香港寵物小精靈村落 論壇

標題: [網絡充斥 [打印本頁]

作者: Nido    時間: 27/8/2006 04:31 PM
標題: [網絡充斥
究竟是否真的這樣?

給大家一些例子吧...
原帖由 XXX 於 X/X/X X:X 發表
我做sit up一次做到150-200
掌上壓就50-75
這是一個13歲的會員說的

用常理推測一下是否可能吧
1min只可push up89下   真係小   [轟
sit up 就60多下左右la
同樣是一個13歲的會員說的
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
我初時對以上兩個帖子所說的都半信半疑..還意為是自己見識少而已

怎料一次跟朋友閒談掌上壓和SIT-UP..並提及以上兩個帖子..它們都當是笑話

堅持地說是不可能..我突然像被點醒了似的..知道被騙了...

想不到我誠懇地問人..人家會虛偽地回答~.~
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
另一位13歲會員的帖子
原帖由XXX於 X/X/X X:X 發表
13歲180以上算唔算高呢.......
雖看似是一個問句..可是不難看出在暗示自己

究竟是否現在小學的教育出現了問題?
以上種種僅是冰山一角而已..還有甚麼拿別人的相片來說是自己..相信也遇過吧

大家來正視一下這個問題吧=)
作者: fish    時間: 27/8/2006 04:41 PM
世上無其不有....可能係真呢,有個F1都高過我丫(雖然偶很矮的說=v=||)

如果我講15歲入U,你信唔信丫?  9成都唔信la,但係真有其事

不過我唔可以100%否定你的見解,因為有好多人真係會以為響網上面講過就唔洗負責任- -

edit:打錯字
作者: pichu    時間: 27/8/2006 04:43 PM
全部抄post @o@"""

個post係你錯~XD
你冇講係一分鐘做幾下
人地大可以話一年做500下都得@@

有欺騙者就會有被騙者
看看你是二個中的什麼角色了\=]

作者: 奇異    時間: 27/8/2006 05:07 PM
樓主真係唔信我咩><
心淡><
我一分鐘做到80幾下有咩出奇><
我成日都去跑步..swim...
都可算係一個運動既人...
而且我用80幾度係1分鐘做到又唔出奇la
你真的俾人騙左了....係俾你果d fd騙左
不過我想你地冇乜做運動既人想唔到可以咁la
作者: nikefootball    時間: 27/8/2006 05:46 PM
掌上壓就50-75
他好像沒說是1 min.內做了這麼多...
2秒做一下也不過3-4min.罷了...
作者: ben    時間: 27/8/2006 06:50 PM
原帖由 奇異 於 27/8/2006 17:07 發表
樓主真係唔信我咩><
心淡><
你真的俾人騙左了....係俾你果d fd騙 ...
這就要看你做的是不是「push up」了
「80幾度」即怎樣...??
作者: Royal    時間: 27/8/2006 07:09 PM
其實我覺得最大問題係d小朋友真係信網上d流料._.
例如人地話睇《放學ICU》可以降智商
個個都去信._.

我覺得而家D人真係冇咩批判能力
作者: 奇異    時間: 27/8/2006 07:09 PM
90度就真係純正push up
作者: ting    時間: 27/8/2006 07:22 PM
form one仔180也未必是沒可能
也有人不信我的高度的=.=
至於push up我就不清楚你們男性的能力=.=
作者: 奇異    時間: 27/8/2006 07:28 PM
原帖由 (ABC)ting 於 27/8/2006 19:22 發表
form one仔180也未必是沒可能
也有人不信我的高度的=.=
至於push up我就不清楚你們男性的能力=.=
180一定有人會係咁
視乎佢既血統~身活而定~
作者: 鴨    時間: 27/8/2006 08:00 PM
第一個例子因為沒有限時...
也不是不可能...

第二個就真的有點牽強...
Push up平均一秒1.5下...
何況能做到40下/分鐘已是加拿大頂尖好手...

Sit up就測試所得最佳年齡20歲的最佳成績為一分鐘45~50次,
60次也未免誇大了很多吧...
作者: 柳絮仙    時間: 27/8/2006 09:09 PM
講高度..比我高既人外人啦..
你點可以咁樣話人呢?
作者: Stefan    時間: 27/8/2006 09:13 PM
1min只可push up89下

這有時間,比較好辦
平均大約是0.67秒一下
http://en.wikipedia.org/wiki/Push-up
看看United States Navy部分(美國海軍)
17-19時-        Outstanding是86-92下
這人13歲便做到了職業軍人的精英的體能了,還不找曾特首,告訴他香港出了個神仙?XD
原帖由 Nido 於 27/8/2006 16:31 發表
雖看似是一個問句..可是不難看出在暗示自己

究竟是否現在小學的教育出現了問題?

