香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 抽491 抽了6小時結果 比些意吧 [打印本頁]

作者: watereve    時間: 7/11/2006 05:42 AM
標題: 抽491 抽了6小時結果 比些意吧
109 HP        8<=b<=9
  74攻擊                   0
  88防禦     28<=b<=29
124特攻    28<=b<=29
   88特防    28<=b<=29
116速度    28<=b<=29       120-125               100lv=1595  
       性格-攻+特防
次後打算+hp
    4個29 夠好嗎....?都不知抽不抽下去好了?            

我的想法是防和特防不想太小.怕頂不了一兩下攻擊
     hp多點  食夢時hp可滿點     兩防29  被打都唔會大噴血

各大 抽寵發燒友請 比下意見
作者: latios    時間: 7/11/2006 06:49 AM
hp始終太少了
我情願雙攻得10,但hp,雙防有30
作者: watereve    時間: 7/11/2006 07:11 AM
標題: 9小時狂抽491
特攻不重要嗎? 6點時抽到1隻 hp 31 速31 不過其他很差 無要
  (早上7點了...我還未抽夠...        抽通頂的狂人努力中)
作者: latios    時間: 7/11/2006 07:34 AM
原帖由 watereve 於 7/11/2006 07:11 發表
特攻不重要嗎? 6點時抽到1隻 hp 31 速31 不過其他很差 無要
  (早上7點了...我還未抽夠...        抽通頂的狂人努力中)

你玩防禦的話
雙攻顯得比雙防沒那麼重要
作者: 【路比】    時間: 7/11/2006 12:54 PM
他雖然高特攻
但是他的特性
我覺得防守型好D
作者: watereve    時間: 7/11/2006 02:05 PM
標題: 勁抽491
大家估計我要抽幾耐?     

115+ HP         8<=b<=9
     -無視-攻擊                     0
      84+防禦       28<=b<=29
    135+特攻       28<=b<=29
      85+特防       28<=b<=29
    115+速度        28<=b<=29       125-135              100lv= 減返攻嘅個體都有1600+先收
   如果見都閃光.就算數.返正我另一盒帶要重玩抽鑽石

9個鐘  以下果d係似樣d

hp  118    30<=b<=31
攻擊118    15<=b<=17
防禦 83    15<=b<=17
特攻132    18<=b<=19
特防 88    28<=b<=29
速度113    20<=b<=22    126-135  =1601-17

HP      15<=b<=17
攻擊           0
防禦    28<=b<=29
特攻    20<=b<=22
特防    25<=b<=27
速度    30<=b<=31       118-116   =1587

HP        8<=b<=9
攻擊            0
防禦    28<=b<=29
特攻    28<=b<=29
特防    28<=b<=29
速度    28<=b<=29       120-125   =1595

HP      25<=b<=27
攻擊    20<=b<=22
防禦    18<=b<=19
特攻    30<=b<=31   
特防    25<=b<=27
速度      0<=b<=2
作者: watereve    時間: 7/11/2006 02:32 PM
標題: 感想...
抽了10小時   感覺到
  491本身係  特攻同速高   姐係e兩項能力個體值到31  乘返100lv 好似倍率最高
   而努力值高用黎補弱點  hp 物防  特防   
  這個理論合理嗎?

還有如果491   到100lv時如果有300hp. 要幾多防先夠頂 350攻 的   100傷害的格技?
作者: 魔術師Chikorita    時間: 7/11/2006 02:50 PM
原帖由 watereve 於 7/11/2006 02:32 PM 發表
抽了10小時   感覺到
  491本身係  特攻同速高   姐係e兩項能力個體值到31  乘返100lv 好似倍率最高
   而努力值高用黎補弱點  hp 物防  特防   
  這個理論合理嗎?

還有如果491   到100lv時如果有 ...

要令一只pm的能力達至完美是沒有可能的,除了一些特別情況之外,也不會令一只pm達到兩頭唔到岸的局面

這個自己計吧,明顯地在針對路卡,那麼為何不問120﹖
物防加至281就能擋飛飛膝踢或十字斬了,近身拳擊的話加滿也要靠運,在hp方便加多一些
只能說沒有拿祂來催路卡的道理
作者: 風雷合一    時間: 7/11/2006 03:02 PM
呢隻可以用正常方法捉?
作者: K龍    時間: 7/11/2006 05:01 PM
我看這東東速度應放在首位吧.......其他低一點也沒法了......
作者: watereve    時間: 7/11/2006 05:06 PM
標題: 回上
要令一只pm的能力達至完美是沒有可能的,除了一些特別情況之外,也不會令一只pm達到兩頭唔到岸的局面

這個自己計吧,明顯地在針對路卡,那麼為何不問120﹖
................................................................................................................................

回題
沒有汁對路卡.... 我連路卡也不知(我估是卡比獸吧?)
因為以前玩金銀時 1-251的能力我都記得.   最強的物攻 330-360的都有幾隻
紅色理魚龍    4手怪力     肥龍     綠色果隻岩石惡龍  卡比獸      >>金烏好像也有
       還有 紅 綠寶石  的變態物攻      所以我就問350物攻LOL
作者: K龍    時間: 7/11/2006 05:09 PM
路卡 =  =

登錄/註冊後可看大圖

剛好是一隻極限350物攻的格鬥系
作者: watereve    時間: 7/11/2006 05:48 PM
E 隻都有350!!?   加爆252努力同埋31個體+性格吧?
   有點勉強...............(好像型容自己更適合)
  我都走了入去鬼森..
  抽唔到唔會出返黎咁衰仔
     陣間再抽.3晚唔得 抽夠一個星期.         

