...
真係唔好學呀!
作者: Royal    時間: 26/11/2006 12:29 PM
原帖由 pichu 於 26/11/2006 11:15 發表

界你咁理唔理

香港:一個獨特的社會文化
XD

明知係痛
你估佢唔知?~XD
不過痛完之後在恢復平靜時係會令某D人覺得high
之後痛定思痛
...
hehe

正如有部分壓力大的人
會不自制地拔頭髮一樣
甚 ...

某程度上我是以超越男性女性的形式存在
換句話說,沒有人會當我係男性或女性,
大概只會把我當作可有可無的灰塵吧?
作者: Sonic    時間: 26/11/2006 01:09 PM
[quote]原帖由 火龍方 於 26/11/2006 12:08 發表
我想問why唔俾bring
作者: 水龍蜥    時間: 26/11/2006 01:53 PM
講真一句
介女呢一種事,一定有嫁啦
幫到咪幫lo
幫唔到咪唔理佢地lo
作者: Sonic    時間: 26/11/2006 03:01 PM
好似係講緊
作者: 柳絮仙    時間: 26/11/2006 03:06 PM
人地講得咁起勁..你咪由他囉^^
我唔會煩你既
作者: *嵐幽。祈羽*    時間: 28/11/2006 10:07 PM
我班也有人試過~[ 男的 ]
[ 所謂的BAND 1 中學...""" ]
聽說初初 [ 界刂 ] 的時候是完全不感痛...
可是不知多久後便會酸酸的,,之後還會出大量血...
他 [ 界刂 ] 的時候不知深不深...
作者: 幻藍    時間: 28/11/2006 10:13 PM
其實"界手"是不是用刀割手腕那條artery?
我看書說過那個位置的blood pressure可以將d血bill到幾呎高
為什麼那些界手的人界完手都不會死的?

作者: K龍    時間: 28/11/2006 10:31 PM
原帖由 幻藍 於 28/11/2006 22:13 發表
其實"界手"是不是用刀割手腕那條atery?
我看書說過那個位置的bolld pressure可以將d血bill到幾呎高

無人叫你大大力咁"界"落去,只傷及皮膚而不足以傷及artery的話應是沒問題吧,不過這舉動是沒意義就是了......

中三時也見過有人"界"手,一條條的疤痕令人望了就覺得不順眼,好好的幹什麼要殘害自己的身體?

"界"手,吸煙的也在學校見過了,都係果句,看了就覺得不順眼
作者: 鴨    時間: 28/11/2006 11:35 PM
原帖由 幻藍 於 28/11/2006 22:13 發表
其實"界手"是不是用刀割手腕那條artery?
我看書說過那個位置的blood pressure可以將d血bill到幾呎高

誰說界手是割artery的...

一般人界手也是界在手背和手或是對下一點位置的...

有些人是因為享受那些微的痛楚而界的...

對他們來說是享受自殘的感覺...
作者: LEONLEON    時間: 29/11/2006 04:10 PM
我間中學有成x00個學生講粗話wo...................
(包括我在內xd)
作者: ting    時間: 1/12/2006 09:26 AM
我倒是試過睡醒時發覺手上多了三條血痕
原因不明

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2