這是香港教育制度的問題,也是個人的問題

作者: 莫邪    時間: 27/8/2006 09:27 PM
原帖由 Stefan 於 27/8/2006 09:13 PM 發表

這有時間,比較好辦
http://en.wikipedia.org/wiki/Push-up
17-19時-        Outstanding是86-92下
這人13歲便做到了職業軍人的精英的體能了,還不找 ...

其實嘛,這些都很容易理解的
13歲的小子做的只怕九成九不屬標準,與運動員啊、軍人不同
所以……
故意騙你嗎?我也不太認同,因為他先騙了自己,站在他的角度,那是事實
作者: 奇異    時間: 27/8/2006 10:38 PM
原帖由 莫邪 於 27/8/2006 21:27 發表

其實嘛,這些都很容易理解的
13歲的小子做的只怕九成九不屬標準,與運動員啊、軍人不同
所以……
故意騙你嗎?我也不太認同,因為他先騙了自己,站在他的角度,那是事實
我都冇話我做係標準
我都講左我自己只係80幾度
90度先係標準
而#11  咁講既話~~我都有朋友做到50多而係110多度既
作者: Stefan    時間: 27/8/2006 11:42 PM
原帖由 奇異 於 27/8/2006 22:38 發表

我都冇話我做係標準
90度先係標準
而#11  咁講既話~~我都有朋友做到50多而係110多度既
啊...那做回標準的話我估計會少15%~20%吧
89*0.8~0.85=71.2~75.65
降到Excellent,還是很強XD
作者: 奇異    時間: 27/8/2006 11:49 PM
原帖由 Stefan 於 27/8/2006 23:42 發表

不....何止20%
我想會降到60下左右
我做得標準既話hp都會降
不只時間
作者: 幻影    時間: 28/8/2006 10:21 AM
講真我班最高果個有183
高我成個頭
人地係高佬姐- -
有可能ge
作者: Nido    時間: 28/8/2006 03:03 PM
原帖由 fish 於 27/8/2006 16:41 發表
世上無其不有....可能係真呢,有個F1都高過我丫(雖然偶很矮的說=v=||)

如果我講15歲入U,你信唔信丫?  9成都唔信la,但係真有其事

不過我唔可以100%否定你的見解,因為有好多人真係會以為響網上面講過就唔洗負責任- ...
網絡上所謂的真有其事是現實中的數倍再數倍..你能理解嗎?
原帖由 pichu 於 27/8/2006 16:43 發表
全部抄post @o@"""

個post係你錯~XD
你冇講係一分鐘做幾下
人地大可以話一年做500下都得@@
對..我是沒有說明一分鐘..可是我不認為有問題

畢竟我較想知道的是會員們一次過的極限

我當時說的是>>你們掌上壓和SIT UP一次過最多可做多少下?=)

難道「一年內」和「一次過」也分不清嗎?還是你把重要字眼無視了?
樓主真係唔信我咩><
心淡><
你真的俾人騙左了....係俾你果d fd騙 ...
用80多度絕對比90度還要難..你是否想說百多度?還是你震一震便當一下?

老實說..百多度/震一震便當一下的話在1分鐘內做80多下是不出奇的

可是在1分鐘內做80多下80-90度的掌上壓...確是很出奇的

我真的被人騙了...騙我那人還想多騙我一次
不過我想你地冇乜做運動既人想唔到可以咁la
或許吧..我只是每天掌上壓25次+一星期打1次籃球而已

這些等閒的運動量在水狗而言算不上甚麼
原帖由 nikefootball 於 27/8/2006 17:46 發表
他好像沒說是1 min.內做了這麼多...
2秒做一下也不過3-4min.罷了...
掌上壓就50-75
1次過已很強很強了..(若是真的話)
原帖由 RX78-2 於 27/8/2006 20:00 發表
第一個例子因為沒有限時...
也不是不可能...

第二個就真的有點牽強...
Push up平均一秒1.5下...
何況能做到40下/分鐘已是加拿大頂尖好手...

Sit up就測試所得最佳年齡20歲的最佳成績為一分鐘45~50次, ...
在諷刺嗎?XD
原帖由 柳絮仙 於 27/8/2006 21:09 發表
講高度..比我高既人外人啦..
你點可以咁樣話人呢?
為何只說高度?

