香港寵物小精靈村落 論壇

標題: KERORO軍曹大電影 [打印本頁]

作者: Sonic    時間: 27/7/2006 08:36 PM
標題: KERORO軍曹大電影
今日去睇,
唔敢有太大期望,
配音估佢唔會好,
但係佢冇用TVB果D(實比人罵XD),
經過一輪廣告後,
D配音都聴得落耳,
故事要睇下有冇人要睇而唔我哂劇情先決定打唔打出來
作者: lolopig    時間: 27/7/2006 09:11 PM
我想 睇,可否說小小
作者: Sear    時間: 27/7/2006 11:57 PM
5隻青蛙同摩亞都係用左無記既配音呀= =

我覺得最搞笑係夏美問伍長佢鍾意D咩果度..^^
作者: MichaelKan    時間: 28/7/2006 07:15 PM
原帖由 Sear 於 27/7/2006 23:57 發表
5隻青蛙同摩亞都係用左無記既配音呀= =

我覺得最搞笑係夏美問伍長佢鍾意D咩果度..^^
仲有佢問小雪鍾意D咩!
作者: 路人2號    時間: 28/7/2006 07:52 PM
看過廣告了...........
那隻白色的叫啥麼吶?
作者: hktonyaa    時間: 28/7/2006 08:06 PM
原帖由 路人2號 於 28/7/2006 19:52 發表
看過廣告了...........
那隻白色的叫啥麼吶?

是KIRURU

把憎惡和不信任感等惡意做為巨大的能源。

好像很可怕= =

作者: mimi☆貓    時間: 28/7/2006 08:25 PM
只有60分鐘,
進埸看好像有點不值
作者: 路人2號    時間: 28/7/2006 08:27 PM
原帖由 mimi☆貓 於 28/7/2006 20:25 發表
只有60分鐘,
進埸看好像有點不值
閣下的意思是....
BT回來看?
不錯的建議呢XD
作者: 紫夢龍    時間: 28/7/2006 09:38 PM
講小小比我地聽啦!!
作者: nikefootball    時間: 28/7/2006 09:44 PM
聽人要同FD打SNOOKER.....唔得閒
試下星期日睇唔睇到...
作者: _藍天_    時間: 28/7/2006 10:46 PM
標題: >~<
我都可能會去see,因為唔想等出dvd
作者: mimi☆貓    時間: 28/7/2006 11:03 PM
原帖由 路人2號 於 28/7/2006 20:27 發表

閣下的意思是....
BT回來看?
不錯的建議呢XD
我從來沒想過...=.=
作者: 路人2號    時間: 29/7/2006 03:34 PM
原帖由 mimi☆貓 於 28/7/2006 23:03 發表

我從來沒想過...=.=
反正幾年後就會在電視上重播了XD
作者: 鴨    時間: 29/7/2006 03:46 PM
原帖由 路人2號 於 29/7/2006 15:34 發表

反正幾年後就會在電視上重播了XD
反正數小時後就會在網絡上放種了XD
作者: ben    時間: 29/7/2006 11:39 PM
我對那幾件...物體...全沒興趣.. -.-
作者: latios    時間: 31/7/2006 08:05 PM
原帖由 紫夢龍 於 28/7/2006 21:38 發表
講小小比我地聽啦!!
KILULUL和MIRARA兩隻是古代K隆軍成員
佢地兩個都係終極武器,而且都被封印左
KERORO唔小心解開左封印
而MIRARA就間接咁幫KERORO佢地打KILULU
作者: 陳宮    時間: 31/7/2006 10:09 PM
唔算間接了,若果唔係冬樹在遺蹟中知道MIRARA係收拾KILULU(個名好似kururu)的武器,mirara一定唔會講出事實,Mirara就唔會幫手。
作者: latios    時間: 1/8/2006 12:55 PM
原帖由 陳宮 於 31/7/2006 22:09 發表
唔算間接了,若果唔係冬樹在遺蹟中知道MIRARA係收拾KILULU(個名好似kururu)的武器,mirara一定唔會講出事實,Mirara就唔會幫手。
基本上佢都冇幫過手~
佢打都冇打過~
我講ge間接只係因為佢係條鎖匙
作者: Sonic    時間: 1/8/2006 01:12 PM
懷疑佢係唔係未睇過......
作者: 黑暗小魔星    時間: 2/8/2006 06:39 PM
總之好睇,話說KERORO同冬樹去買模型,走左之後經過好似神社既地方,KERORO就想捐好似5日元,不過掉左100日元就叫冬樹幫手搵,之後就見到入面有座野,外型好似太空館,就入左去執,點知keroro打破左個紅色石[佢地唔知咩黎]好驚,keroro就用佢既[神手]用膠水攪店佢,出到黎先知完來差左一粒未攪,之後嚇到佢走[故事開始],就解左封印,將kiruru攪左出黎,一開始佢地唔知架,去到屋企,佢要打掃,之後就攪模型,發現自己個頭有倨交叉,不過佢講比咩人聽都冇人理佢,到左夜晚,kiruru就發左d紅光,將人類個頭加左個交叉.
......自己睇
作者: Sonic    時間: 2/8/2006 07:10 PM
係將所有人都+個X
好了,講到呢度,剩底既自己睇吧(茶)
作者: 鴨    時間: 2/8/2006 09:42 PM
原帖由 ben 於 29/7/2006 23:39 發表
我對那幾件...物體...全沒興趣.. -.-
同感...

