香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 偶想請教各位.. [打印本頁]

作者: 夢幻蔚藍    時間: 4/7/2006 11:55 PM
標題: 偶想請教各位..
不知怎的.. 我部電腦成日 lag 機..
我唸部電腦可能累積左好左 Reg 垃圾..
我想問有冇o的軟件可以直接 find o的 Reg Key 然後 remove 左它..??

另外.. 我裝左 Sp2 唔知點解微軟話我用老翻 (PS. 我用唔到 WinUpdate)
佢話佢 detect 到我o的金鑰有問題.. 但我明明用緊正版 WinXp 個喎..
究竟點解呀!?
作者: 莫邪    時間: 5/7/2006 06:55 AM
不知怎的.. 我部電腦成日 lag 機..
我唸部電腦可能累積左好左 Reg 垃圾..
我想問有冇o的軟件可以直接 find o的 Reg Key 然後 remove 左它..??

用這個吧。

另外.. 我裝左 Sp2 唔知點解微軟話我用老翻 (PS. 我用唔到 WinUpdate)
佢話佢 detect 到我o的金鑰有問題.. 但我明明用緊正版 WinXp 個喎..
究竟點解呀!?

微軟WGA:正版也被當盜版
相信你是正版受害者~~
作者: 夢幻蔚藍    時間: 5/7/2006 09:51 AM
相信你是正版受害者~~

<<有辦法可以修改金鑰嗎??
作者: 莫邪    時間: 5/7/2006 05:40 PM
原帖由 夢幻の蔚藍 於 5/7/2006 09:51 AM 發表
相信你是正版受害者~~

當然有啦
不過你既然用的是正版,那為什麼要換別的呢?
作者: 鴨    時間: 5/7/2006 11:00 PM
原帖由 夢幻蔚藍 於 5/7/2006 09:51 發表
相信你是正版受害者~~

其實是否正版根本沒甚麼所謂吧...
我看你也應該不會經常在微軟主頁下載東西吧...
最不好也只是更新時麻煩一點而已...
作者: 夢幻蔚藍    時間: 6/7/2006 03:15 PM
其實是否正版根本沒甚麼所謂吧...
我看你也應該不會經常在微軟主頁下載東西吧...
最不好也只是更新時麻煩一點而已...

<<但我好心急想試下用 internet explorer 7 同埋 windows media player 11 orz ==

當然有啦
不過你既然用的是正版,那為什麼要換別的呢?

<<可能o的翻版都係用緊我地正版o的金鑰嗎..
Mocrosoft 識別到也不足為奇 = =

作者: 鴨    時間: 6/7/2006 05:26 PM
這兩個也不一定要在官網下載的說...
作者: 雞    時間: 6/7/2006 06:12 PM
原帖由 RX78-2 於 6/7/2006 17:26 發表
這兩個也不一定要在官網下載的說...

但安裝時也會檢查key的...
作者: 鴨    時間: 6/7/2006 06:15 PM
原帖由 火雞一隻 於 6/7/2006 18:12 發表

但安裝時也會檢查key的...

這用另一種方法安裝就行了...
作者: 雞    時間: 6/7/2006 06:19 PM
原帖由 RX78-2 於 6/7/2006 18:15 發表

這用另一種方法安裝就行了...

media player 11我試過..
但ie7就冇玩..
作者: 莫邪    時間: 6/7/2006 07:10 PM
不用裝IE7,相信我,垃圾一件。
作者: 鴨    時間: 6/7/2006 07:15 PM
原帖由 莫邪 於 6/7/2006 19:10 發表
不用裝IE7,相信我,垃圾一件。

與其裝IE7不如裝FF...
原帖由 火雞一隻 於 6/7/2006 18:19 發表

media player 11我試過..
但ie7就冇玩..

那麼就放棄IE7吧...

IE7也不是一件好東西...
作者: pichu    時間: 6/7/2006 08:15 PM
不要用IE了,相信我,垃圾一件。

.

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2