香港寵物小精靈村落 論壇

標題: Yahoo Mail附送的訊息 [打印本頁]

作者: 莫邪    時間: 29/8/2006 01:10 PM
標題: Yahoo Mail附送的訊息

登錄/註冊後可看大圖

按下可看大圖

Yahoo的服務還真令我大開眼界,不但擅自幫我的e-mail加上廢話,還要在簡體編碼下才可閱讀……

P.S. 相比起用Gmail,寄出大附件e-mail快不少,因為我用的是hgc吧……
作者: Sonic    時間: 29/8/2006 02:20 PM
真奇怪耶~.~
簡體編碼下睇繁體中文~
好彩我用SINA~冇咁大但係都幾好用(101MB)
Gmail是啥?
還有......是不是錯區啦?(恕我多嘴)
作者: 莫邪    時間: 29/8/2006 05:17 PM
原帖由 Sonic 於 29/8/2006 02:20 PM 發表
真奇怪耶~.~
簡體編碼下睇繁體中文~
好彩我用SINA~冇咁大但係都幾好用(101MB)
Gmail是啥?
還有......是不是錯區啦?(恕我多嘴)

我是有考慮過發在另一區
但貼圖嘛,在這裡也可以
作者: ken_030165    時間: 29/8/2006 09:19 PM
G MAIL是GOOGLE MAIL呀!!
作者: Stefan    時間: 29/8/2006 09:53 PM
所以我只用Gmail......=.=
GB18030中是有繁體中文字的,但GB2312就真的不知道了......
作者: 柳絮仙    時間: 29/8/2006 11:03 PM
好奇怪呢...yahoo唔似係咁呢..
宜家發貼次次都有d咁既奇怪野=.=
大家要小心呢...
作者: 莫邪    時間: 30/8/2006 10:46 PM
原帖由 柳絮仙 於 29/8/2006 11:03 PM 發表
好奇怪呢...yahoo唔似係咁呢..
宜家發貼次次都有d咁既奇怪野=.=
大家要小心呢...

什麼?你在發帖時都會有這種東西?

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2