除180cm以上外..13歲才是重點
原帖由 Stefan 於 27/8/2006 21:13 發表
這有時間,比較好辦
17-19時-        Outstanding是86-92下
這人13歲便做到了職業軍人的精英的體能了, ...
很好的論據
原帖由 Stefan 於 27/8/2006 23:42 發表
要理性地分柝笑話..辛苦你了
原帖由 莫邪 於 27/8/2006 21:27 發表
自欺欺人?XD
原帖由 奇異 於 27/8/2006 23:49 發表
不....何止20%
我想會降到60下左右
不只時間
已不用兜了=)

作者: Stefan    時間: 28/8/2006 04:06 PM
原帖由 奇異 於 27/8/2006 23:49 發表

不....何止20%
我想會降到60下左右
不只時間
那我不太明白為何當初不說做標準的成績?
作者: pichu    時間: 28/8/2006 04:16 PM
>>對..我是沒有說明一分鐘..可是我不認為有問題

我當時說的是>>你們掌上壓和SIT UP一次過最多可做多少下?=)

難道「一年內」和「一次過」也分不清嗎?還是你把重要字眼無視了?

你說得不清不楚而已~XD
我只是用一年內來作個比喻你個題係比曬空間人地吹
唔通話你成座山都食得落
你個胃口真係食得到座山?
多數用一分鐘計
都有人用五分鐘...
加上佢地吹噓功力
形成的就是真實的笑話~.~

感覺上現在是批判會@.@"
不過有人真是太抵死@@
吹到過曬龍~.~
作者: 霏    時間: 28/8/2006 04:19 PM
這只是優越感作祟罷了,
比別人強會令人感到快樂的吧。

這只是一件小事而已... 怎麼好像巨大化了起來呢?[我是不是用詞不當?]

網路上說假話的人會是很多很多的,
這算是人的一種自我保護的機能嘛,
因為網路假人太多了。

而很多時候, 真假是要自己辨別的喔,
也怪不得人說謊。
說謊對不對見仁見智,
但是以說話語句間取巧的人不只在網上才會出現的吧?

或許大家都要習慣一下假話吧。
作者: pichu    時間: 28/8/2006 04:21 PM
原帖由 幻將 於 28/8/2006 16:19 發表
這只是優越感作祟罷了,
比別人強會令人感到快樂的吧。

這只是一件小事而已... 怎麼好像巨大化了起來呢?

網路上說假話的人會是很多很多的,
這算是人的一種自我保護的機能嘛,
因為網路假人太多了。

而很 ...
不如說是分辨吧...

如果我說太陽明天就不再升起
有人這樣都信然後去跳樓
是誰笨我真不知道了
作者: 奇異    時間: 28/8/2006 04:27 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 15:03 發表

網絡上所謂的真有其事是現實中的數倍再數倍..你能理解嗎?

對..我是沒有說明一分鐘..可是我不認為有問題

我當時說的是>>你們掌上壓和SIT UP一次過最多可做多少下 ...
我為什麼要兜??
我講過我唔標準可以做到80多下
這是我在學校做過既
而你講80度比90度還難~~我想大家都明白我講既80度是比90度不標準的
標準我想自己可以做到60左右

而#20講話我y唔一開始就post標準既出來
係因為我未test過
60多下只是我既估計

ps.80多下係我係學校做過既...你唔信我都冇辦法....
作者: 魔術師Chikorita    時間: 28/8/2006 04:43 PM
原帖由 奇異 於 20/8/2006 02:20 PM 發表

1min只可push up89下   真係小   [轟
sit up 就60多下左右la
push up﹕手指尖向前,手臂同一直線(90度)頭(臉向面前望)胸部差地面15-22mm
原帖由 奇異 於 27/8/2006 10:38 PM 發表

我都冇話我做係標準
90度先係標準
這是push up﹖
原帖由 奇異 於 28/8/2006 04:27 PM 發表

我為什麼要兜??
我講過我唔標準可以做到80多下
這是我在學校做過既
而你講80度比90度還難~~我想大家都明白我講既80度是比90度不標準的
標準我想自己可以做到60左右

而#20講話我y唔一開始就post標準既出來
係因 ...
可能是不想道歉吧
(我不是你,不知道你在想什麼,以上只是推測)
作者: Nido    時間: 28/8/2006 04:44 PM
原帖由 pichu 於 28/8/2006 16:16 發表
你說得不清不楚而已~XD
我只是用一年內來作個比喻你個題係比曬空間人地吹
唔通話你成座山都食得落
你個胃口真係食得到座山?
多數用一分鐘計
都有人用五分鐘...
加上佢地吹噓功力
形成的就是真實的笑話~.~

感覺上現在是批判會@.@"
不過有人真是太抵死@@
吹到過曬龍~.~
清清楚楚的「一次過」還有甚麼的不清楚?

