香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 追女性化卡通 [打印本頁]

作者: 柳絮仙    時間: 4/7/2006 09:58 PM
標題: 追女性化卡通
其實呢排幾個台都預告會播放一D偏去女性化既卡通~~
大家有無意思去追看~~
大家會唔會因為自己係男人而唔去看
===================
我自己都幾中意睇
==================
仲有係度望莫邪等高層答答:
其實我地呢班人有無機會轉一轉自己個名~~
作者: 莫邪    時間: 4/7/2006 10:08 PM
我是一看內容,二看品質,三看畫質的。
作者: jbano2    時間: 4/7/2006 10:09 PM
原帖由 sahklr 於 4/7/2006 21:58 發表
仲有係度望莫邪等高層答答:
其實我地呢班人有無機會轉一轉自己個名~~  

自己看看管理區的置頂帖吧....
作者: 莫邪    時間: 4/7/2006 10:11 PM
原帖由 jbano2 於 4/7/2006 10:09 PM 發表

自己看看管理區的置頂帖吧....

我本來都不想回答的,你卻告訴他了……

自己要多多逛逛才行啊
作者: 貝貝☆    時間: 4/7/2006 10:22 PM
[大大聲]我就是喜歡看CardCaptor,又如何!(轟)[/大大聲]
作者: 鴨    時間: 4/7/2006 10:36 PM
原帖由 貝貝☆ 於 4/7/2006 22:22 發表
我就是喜歡看CardCaptor,又如何!(轟)

你不要跟我說這是女性化啊...

這是Boy Series其一啊...
原帖由 莫邪 於 4/7/2006 22:08 發表
我是一看內容,二看品質,三看畫質的。

我是一看畫質,二看主題曲,三才看內容的...
作者: 貝貝☆    時間: 4/7/2006 10:44 PM
我想維基那個算可信吧...?
影響
《百變小櫻》的故事主題和情節,是創作給女生的漫畫作品,作者CLAMP亦曾在訪問中,表示希望收看《百變小櫻》的觀眾會感到幸福和充滿朝氣。香港、台灣都有專欄作家稱其故事為童話幻想的世界。《百變小櫻》在兒童動畫方面取得很大的成果,在日本本地,女主角小櫻成為女學童喜歡的人物,而在中國大陸、台灣、香港、韓國、東亞,以至歐洲、澳洲,最主要的觀眾層仍是中小學或年紀更小的學童。其動畫與漫畫掀起的熱潮,均相當成功。
而且漫畫封面也是以粉紅為主...OTL....
還是說.....動和漫不同的.......OTL .......
我現在可是連說小櫻兩字也會被人笑耶...
是我搞錯了嗎...OTL

作者: 雞    時間: 4/7/2006 11:00 PM
我是聽音樂先的 =.="
再看畫質
內容....
作者: 鴨    時間: 4/7/2006 11:04 PM
原帖由 貝貝☆ 於 4/7/2006 22:44 發表
我想維基那個算可信吧...?
而且漫畫封面也是以粉紅為主...OTL....
還是說.....動和漫不同的.......OTL .......
我現在可是連說小櫻兩字也會被人笑耶...
是我搞錯了嗎...OTL

很可惜...
出版社是把它歸納為boy series的一類...

粉紅為主不一定代表是女性化的吧...
我現在在學校說PM還不是被人笑嗎...==
何況學校有些人根本不知我們說的動畫是甚麼來的...
我的同學連月姬也不知道耶...""
作者: 幻藍    時間: 4/7/2006 11:11 PM
女性化的卡通是指什麼?
作者: 貝貝☆    時間: 4/7/2006 11:30 PM
原帖由 RX78-2 於 4/7/2006 23:04 發表

很可惜...
出版社是把它歸納為boy series的一類...

粉紅為主不一定代表是女性化的吧...
我現在在學校說PM還不是被人笑嗎...==
何況學校有些人根本不知我們說的動畫是甚麼來的...
我的同學連月姬也不知道 ...

不敢相信...OTL......
作者: 柳絮仙    時間: 5/7/2006 12:02 PM
其實我自己都係偏向一d女性心理既人~~~
對一d好似唱k(即人魚旋律)呢種卡通有d中情~~
作者: 阿之    時間: 5/7/2006 01:17 PM
女性化的動畫至少好過某某熱血動畫
至少唔會成日講咩咩友情的力量/勇氣/團結......
作者: 電車男    時間: 5/7/2006 01:58 PM
男女卡通我都watch,我冇咩問題啊.
作者: 魔術師Chikorita    時間: 5/7/2006 02:06 PM
原帖由 阿之 於 5/7/2006 01:17 PM 發表
女性化的動畫至少好過某某熱血動畫
至少唔會成日講咩咩友情的力量/勇氣/團結......

即係你唔like睇pm﹖(沒有什麼意思,只是好奇問問......)
作者: 柳絮仙    時間: 5/7/2006 03:05 PM
樓上好似有D離題~~~
正確黎講每套出名卡通都會有D今人毛骨悚然既什麼友情呀...愛呀...團體既傻仔理論
作者: Harpuia    時間: 5/7/2006 03:38 PM
原帖由 sahklr 於 5/7/2006 15:05 發表
樓上好似有D離題~~~
正確黎講每套出名卡通都會有D今人毛骨悚然既什麼友情呀...愛呀...團體既傻仔理論

年輕人,這是青春啊,青春啊~~~!!!!!(轟

我一睇女角萌唔萌,二看內容,三看畫質的 orz
作者: 魔術師Chikorita    時間: 5/7/2006 03:47 PM
原帖由 sahklr 於 5/7/2006 03:05 PM 發表
樓上好似有D離題~~~

其實所有有劇情的故事都會有這些正常人有的感情......
作者: 阿之    時間: 5/7/2006 05:09 PM
原帖由 魔術師Chikorita 於 5/7/2006 14:06 發表

即係你唔like睇pm﹖(沒有什麼意思,只是好奇問問......)