氣合 根性... 如果唔得

聽晚 就  卜恨性   努力

再唔得就用埋 魂  捨身  同佢死過   !!                                                         

無限勁抽491日記   

待續
作者: 魔術師Chikorita    時間: 7/11/2006 05:58 PM
110物攻種的pm多的是~~有本系屬修的牠比以上高種神獸的威力更強
p.s.佳佳的攻哪有這麼高......

根性氣合﹖你打算殺多少隻491﹖
作者: sapphire    時間: 7/11/2006 06:13 PM
路過
原帖由 watereve 於 7/11/2006 17:48 發表
E 隻都有350!!?   加爆252努力同埋31個體+性格吧?
   有點勉強...............(好像型容自己更適合)
  我都走了入去鬼森..
  抽唔到唔會出返黎咁衰仔
     陣間再抽.3晚唔得 抽夠一個星期.         

...

那是「根性」,不是「卜恨性」 OTL
=========================================================
這些精神指令都不管用,用「幸運」吧

作者: renz    時間: 7/11/2006 06:18 PM
特攻,速:31
物攻不用理,其他不必太重視....
很低要求了/.\
作者: 皇室貴族    時間: 7/11/2006 06:32 PM
咩係抽個体??係咪係咁開機收機抽到岩??= =
作者: latios    時間: 7/11/2006 06:35 PM
原帖由 皇室貴族 於 7/11/2006 18:32 發表
咩係抽個体??係咪係咁開機收機抽到岩??= =

想知個體是什麼就看置頂的topic
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=30612&extra=page%3D1

至於抽個體就是指不停地捉一隻pm去找高個體
每一隻pm都會有不同的隨機個體
至於神獸就會在每次restart更改個體性格
作者: 皇室貴族    時間: 7/11/2006 06:37 PM
原帖由 latios 於 7/11/2006 18:35 發表

想知個體是什麼就看置頂的topic
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... &extra=page%3D1

至於抽個體就是指不停地捉一隻pm去找高個體
每一隻pm都會有不同的隨機個體
至於神獸就會在每次 ...

神獸抽來沒用~不會用來vs的= =
作者: latios    時間: 7/11/2006 06:39 PM
原帖由 皇室貴族 於 7/11/2006 18:37 發表

神獸抽來沒用~不會用來vs的= =

會的~有神獸規的存在
而且就算升黎唔用都冇所謂
要過程嫁姐
作者: kennth991    時間: 7/11/2006 07:04 PM
呢隻野玩惡夢的- -"
+速-攻性格
速個體31就ok了- -"
作者: 我係我    時間: 7/11/2006 09:35 PM
我想知你地點樣去抽491 ar~ 教下我啦....
作者: 魔術師Chikorita    時間: 7/11/2006 09:39 PM
原帖由 我係我 於 7/11/2006 09:35 PM 發表
我想知你地點樣去抽491 ar~ 教下我啦....

s/l大法
save>load>check>load>check>load>check>load>check...直至有合心水的
作者: mickymouse888    時間: 7/11/2006 10:05 PM
我個人認為491要特攻,速有30-31就ok
其他24up都夠攻0都無所為
我就比你好運 我捉左2個鐘就捉左隻個體31特攻同30速
其他都有25><
作者: K龍    時間: 7/11/2006 10:06 PM
原帖由 mickymouse888 於 7/11/2006 22:05 發表
我個人認為491要特攻,速有30-31就ok
其他24up都夠攻0都無所為
我就比你好運 我捉左2個鐘就捉左隻個體31特攻同30速
其他都有25><

性格呢?是-a+sp的話我要orz了
作者: 魔術師Chikorita    時間: 7/11/2006 10:08 PM
原帖由  於 7/11/2006 10:06 PM 發表

性格呢?是-a+sp的話我要orz了

有富迪bug......
作者: K龍    時間: 7/11/2006 10:09 PM
原帖由 魔術師Chikorita 於 7/11/2006 22:08 發表

有富迪bug......

也不等於合性格.........又不是100%
作者: Matt06    時間: 7/11/2006 11:47 PM
性格不適合
性格應是加特攻減物攻
作者: watereve    時間: 8/11/2006 12:07 AM
標題: 最期
最後  我要左 

hp 107
 攻  69
 防  86
特攻 137
特防  87
 速 113

見到137特攻  兩防高   性格+特攻-攻  就心軟了.....
   e家有d後悔 113速
作者: 幻藍    時間: 8/11/2006 12:19 AM
帶隻同步的pm去慢慢抽嘛~.~
作者: watereve    時間: 8/11/2006 10:54 AM
同步?    怎用的?
我巳經狂掉大師球  10分鐘5-6次咁抽

但係.之後發覺我身第一次用黑波抽果隻491都唔錯
之後計過
hp16
攻 6
防4
特攻31
特防24
速   30

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2