難道多數人要用一分鐘來計..我便要跟著做?

「一次過」的意思真的很難理解?

若你理解不到的話亦難免感到不清不楚..

其它人在跟你一樣不清不楚的情況下便循著自己的想法去回答了..

也許只能說我提出的問題造就了理解力低的人任意吹水的機會

畢竟我認為我那問題對理解力正常的人而言是不難理解的

回復我的人當中亦不乏理解力正常的人呢..吹水的人也只不過少部份而已

不論如何..你亦說出重點..令我明白到發POST要有需要顧及一些較特殊的人

要把本來已算清楚的說話..說得更加更加的清楚

不然那些較特殊的人便會感到不清不楚..從而把問題歸疚於我身上了

多謝你的意見=)
作者: 柳絮仙    時間: 28/8/2006 04:53 PM
現家既問題係點解樓上要問呢d無可能既問題先
首先,你點解要無啦啦問呢種無人會知係真定係假既問題
你咁問,唔通連普通人上黎吹下水都唔給..樣樣要講真!?
上到呢度就唔好計較啦~~
=======================
好似過份左(對唔住呀nido)
作者: pichu    時間: 28/8/2006 05:07 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 16:44 發表

清清楚楚的「一次過」還有甚麼的不清楚?

難道多數人要用一分鐘來計..我便要跟著做?

「一次過」的意思真的很難理解?

若你理解不到的話亦難免感到不清不楚..

其它人在跟你一樣不清不楚的情況下便循著自己的 ...
我想說的只是那post給了空間人賴~XD
並~不~是~代~表~我~不~理~解~那~個~一~次~過(明入座了)
要知道
這裡有很多特殊人士呢@@

回樓上:
表現通常反映出做人態度
不是沒所謂的
這裡也是一個社區
不說多了
自己想想

作者: Nido    時間: 28/8/2006 05:13 PM
原帖由 柳絮仙 於 28/8/2006 16:53 發表
=======================
好似過份左(對唔住呀nido)
「無人會知係真定係假既問題」?

「一次過能做多少下掌上壓/SIT-UP」這問題根本不是一個「無人會知係真定係假既問題」

會令一個普通問題變成這樣的..不就是一眾胡亂吹水的塑膠份子嗎?

老實說..我就是不喜歡上來胡亂吹水的人..我認真的一個問題..誰容許你(假設)吹水?

不覺得對說真話的人不公平嗎?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
不用道歉..我完全不覺過份

P.S 那麼愛吹水的人停不了的話便繼續吹吧..吹到入棺材也不要停 (這才算過份吧..)

作者: 幻藍    時間: 28/8/2006 05:14 PM
原帖由 柳絮仙 於 28/8/2006 16:53 發表
========== ...
所以說網絡充斥
作者: Nido    時間: 28/8/2006 05:20 PM
[quote]原帖由 幻藍 於 28/8/2006 17:14 發表
所以說網絡充斥
作者: 幻影    時間: 28/8/2006 07:16 PM
原帖由 奇異 於 28/8/2006 16:27 發表
ps.一分鐘80多下係我係學校做過既...你唔信我都冇辦法....
「狗養」學校大名?
是3分鐘那個嗎?
我可是運動白痴,兩分鐘三十多下已累得要命
作者: Nido    時間: 28/8/2006 07:25 PM
原帖由 幻影 於 28/8/2006 19:16 發表

「狗養」學校大名?
是3分鐘那個嗎?
無謂挖苦人&not;.&not;
作者: 幻影    時間: 28/8/2006 07:29 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 19:25 發表

無謂挖苦人&not;.&not;
是抱怨文拉
為求證實他的「「芳言」」....
『擺左自己上抬』
作者: Nido    時間: 28/8/2006 07:35 PM
原帖由 幻影 於 28/8/2006 19:29 發表
是抱怨文拉
為求證實他的「「芳言」」....
『擺左自己上抬』
已有充足的論據證實了..當時人亦努力找機會下台而不死辯了

可是證實得一個..還有很多仍未得到證實&not;.&not;
作者: 阿之    時間: 28/8/2006 07:38 PM

「狗養」學校大名?
是3分鐘那個嗎?
根本上
一個「大話」蓋另一個「大話」愈易穿幫
一分鐘大概80下
作者: 幻影    時間: 28/8/2006 07:47 PM
原帖由 阿之 於 28/8/2006 19:38 發表