黎得呢個村落當然鐘意pm啦 orz
我係男仔
都幾鐘意d女性化o既動畫
作者: 貝貝☆    時間: 5/7/2006 05:56 PM
原帖由 Harpuia 於 5/7/2006 15:38 發表

怪叔叔(指)XD
作者: xoled    時間: 5/7/2006 08:56 PM
我都係男仔 , 但係其實我細個有追美少女戰士 ga = = 係就係女仔卡通 , 不過好睇咪得囉
作者: Bon!    時間: 5/7/2006 08:59 PM
原帖由 xoled 於 5/7/2006 20:56 發表
我都係男仔 , 但係其實我細個有追美少女戰士 ga = = 係就係女仔卡通 , 不過好睇咪得囉

咪係,我以前成日睇Sailor Stars的!!!!!!!
作者: renz    時間: 5/7/2006 09:16 PM
原帖由 Bon! 於 5/7/2006 08:59 PM 發表

咪係,我以前成日睇Sailor Stars的!!!!!!!

什麼是Sailor Stars= =??
不是Sailor Moon嗎?

不過Sailor Moon是我家姐的時代哩~(17)
偶太過年輕了嗎?
作者: Bon!    時間: 5/7/2006 09:17 PM
原帖由 renz 於 5/7/2006 21:16 發表

什麼是Sailor Stars= =??
不是Sailor Moon嗎?

不過Sailor Moon是我家姐的時代哩~(17)
偶太過年輕了嗎?

Sailor Stars=Sailor Moon Star板
作者: nikefootball    時間: 5/7/2006 09:21 PM
原帖由 Bon! 於 5/7/2006 09:17 PM 發表

Sailor Stars=Sailor Moon Star板

以前好似睇過......
唔記得哂lu~
有D可以係呢度睇番:
http://www.youtube.com/results?s ... _type=search_videos
作者: Bon!    時間: 5/7/2006 09:32 PM
原帖由 nikefootball 於 5/7/2006 21:21 發表

以前好似睇過......
唔記得哂lu~
有D可以係呢度睇番:
http://www.youtube.com/results?s ... _type=search_videos

Star全套有齊orz

好懷念.......
作者: nikefootball    時間: 5/7/2006 09:34 PM
原帖由 Bon! 於 5/7/2006 09:32 PM 發表

Star全套有齊orz

好懷念.......

我有齊哥斯拉......
好耐冇睇過LU~
作者: renz    時間: 5/7/2006 09:35 PM
star同moon沒啥分別的說...

難道偶看的是star??
作者: Bon!    時間: 5/7/2006 09:39 PM
原帖由 renz 於 5/7/2006 21:35 發表
star同moon沒啥分別的說...

難道偶看的是star??

美少女戰士有分初版,R,S,SS,Star

有翼的SailorMoon便是Star時代的SailorMoon
作者: nikefootball    時間: 5/7/2006 09:46 PM
原帖由 Bon! 於 5/7/2006 09:39 PM 發表

美少女戰士有分初版,R,S,SS,Star

有翼的SailorMoon便是Star時代的SailorMoon

我有冇睇錯=.=
大家去下面個WEBSITE:
http://sailormoon.channel.or.jp/
封面個樣好似變左(?!)
作者: Bon!    時間: 5/7/2006 09:49 PM
原帖由 nikefootball 於 5/7/2006 21:46 發表

我有冇睇錯=.=
大家去下面個WEBSITE:
http://sailormoon.channel.or.jp/
封面個樣好似變左(?!)

是日本推出的新漫畫
作者: nikefootball    時間: 5/7/2006 09:53 PM
原帖由 Bon! 於 5/7/2006 09:49 PM 發表

是日本推出的新漫畫

很令我失望......
作者: renz    時間: 5/7/2006 09:56 PM
原帖由 Bon! 於 5/7/2006 09:49 PM 發表

是日本推出的新漫畫

Bon為啥這麼熟悉哩~?
有研究嗎?
作者: Bon!    時間: 5/7/2006 09:59 PM
原帖由 renz 於 5/7/2006 21:56 發表

Bon為啥這麼熟悉哩~?
有研究嗎?

2003年有重播的,是SailorStars

你可看
http://www.youtube.com/watch?v=Q ... arch=Sailor%20Stars

作者: nikefootball    時間: 5/7/2006 10:04 PM
原帖由 Bon! 於 5/7/2006 09:59 PM 發表

2003年有重播的,是SailorStars

你可看
http://www.youtube.com/watch?v=Q ... arch=Sailor%20Stars

得13分鐘......係咪精華?
作者: Bon!    時間: 5/7/2006 10:14 PM
原帖由 nikefootball 於 5/7/2006 22:04 發表

得13分鐘......係咪精華?

有分Part A和Part B
作者: 鴨    時間: 5/7/2006 11:08 PM
原帖由 Harpuia 於 5/7/2006 15:38 發表

你好像一些在女角萌完後在旁觀看的那些嘍囉男學生/路人...

這是我上年度的標準~

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2