香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 我間學校d電腦老師真無用 [打印本頁]

作者: 柳絮仙    時間: 7/9/2006 09:53 AM
標題: 我間學校d電腦老師真無用
我宜家上緊電腦堂,明明個老師講緊野...我地玩電腦佢都唔知-.-
我在學校呢!!
==========================
唔知大家係學校上堂會唔會咁做呢...
無聊得滯找野講
作者: fish    時間: 7/9/2006 10:05 AM
原帖由 柳絮仙 於 7/9/2006 09:53 發表
我宜家上緊電腦堂,明明個老師講緊野...我地玩電腦佢都唔知-.-
我在學校呢!!
無聊得滯找野講

我最多都係sleep....不過因為成日答問題而keep住清醒xD   (CIT for me. 是悶的XDDD)
作者: acb    時間: 7/9/2006 01:58 PM
原帖由 <i>柳絮仙</i> 於 7/9/2006 09:53 發表<br />
我宜家上緊電腦堂,明明個老師講緊野...我地玩電腦佢都唔知-.-<br />
我在學校呢!!<br />
==========================<br />
唔知大家係學校上堂會唔會咁做呢...<br />
無聊得滯找野講
<br />
哦~我校不行呢= =   有兩個cl老師...一個專心教....另一個周圍巡= =
作者: ting    時間: 7/9/2006 02:27 PM
原帖由 acb 於 7/9/2006 13:58 發表
<br />
哦~我校不行呢= =   有兩個cl老師...一個專心教....另一個周圍巡= =

周圍巡的是正式教師?
作者: acb    時間: 7/9/2006 02:31 PM
原帖由 (ABC)ting 於 7/9/2006 14:27 發表

周圍巡的是正式教師?

是......有時會教一教不是太明白的同學
作者: 幻影    時間: 7/9/2006 03:07 PM
原帖由 acb 於 7/9/2006 13:58 發表
<br />

我校跟你一樣- -
可是巡的那個是訓導...囧
剛放人去了m記
作者: 貝貝☆    時間: 7/9/2006 03:28 PM
我在學校呢!!
無聊得滯找野講
又關佢地無用咩野事 ?
作者: 幻影    時間: 7/9/2006 03:39 PM
原帖由 貝貝☆ 於 7/9/2006 15:28 發表
又關佢地無用咩野事 ?
我地玩電腦佢都唔知-.-

個人認為你該多謝有這樣的老師
作者: 柳絮仙    時間: 7/9/2006 03:40 PM
問下佢地係學校上堂會唔會咁做...=.=
作者: 貝貝☆    時間: 7/9/2006 03:54 PM
你地玩電腦佢都唔知唔等於佢無用吧 ?
其實你又怎知道他不知道 ...
作者: acb    時間: 7/9/2006 03:58 PM
原帖由 貝貝☆ 於 7/9/2006 15:54 發表
你地玩電腦佢都唔知唔等於佢無用吧 ?
其實你又怎知道他不知道 ...

可能個老師已經悄悄地記錄下來了= =
作者: 魔術師Chikorita    時間: 7/9/2006 04:08 PM
我校Comp.是分開半班的
上課的氣氛有九成與老師的形象有關
不好的話怎樣罰也沒有用
好的話不會有人攪事
作者: K龍    時間: 7/9/2006 05:12 PM
上一年F.4時電腦分開2班去教,而另一班學生可是每次也在玩CS啊..............|||||

預計今年同樣情況會再發生(他們已很期待了........)
作者: 幻藍    時間: 7/9/2006 05:38 PM
上電腦堂時不會lock機的嗎?
作者: 鴨    時間: 7/9/2006 05:43 PM
原帖由  於 7/9/2006 17:12 發表
上一年F.4時電腦分開2班去教,而另一班學生可是每次也在玩CS啊..............|||||

對對...

我們另一班也是每次在玩遊戲啊...
作者: K龍    時間: 7/9/2006 05:46 PM
原帖由 幻藍 於 7/9/2006 17:38 發表

他們會破解=.=...........
破解後從老師監視的電腦中不能看到同學們在做什麼........碰巧那位老師只在老師桌和白版上轉來轉去
作者: 梓    時間: 7/9/2006 05:55 PM
原帖由 柳絮仙 於 7.9.2006 09:53 發表
我在學校呢!!
無聊得滯找野講

原帖由  於 7.9.2006 17:46 發表

他們會破解=.=...........
破解後從老師監視的電腦中不能看到同學們在做什麼........碰巧那位老師只在老師桌和白版上轉來轉去

上年我上電腦堂狂打lf2,aoe/c,個老師根本管我唔到........
(用了某程式......kakaXDDD)
可惜今年唔得.........
因為.....被破解了

作者: 綿羊    時間: 7/9/2006 06:10 PM
原帖由  於 7/9/2006 17:12 發表

學校D機咁勁?-,-
作者: 梓    時間: 7/9/2006 06:14 PM
原帖由 綿羊 於 7.9.2006 18:10 發表

學校D機咁勁?-,-

我都可以玩lf2,zoc/e la~可況cs??
(不過好疾)
作者: 貝貝☆    時間: 7/9/2006 06:36 PM
學校d真係好勁 @@
上年名光明正大跟Math老師去 "網上學習" XD
個個玩熱任務1秒就入到 @@
作者: xoled    時間: 7/9/2006 06:39 PM
上堂唔係應該聽書 ge 咩 = = 反而有咁多人上電腦堂個時打機 = =
我小學個時就仲可以打到機,但係己家上電腦堂好小機會用到電腦
作者: <3~CathY    時間: 7/9/2006 07:17 PM
e家無電腦讀lu~.~
以前都係有時玩不過有時俾老師睇到-,.-
作者: 幻影    時間: 7/9/2006 07:18 PM
原帖由 xoled 於 7/9/2006 18:39 發表
上堂唔係應該聽書 ge 咩 = = 反而有咁多人上電腦堂個時打機 = =
我小學個時就仲可以打到機,但係己家上電腦堂好小機會用到電腦

我校放學後仍開放至5:30
那時只有1個老師在老師桌用機
原帖由 幻藍 於 7/9/2006 17:38 發表

會,但一教書就解,一解就Orz了
作者: 柳絮仙    時間: 7/9/2006 07:32 PM
佢無用係因為佢教既野我小4就知了=.=
仲要基本上10之89都無理佢都答到佢D咁”深”既問題=.=

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2