根本上
一個「大話」蓋另一個「大話」愈易穿幫
一分鐘大概80下
想想60秒來回80下的狀況
上下上下...
it so funny
作者: 貝貝☆    時間: 28/8/2006 08:03 PM
和小弟的自訂頭銜的意思滿像的說 XD

我是1分鐘只做到10~20下的中三男生呢...囧 你們真好呢... 囧 [不算吹水吧 ...(毆)]
作者: Nido    時間: 28/8/2006 08:14 PM
原帖由 貝貝☆ 於 28/8/2006 20:03 發表

我是1分鐘只做到10~20下的中三男生呢...囧 你們真好呢... 囧  
我也好不了你多少..只有廿多下

跟80下有很大距離XDDD
作者: 貝貝☆    時間: 28/8/2006 08:19 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 20:14 發表

(自卑貌) 唉...看來我們要做多一些運動了 ... (毆)
作者: Stefan    時間: 28/8/2006 08:31 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 20:14 發表

不用怕,我只有十五XD
大約是89的1/6......XD
作者: 奇異    時間: 28/8/2006 08:43 PM

「狗養」學校大名?
是3分鐘那個嗎?
多謝你狗養我既學校
但在此我唔想講了....自己爬爬文la
致於你既答案~~3分鐘係錯既~~我重伸一點~~係1分鐘以唔太標準既動作做出push up80多下
你地唔信我都冇野好講
作者: 幻影    時間: 28/8/2006 08:47 PM
原帖由 奇異 於 28/8/2006 20:43 發表

多謝你狗養我既學校
致於你既答案~~3分鐘係錯既~~我重伸一點~~係1分鐘以唔太標準既動作做出push up80多下
你地唔信我都冇野好講
不標準還有80多下
那是不專業?

『原帖由 貝貝☆ 於 28/8/2006 20:03 發表
我是1分鐘只做到10~20下的中三男生呢...囧 你們真好呢... 囧  已累得要命

某兩分鐘三十多下

作者: 奇異    時間: 28/8/2006 08:59 PM
原帖由 幻影 於 28/8/2006 20:47 發表

不標準還有80多下
那是不專業?
兩分鐘三十多下已累得要命
恕我多口一句
什麼是不專業
不太明白你既意思
作者: Nido    時間: 28/8/2006 09:31 PM
原帖由 貝貝☆ 於 28/8/2006 20:19 發表
(自卑貌) 唉...看來我們要做多一些運動了 ... (毆)
我一向有做運動的..只是太瘦..沒甚麼力而已
原帖由 Stefan 於 28/8/2006 20:31 發表
不用怕,我只有十五XD
大約是89的1/6......XD
你令我感到自豪
原帖由 奇異 於 28/8/2006 20:43 發表
多謝你狗養我既學校
你地唔信我都冇野好講
說到不達標的話百多下也不難..可是說來沒意思
作者: 奇異    時間: 28/8/2006 09:34 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 21:31 發表

你令我感到自豪

說到不達標的話百多下也不難..可是說來沒意思
是不難
但我都只係做80多下左右
而百幾我絕對做唔到
作者: ting    時間: 28/8/2006 09:38 PM
原帖由 奇異 於 28/8/2006 21:34 發表

是不難
而百幾我絕對做唔到
其實度是指哪個角?
作者: 奇異    時間: 28/8/2006 10:10 PM
80多度............
作者: Nido    時間: 28/8/2006 10:11 PM
原帖由 奇異 於 28/8/2006 21:34 發表
是不難
而百幾我絕對做唔到
其實覺不覺你現在跟之前說得前後矛盾?
作者: 奇異    時間: 28/8/2006 10:16 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 22:11 發表

其實覺不覺你現在跟之前說得前後矛盾?
不覺....有什麼矛盾
作者: Nido    時間: 28/8/2006 10:39 PM
原帖由 奇異 於 28/8/2006 22:16 發表
不覺....有什麼矛盾
呢頭話每下都80度左右..果頭話唔達標..

80度既掌上壓都算達標架大佬-.-..

簡單D講..手肘屈曲時度數係90至百幾度架話就唔達標

相反90度以下...話知你45定80度都達標

你唔會仲唔明你既矛盾丫嗎?

再唔明我唔再講喇..唔想對住碌木講咁多

真係話知你落唔落到台..
作者: 奇異    時間: 28/8/2006 10:59 PM
原帖由 Nido 於 28/8/2006 22:39 發表

呢頭話每下都80度左右..果頭話唔達標..

80度既掌上壓都算達標架大佬-.-..