恕我問一下那數件物體有甚麼魅力能令這麼多人喜愛....= =""
作者: 貝貝☆    時間: 2/8/2006 10:22 PM
原帖由 RX78-2 於 2/8/2006 21:42 發表

同感...

恕我問一下那數件物體有甚麼魅力能令這麼多人喜愛....= =""
吸引我的....應該是夏美吧XD
作者: 黑暗小魔星    時間: 3/8/2006 05:21 PM
原帖由 貝貝☆ 於 2/8/2006 22:22 發表
吸引我的....應該是夏美吧XD
你.....喜歡那個打人高手,看不出 ,我覺得她好可怕
作者: alexchoisy    時間: 6/8/2006 12:43 AM
我看了,還有續集的(很爆笑)
作者: 阿之    時間: 6/8/2006 12:51 AM
原帖由 RX78-2 於 2/8/2006 21:42 發表

同感...

惡搞勁多
高達(好多......Destiny都出埋)EVA(渚薰進入最終教條等......)美少女戰士(手機變身)網王......
多不勝數
作者: 小兔子    時間: 6/8/2006 02:05 PM
下載點:
[ss] http://www.sendspace.com/file/jdl4lu

[ss]  http://www.sendspace.com/file/ac9xcb

[ysi] http://www.yousendit.com/transfe ... id=288A54A143FA8B22

[ysi] http://www.yousendit.com/transfe ... id=0784132C1FFD58F1

很快死檔的,快下載@@!!!(以上為日文中幕)

<轉自紫君>
作者: Bon!    時間: 6/8/2006 02:14 PM
原帖由 阿之 於 6/8/2006 00:51 發表

惡搞勁多
高達(好多......Destiny都出埋)EVA(渚薰進入最終教條等......)美少女戰士(手機變身)網王......
多不勝數

是心口針變身 , 不是手機變身

真人版才是手機變身
作者: 小兔子    時間: 6/8/2006 02:31 PM
回樓上:美少女戰士的水手月才是心口針,其實也是變身棒的,真人版好像是用手鏈的。
作者: Bon!    時間: 6/8/2006 02:42 PM
原帖由 小兔子 於 6/8/2006 14:31 發表
回樓上:美少女戰士的水手月才是心口針,其實也是變身棒的,真人版好像是用手鏈的。

是其他不是其實orz

真人版中 , 4戰士是用手機 , sailormoon才是心型手鏈
作者: 小兔子    時間: 6/8/2006 04:37 PM
那...不是手機吧--”

登錄/註冊後可看大圖
看看VENUS的變身,那應該是手鐲卅手鏈吧!
作者: lam~    時間: 8/8/2006 11:54 AM
睇左60分鐘已經睇完我認為起碼都要做個半鐘
作者: s03311032    時間: 8/8/2006 12:05 PM
我都有看 不過段片只有一個鐘很短
現在有得下載
作者: 鴨    時間: 8/8/2006 09:31 PM
原帖由 阿之 於 6/8/2006 00:51 發表

惡搞勁多
多不勝數
我只純粹覺得是無聊的爛gag而已...

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2