香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 正版寵物小精靈帶問題! [打印本頁]

作者: 魔成    時間: 7/10/2006 10:26 PM
標題: 正版寵物小精靈帶問題!
我想問正版既寵物小精靈帶既記錄係咪有限嫁??(姐係最多只記錄到xxxx次)
thx~~
作者: 魔成    時間: 7/10/2006 10:38 PM
標題: NDS Lite問題!
1.NDS Lite行貨同水貸有咩分別??
2.唔改機點先可以玩到上網下載既寵物小精靈??
作者: meisjc    時間: 8/10/2006 04:41 AM
原帖由 魔成 於 7/10/2006 22:38 發表
1.NDS Lite行貨同水貸有咩分別??

1.呢題之前好似有人問過- -
2.另購1張nds細卡 好似叫passcard- -
作者: sapphire    時間: 8/10/2006 02:02 PM
1. NDS的卡帶不需用電池記錄的,理論上程式正常的話可以永久儲存
    而聽說GBA卡帶也是這樣的 (FR/LG版的卡帶沒有電池......)
2. 行貨有一年的保養,水貨沒有
作者: 莫邪    時間: 8/10/2006 02:45 PM
原帖由 sapphire 於 8/10/2006 02:02 PM 發表
1. NDS的卡帶不需用電池記錄的,理論上程式正常的話可以永久儲存
    而聽說GBA卡帶也是這樣的 (FR/LG版的卡帶沒有電池......)
2. 行貨有一年的保養,水貨沒有

但是,聽說 D&P 是有時間的……
時間的功能需要用電池……
作者: renz    時間: 8/10/2006 03:14 PM
原帖由 莫邪 於 8/10/2006 02:45 PM 發表

但是,聽說 D&P 是有時間的……
時間的功能需要用電池……

時間不是用NDS本身的嗎?
作者: EternalLove    時間: 8/10/2006 03:45 PM
我相信連翻版的記錄也會有期限的
作者: 莫邪    時間: 8/10/2006 04:10 PM
原帖由 renz 於 8/10/2006 03:14 PM 發表

時間不是用NDS本身的嗎?

原來NDS/NDSL內置有時間?
作者: renz    時間: 8/10/2006 04:12 PM
原帖由 莫邪 於 8/10/2006 04:10 PM 發表

原來NDS/NDSL內置有時間?

不插帶開機可見到。

否則何來改日期傳機之說/.\
作者: 莫邪    時間: 8/10/2006 07:41 PM
原帖由 renz 於 8/10/2006 04:12 PM 發表

不插帶開機可見到。

否則何來改日期傳機之說/.\

改版Rom@@……
以前金銀時我玩的是盜版ROM(不知情), 還以為有時間可以調是件幸運的事
作者: 拉麵仔    時間: 8/10/2006 11:37 PM
作者: itphone    時間: 9/10/2006 04:46 PM
D/P的時計功能是based on NDS的
時間可以在NDS的控制台中隨意更改……

1.NDS Lite行貨同水貨有咩分別??

原則上,分別在於行貨有代理保養,水貨沒有
但有傳香港代理在保養期內仍會收零件費及檢查費,詳請則不知

用引導卡,插在Slot 1(引導NDS於「唔改機」的情況下讀取燒錄卡),如"passcard"
再用燒錄卡,通常插在Slot 2(讀卅儲ROM),如Supercard、G6等等

改機的話,則毋須用引導卡
作者: 魔成    時間: 14/10/2006 02:04 PM
我個fd係都唔信唔改機都可以上網下載game玩-,-(佢都係本網站既會員--)
作者: 魔成    時間: 14/10/2006 02:04 PM
咁nds帶既個粒電池有咩用嫁??

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2