簡單D講..手肘屈曲時度數係90至百幾度架話就唔達標

相反90度以下...話知你45定80度都達標

你唔會仲唔明你既矛盾丫嗎?

再唔明我唔再 ...
我真係唔明你講咩
算了....
當是我錯了
我再都唔回應這post
唔想再惡化
請板主lock了這post好嗎

作者: Nido    時間: 28/8/2006 11:44 PM
原帖由 奇異 於 28/8/2006 22:59 發表
我真係唔明你講咩
算了....
果然沒看錯你
當是我錯了
我再都唔回應這post
唔想再惡化
真的很委屈..是我冤枉你了嗎?
理虧便想lock嗎?

板主們儘管助它一把吧
作者: ben    時間: 29/8/2006 01:00 AM
退一步海闊天空, 無謂為無聊事而爭吵

====
理由呢?
作者: 奇異    時間: 29/8/2006 01:08 AM
原帖由 ben 於 29/8/2006 01:00 發表
退一步海闊天空, 無謂為無聊事而爭吵

====

理由呢?
就是不想再為無聊事而爭吵
lock了佢就冇機會la

or
這是我們既灌水post
作者: yat    時間: 29/8/2006 01:16 AM
你們真無聊.....
作者: 奇異    時間: 29/8/2006 01:34 AM
原帖由 yat 於 29/8/2006 01:16 發表
你們真無聊.....
所以先希望板主lock

ps.你個signed仲無聊......= =
作者: Ron@MX    時間: 29/8/2006 02:07 AM
原帖由 奇異 於 29/8/2006 01:34 發表

所以先希望板主lock

我們總不能動不動便 LOCK 啊...= =
作者: 幻影    時間: 29/8/2006 10:13 AM
原帖由 Ron@MX 於 29/8/2006 02:07 發表

但這topic已經過6頁的洗禮
可以停止吧....(|||)
作者: pichu    時間: 29/8/2006 10:27 AM
原帖由 Ron@MX 於 29/8/2006 02:07 發表

lock 是本論壇的風氣
作者: 莫邪    時間: 29/8/2006 10:56 AM
原帖由 奇異 於 29/8/2006 01:34 AM 發表

所以先希望板主lock

人家的簽名無聊又怎樣?一不阻你瀏覽,二不阻你發言,三占位不多,四甚具個性。
作者: Stefan    時間: 29/8/2006 12:45 PM
原帖由 莫邪 於 29/8/2006 10:56 發表

人家的簽名無聊又怎樣?一不阻你瀏覽,二不阻你發言,三占位不多,四甚具個性。
搞什麼好像現在變了管理層玩人了XD
作者: 莫邪    時間: 29/8/2006 01:30 PM
原帖由 Stefan 於 29/8/2006 12:45 PM 發表

搞什麼好像現在變了管理層玩人了XD

看不過眼所以才回應一下
作者: Diver    時間: 29/8/2006 01:43 PM
想不到壇主也會離題 Orz
作者: 奇異    時間: 29/8/2006 02:54 PM
原帖由 Darkjohnny 於 29/8/2006 13:43 發表
完全冇想過e一點

ps.只係話佢無聊....冇其他意思
    and我又冇話佢阻到我......
作者: Nido    時間: 29/8/2006 03:33 PM
原帖由 奇異 於 29/8/2006 14:54 發表
完全冇想過e一點

ps.只係話佢無聊....冇其他意思
    and我又冇話佢阻到我......
我再都唔回應這post
LIE ME AGAIN

YOU ARE GOOD BOY
作者: nikefootball    時間: 29/8/2006 03:35 PM
原帖由 奇異 於 28/8/2006 10:59 PM 發表

我真係唔明你講咩
算了....
當是我錯了
我再都唔回應這post
唔想再惡化
如果你真的有真憑實據的話可和我們繼續說下去...
幹麼不說了?
心虛嗎?
原帖由 Nido 於 28/8/2006 09:31 PM 發表
想問一下nido:
你打籃球時夠別人撞/食位嗎?

