香港寵物小精靈村落 論壇

標題: weekend時無聊捕蛋的成果 [打印本頁]

作者: 幻藍    時間: 10/10/2006 11:14 PM
標題: weekend時無聊捕蛋的成果
(一號)
性格:沒有影響
HP:31
A:31
D:13
SA:31
SD:29
SP:27
(二號)
性格:+SA-SD
HP:30
D:29
SA:26
SP:27
(三號)
性格:+A-SA
HP:31
A:23
D:29
SA:11
SD:7
SP:31

全部都唔知點好....
===
另外 , 捉了一隻很有前途的伊貝
lv16
性格:+D-SA
HP:48(28~31)
A:27(28~31)
D:27(25~31)
SA:19(17~22)
SD:29(20~26)
SP:27(28~31)

===
ps:昨天一下命要打死了閃光的長尾怪手...傷心中...
作者: sapphire    時間: 10/10/2006 11:21 PM
只有三號好性格和有31速,可是攻擊只有23個體值,特防更只有個位數字,若是我的話全部扔掉
=========================================================
慶幸自己生了兩個lunch time就找到優質 (逃......
作者: 炎之帝    時間: 11/10/2006 12:13 AM
原帖由 幻藍 於 10/10/2006 23:14 發表

全部都唔知點好....
===
另外 , 捉了一隻很有前途的伊貝

===
ps:昨天一下命要打死了閃光的長尾怪手...傷心中...

你捕呢幾隻蛋用左幾多時間
======
別傷心,我早排打綠寶石,遇到條閃光既利牙鯊,俾我打死左
之後就遇左條閃光既笨笨魚啊
(得到的可能比失去的更好)
作者: 波霸之勇者    時間: 11/10/2006 12:55 AM
真系唔明點解你地咁好采..... 畫圈圈中...
作者: latios    時間: 11/10/2006 04:15 PM
原帖由 波霸之勇者 於 11/10/2006 00:55 發表
真系唔明點解你地咁好采..... 畫圈圈中...

也許你可以先比較一下大家所付出時間
作者: 屎屎    時間: 11/10/2006 04:31 PM
點捉e貝.........
作者: ~小智~    時間: 11/10/2006 04:43 PM
在第五關下邊個草叢
(要同個屋內主人講講,佢講有e貝出現個時先有得收)
作者: K龍    時間: 11/10/2006 04:55 PM
3隻的評價和某寶石一樣,真巧

慶幸自己生了兩個lunch time就找到優質

為何不分享?

伊貝方面想看更實際的個體.........

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
遇到閃光pm我會狂用pm ball/用一些就算命要也不會打死牠的攻擊,因我害怕這種情況......
作者: latios    時間: 11/10/2006 04:58 PM
原帖由 屎屎 於 11/10/2006 16:31 發表
點捉e貝.........

請勿離題..
如有問題想發問可以先爬文,如沒有想要的答案,再開新topic發問

原帖由  於 11/10/2006 16:55 發表

為何不分享?

------------------------------------------------------------------------------------------------------- ...

我遇到閃光一定會用極級球的了= =
作者: sapphire    時間: 11/10/2006 06:06 PM
原帖由  於 11/10/2006 16:55 發表

為何不分享?

------------------------------------------------------------------------------------------------------- ...

怎會啊? kai龍大大的要求一向比我的更高~

新手找到優質品種算不上什麼,不分享了
========================================================
現在我遇上色違精靈時,一般的做法是不攻擊,只拋精靈球,若牠有自殺技/強制結束戰鬥的技能就會毫不猶豫地拋=.=|||
之前試過因為太珍惜而被一隻色違吠走了/ . \
作者: K龍    時間: 11/10/2006 06:37 PM
原帖由 sapphire 於 11/10/2006 18:06 發表

怎會啊? kai龍大大的要求一向比我的更高~

新手找到優質品種算不上什麼,不分享了
========================================================
現在我遇上色違精靈時,一般的做法是不攻擊,只拋精靈球,若牠有 ...

寶石真愛說笑
作者: 幻藍    時間: 11/10/2006 06:52 PM

為何不分享?

真無奈 , 有好個體時沒好性格 , 有好性格時沒好個體.......
====================
當時身上pm ball有限
一個quick ball...捉唔到
一個hyper ball...捉唔到
只好上gengar催眠再用小拳石慢慢磨
打一下原本扣不到25%的 , 誰知之後一下命要就把牠打死了...(明明小拳石低lv好多的/.\)
作者: 闇風    時間: 11/10/2006 07:04 PM
我綠寶石玩左>100個鐘都一隻閃光都見唔倒(id:2xxxx,唔記得)
我個妹玩左幾粒鐘就捉左隻閃光293(id:0xxxx,都係唔記得)
點解佢運氣咁好?id=0xxxx就係好架咩?
作者: K龍    時間: 11/10/2006 07:10 PM
/me n年前綠寶石時間已到了999:59的人路過

rp問題,怨不了人
作者: sapphire    時間: 11/10/2006 07:18 PM
原帖由 jasonho1994 於 11/10/2006 19:04 發表
我綠寶石玩左>100個鐘都一隻閃光都見唔倒(id:2xxxx,唔記得)
我個妹玩左幾粒鐘就捉左隻閃光293(id:0xxxx,都係唔記得)
點解佢運氣咁好?id=0xxxx就係好架咩?

又不是特別強,這些可遇不可求的東西就算了吧
=================================================
記得我弟玩S時在試過同一天遇上兩隻,太幸運了=.=
作者: 闇風    時間: 11/10/2006 07:25 PM
綠寶石遊戲時間最大去到邊,到左會唔會冇紀錄?
作者: latios    時間: 11/10/2006 07:29 PM
原帖由 jasonho1994 於 11/10/2006 19:25 發表
綠寶石遊戲時間最大去到邊,到左會唔會冇紀錄?