作者: xoled    時間: 29/8/2006 04:07 PM

我真係唔明你講咩
算了....
當是我錯了
我再都唔回應這post
唔想再惡化

其實你大可以繼續同我地辯論 , 你無需要話你錯左 ,
如果你講 ge 野係真 ge , 我地都無必要屈你
作者: 奇異    時間: 29/8/2006 04:16 PM
原帖由 xoled 於 29/8/2006 16:07 發表

如果你講 ge 野係真 ge ,我地都無必要屈你
你都認為係屈緊我la

ps.sorry...我再次lie左你.......
作者: 魔術師Chikorita    時間: 29/8/2006 04:16 PM
原帖由 xoled 於 29/8/2006 04:07 PM 發表

如果你講 ge 野係真 ge , 我地都無必要屈你
你這是放火﹖
問題都解決了
不用再繼續
作者: 莫邪    時間: 29/8/2006 05:15 PM
原帖由 Darkjohnny 於 29/8/2006 01:43 PM 發表

你這麼說只是暴露出你對本區了解不足
作者: renz    時間: 29/8/2006 06:20 PM
原帖由 nikefootball 於 29/8/2006 03:35 PM 發表

如果你真的有真憑實據的話可和我們繼續說下去...
幹麼不說了?
心虛嗎?

想問一下nido:
你打籃球時夠別人撞/食位嗎?

要讓人好下台,不要太絕(茶)
作者: 幻藍    時間: 29/8/2006 06:56 PM
原帖由 魔術師Chikorita 於 29/8/2006 16:16 發表

你這是放火﹖
問題都解決了
不用再繼續
你的熱能警報器出現了故障....?
作者: Bon!    時間: 29/8/2006 07:22 PM
原帖由 Darkjohnny 於 29/8/2006 13:43 發表

聊天區沒說過不可以離題,只是不可以過分離題
作者: ben    時間: 29/8/2006 07:25 PM
原帖由 魔術師Chikorita 於 29/8/2006 16:16 發表

你這是放火﹖
問題都解決了
不用再繼續
你比他更像在放火
作者: 魔術師Chikorita    時間: 29/8/2006 07:35 PM
原帖由 ben 於 29/8/2006 07:25 PM 發表

你比他更像在放火
罵戰的定義是指:

QUOTE:
I. 雙方(或以上)都用粗口、侮辱性、帶有人身攻擊的字眼互罵,以及完全離題及忘我(例如:甲:「你!@#啦!」,乙:「你$%︿啦!」)

II. 雙方(或以上)都在冷嘲熱諷(如甲:「是是是,你是皇帝!」,乙:「你返鄉下啦!」)

III. 雙方(或以上)在沒用粗口之情況下互罵,用以互相傷害對方人格或地位,不論正面還是暗地裡(如甲:「正蠢才!」,乙:「你人頭豬腦添啦!」)
作者: nikefootball    時間: 29/8/2006 07:47 PM
好,我要串咀D加巴咀:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
「唔係啊,我覺得幾好玩啊,就讓無止境的大話繼續廷續下去...

那大話精想下台也難了...

就算LOCK了這post,我們也會私底下解決,到時又不是要吵...

不過私底下解決也好,免得令更多無辜的人被傳染這種「大話病」&令來參觀的遊客因看到此post而不敢做會員...XD」
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
以上是我第2個人格所說的話...
(勸你一句:吹水也要有個份量)

作者: renz    時間: 29/8/2006 08:36 PM
原帖由 nikefootball 於 29/8/2006 07:47 PM 發表
好,我要串咀D加巴咀:
「唔係啊,我覺得幾 ...

讓人好下台是一種美德(茶)
作者: PA    時間: 29/8/2006 09:05 PM
原帖由 奇異 於 29/8/2006 16:16 發表

你都認為係屈緊我la

ps.sorry...我次lie左你.......
自己篤爆自己= =

算啦~佢鐘意吹咪由得佢囉
唔想聽ge咪唔好聽囉
何必要開個post黎話佢呢?
P.S.在下立場=中立
作者: yat    時間: 29/8/2006 11:12 PM
好野wow   
連壇規都搬埋出泥
罵戰既定義我有地有眼睇
板主唔似板主   會員更加唔似會員

你的熱能警報器出現了故障....?

我鐘意你呢句>3<
作者: Ron@MX    時間: 29/8/2006 11:26 PM
救命。
點解 D 咁雞毛蒜皮 o既事都可以講到八頁?

沒有更有意義的事值得討論嗎?
作者: Nido    時間: 29/8/2006 11:26 PM
你這是放火﹖
問題都解決了
不用再繼續
我本也認為問題已解決..可是你的出現使問題惡化了
原帖由 Bon! 於 29/8/2006 19:22 發表
聊天區沒說過不可以離題,只是不可以過分離題
老實說..這完全是一句廢話
原帖由 魔術師Chikorita 於 29/8/2006 19:35 發表
罵戰的定義是指:..........
這TOPIC沒需要討論罵戰的定義,麻煩閉嘴
原帖由 木守宮的蛙糧-PA 於 29/8/2006 21:05 發表
何必要開個post黎話佢呢?
何以見得我開POST針對他?