上限就是999:59
只是遊戲時間會佛流
此外沒有任何影響
作者: Alfredwu    時間: 11/10/2006 07:53 PM
長久以來,我只在火紅捉了隻閃光高竇貓(my friend 有四隻) ....綠寶石(老翻)遇0隻
作者: 鴨    時間: 11/10/2006 08:22 PM
原帖由 幻藍 於 11/10/2006 18:52 發表

真無奈 , 有好個體時沒好性格 , 有好性格時沒好個體.......
====================
當時身上pm ball有限
一個quick ball...捉唔到
一個hyper ball...捉唔到
只好上gengar催眠再用小拳石慢慢磨
打一下原本扣 ...

要完美就要付出極多時間.../.\

綠寶生蛋生到傻才生出一隻好性格和平均個體29的飛天螳螂...

======================================

最無奈的不是在野生原野遇到嗎...

我多次因這樣而錯過色遺...
作者: 幻藍    時間: 11/10/2006 09:58 PM
天天天天天天天天天天天天天天啊!!!!!!!!!!!!!!!
(第17隻)
性格:+攻-特攻
HP:29
D:31
SA:27
SP:31

物極必反啊!!!
之前命要長尾怪手的詛咒變成了抽到好個體的RP了
作者: K龍    時間: 11/10/2006 10:07 PM
原帖由 幻藍 於 11/10/2006 21:58 發表
天天天天天天天天天天天天天天啊!!!!!!!!!!!!!!!

物極必反啊!!!
之前命要長尾怪手的詛咒變成了抽到好個體的RP了

要是+速版本的話我說不定會去搶XDD
不過現在這東東還真是bt啊=.=繼續詛咒吧XD~
作者: cyf002    時間: 11/10/2006 10:07 PM
我有閃光雷[工],個friend度拿來的...佢亂配努力值.....個體重要廢到......
3神獸好似沒咩可能抽到好個體...

樓主隻2號好屈機.....咁高個體...

作者: latios    時間: 11/10/2006 10:09 PM
原帖由 cyf002 於 11/10/2006 22:07 發表
我有閃光雷,個friend度拿來的...亂配努力值.....個體重要廢到......
3神獸好似沒咩可能抽到好個體...

樓主隻2號好屈機.....咁高個體...

3魚是可以抽個體的,不太難吧~
3隻都在見他們前save就可,就算會走的那一隻聖獸亦可以restart來抽
作者: K龍    時間: 11/10/2006 10:12 PM
對於會走來走去的才沒那個心機去抽= =
作者: latios    時間: 11/10/2006 10:13 PM
原帖由  於 11/10/2006 22:12 發表
對於會走來走去的才沒那個心機去抽= =

dp有手錶追蹤功能,捉一次不用5min....與生蛋差不多時間吧
作者: cyf002    時間: 11/10/2006 10:14 PM
原帖由 latios 於 11/10/2006 22:09 發表

3魚是可以抽個體的,不太難吧~
3隻都在見他們前save就可,就算會走的那一隻聖獸亦可以restart來抽

寶石,火紅我試過好多次,果D會逃的神獸個體係固定的.../.\...你一開始個id已經固定左 ..即係話閃光神獸如果逃了,第2次遇到都一定係閃光..''
所以沒咩可能抽到好個體...DP 不是的嗎?

作者: latios    時間: 11/10/2006 10:16 PM
原帖由 cyf002 於 11/10/2006 22:14 發表

寶石,火紅我試個,果D會逃的神獸個體係固定的.../.\...你一開始個id已經固定左 ...

寶石的latios和latias是在爆機後在家中與母親對話後才固定的
在爆機後save就可

火紅的亦是在爆機後才固定

dp的應該在第1次看到他時固定的
作者: 幻藍    時間: 11/10/2006 10:18 PM
原帖由 cyf002 於 11/10/2006 22:14 發表

寶石,火紅我試過好多次,果D會逃的神獸個體係固定的.../.\...你一開始個id已經固定左 ..即係話閃光神獸如果逃了,第2次遇到都一定係閃光..''

會逃的神獸個體好像跟ID沒有什麼關係啊
跟ID有關的是閃光問題
個體不是固定的 , 直到你見到牠(在山洞對話)然後save的一刻為止

作者: cyf002    時間: 11/10/2006 10:21 PM
我第一次見到隻拉提,見佢個體好廢...就再reastart機再遇...點知D能力都係一樣...
作者: sapphire    時間: 11/10/2006 10:23 PM
原帖由 cyf002 於 11/10/2006 22:21 發表
我第一次見到隻拉提,見佢個體好廢...就再reastart機再遇...點知D能力都係一樣...

你在看電視後曾經存檔吧......
作者: latios    時間: 11/10/2006 10:24 PM
原帖由 cyf002 於 11/10/2006 22:21 發表

如果你係save係爆機之前,那你restart是可以抽另一個個體的
作者: cyf002    時間: 11/10/2006 10:28 PM
原帖由 latios 於 11/10/2006 22:24 發表

如果你係save係爆機之前,那你restart是可以抽另一個個體的

爆機win左4天王自動幫你save=.=''根住一開始係home係米一落樓下個體就固定?
作者: renz    時間: 11/10/2006 10:29 PM
原帖由 cyf002 於 11/10/2006 10:28 PM 發表

爆機win左4天王自動幫你save=.=''根住一開始係home係米一落樓下個體就固定?
原帖由 sapphire 於 11/10/2006 10:23 PM 發表
你在看電視後曾經存檔吧......

看電視~

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2