我開POST的原意是想讓大家討論一下這情況愈趨嚴重的問題

而我只是找他的一小段說話來作論據而已

你也可見我放上了三個例子來作論據..可是堅持到現在仍辯釋的只有他一人

其餘兩人明顯心中有數..安然下台了

我也想不到仍有人有台不下還力(死?)撐到底..

自然地..部份人的矛頭便直指向他了

那你還認為我開POST是為了針對他嗎?

我不想挖苦他..可是他仍自討苦吃..我能什麼做?

打從心底我也想他明白到「真理」是愈辯愈明..而「歪理」則是愈描愈黑的
---------------------------------------------------------------------------------------------------
理解不到的人..看完這番話去睡覺好了
原帖由 yat 於 29/8/2006 23:12 發表
好野wow   
連壇規都搬埋出泥
罵戰既定義我有地有眼睇
板主唔似板主   會員更加唔似會員
對對對

榮休甚麼那些更是四不像呢
原帖由 Ron@MX 於 29/8/2006 23:26 發表
救命。

期待有人會發有意義TOPIC=)

作者: 綿羊    時間: 29/8/2006 11:44 PM
Nido 的存在是個謊言嗎?
作者: 魔術師Chikorita    時間: 30/8/2006 12:03 AM
原帖由 Ron@MX 於 29/8/2006 11:26 PM 發表
救命。

原因是這個題目是nido的
他在這區的題目至少也有三頁
而且十分受歡迎
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=28409&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=28068&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=28319&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=27962&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=27701&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=26565&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=26046&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=24397&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=23650&highlight=
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=19770&highlight
可能真的沒有更有意義的事
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=28801&extra=page%3D1
回正題﹕
謊言那裏沒有﹖
只有沒有人的地方才沒有謊言
加拿大的好手不能說謊嗎﹖
美國海軍不能說謊嗎﹖
你的眼睛不能欺騙你嗎﹖
開心、快樂便行了
可必這麼執
作者: Nido    時間: 30/8/2006 12:12 AM
原帖由 綿羊 於 29/8/2006 23:44 發表
Nido 的存在是個謊言嗎?
=)
[quote]原帖由 魔術師Chikorita 於 30/8/2006 00:03 發表
回正題﹕
謊言那裏沒有﹖
只有沒有人的地方才沒有謊言
加拿大的好手不能說謊嗎﹖
美國海軍不能說謊嗎﹖
你的眼睛不能欺騙你嗎﹖
開心、快樂便行了
可必這麼執
作者: 魔術師Chikorita    時間: 30/8/2006 12:14 AM
原帖由 Nido 於 30/8/2006 12:12 AM 發表

=)

原來你認為自欺欺人就能開心快樂
自欺欺人的不是你......
原來你是這麼用心良苦的
太感動了
作者: Nido    時間: 30/8/2006 12:21 AM
原帖由 魔術師Chikorita 於 30/8/2006 00:14 發表
自欺欺人的不是你......
原來你是這麼用心良苦的
太感動了
九唔搭八..好訓喇
作者: yat    時間: 30/8/2006 05:21 AM
我本也認為問題已解決..可是你的出現使問題惡化了

這TOPIC沒需要討論罵戰的定義,麻煩閉嘴

自相矛盾?????????

Nido好有壇主feel啊!
作者: Nido    時間: 30/8/2006 11:41 AM
本也認為問題已解決..可是你的出現使問題惡化了
原帖由 yat 於 30/8/2006 05:21 發表
自相矛盾?????????

Nido好有壇主feel啊!
你的腦子生在腰下的?
作者: yat    時間: 30/8/2006 01:21 PM
原帖由 Nido 於 30/8/2006 11:41 發表

你的腦子生在腰下的?

你又知?你裝我沖涼?
作者: 幻藍    時間: 30/8/2006 01:27 PM
拜託上面兩位不玩得太離譜orz|||
作者: 幻影    時間: 30/8/2006 03:21 PM
原帖由 renz 於 29/8/2006 20:36 發表

讓人好下台是一種美德(茶)
讓人難以下台是一種言語上的修行(..|||)
作者: Bon!    時間: 30/8/2006 03:28 PM
原帖由 nikefootball 於 29/8/2006 19:47 發表
好,我要串咀D加巴咀:
「唔係啊,我覺得幾 ...

你覺得玩罵戰好好玩嗎?

作者: Nido    時間: 30/8/2006 03:33 PM
原帖由 Bon! 於 30/8/2006 15:28 發表
你覺得玩罵戰好好玩嗎?
是時候閉嘴了

讓這TOPIC下沉吧

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2