香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 評寵及招 [打印本頁]

作者: elven2001    時間: 29/6/2006 05:43 PM
標題: 評寵及招

登錄/註冊後可看大圖

1:劇毒
2:寄生種子
3:高速移動
4:挖洞

可以屈死部分神獸級的精靈

註:飛行系切勿使用
作者: 鯨王    時間: 29/6/2006 06:32 PM

登錄/註冊後可看大圖
係一隻幾好用的寵~!!!
但係你d配招,唉~!!!!!!
1.速攻  252特攻+252速+6HP  合適性格 加特攻減攻  
葉刃斬+狂咬+雷拳+龍爪
2.天氣  252特攻+252速+6HP  合適性格 加特攻減攻
陽光烈焰+放晴+龍爪+睡眠
3.忍耐  252特攻+252速+6HP  合適性格 加特攻減攻
魯莽+忍耐+電光石火+葉刃斬
作者: elven2001    時間: 29/6/2006 06:35 PM
先用寄生種子,加d血
再用高速移動直到冇得加
再用劇毒屈血
再用挖洞(一回合嚮地下,一回合攻擊),令被打中機會少一半

你呢d招捱唔到日子ga~明唔明呀?

請善用編輯功能

作者: 許願星    時間: 29/6/2006 06:38 PM
原帖由 elven2001 於 29/6/2006 18:35 發表

但係你分身有分6次先冇得分......
又低防...你又點捱
作者: PlayerSaber    時間: 29/6/2006 06:39 PM
因為它與作是一隻速攻生物(雙防不高), 這招我不建議使用

但如果真要用的話........那
挖洞換保護, 高移換葉刃吧........
作者: 鯨王    時間: 29/6/2006 06:40 PM
原帖由 elven2001 於 29/6/2006 18:35 發表
先用寄生種子,加d血
再用高速移動直到冇得加
再用劇毒屈血
再用挖洞(一回合嚮地下,一回合攻擊),令被打中機會少一半

咁樣玩呀,係死你都未打得死一隻寵~!!!!!
作者: K龍    時間: 29/6/2006 06:42 PM
用你理想中的戰術的話2回合後應該die左
作者: PA    時間: 29/6/2006 06:42 PM

1)請勿分post
2)佢ge耐力唔適合做下毒手
3)速攻手作用係秒人~唔需要捱
聽過All or Nothing嗎?
速攻手就是在回合中出招先加秒人
如果唔夠速就被秒
就好似All or Nothing
佢ge能力始終都係適合做速攻
但如果你係要用佢做下毒手組惡搞team
我無話可說
作者: 鬼書生    時間: 29/6/2006 06:45 PM
喔,原來「高速移動」是指Double Team (),我還以為是Agility呢。
若elven2001君是和AI對對戰,此配招「也許」「或者」問題不大。
若是對人戰的話則絕對不行了。樓上鯨王君的配招好像有點「熟口熟面」……
作者: 鯨王    時間: 29/6/2006 06:49 PM
原帖由 鬼書生 於 29/6/2006 18:45 發表
喔,原來「高速移動」是指Double Team (),我還以為是Agility呢。
若elven2001君是和AI對對戰,此配招「也許」「或者」問題不大。
若是對人戰的話則絕對不行了。樓上鯨王君的配招好像有點「熟口熟面 ...

我係個網到搵~!!!!!!
作者: Sonic    時間: 29/6/2006 07:45 PM
原帖由 鬼書生 於 29/6/2006 18:45 發表
若是對人戰的話則絕對不行了。樓上鯨王君的配招好像有點「熟口熟面 ...

高速移動=/=Double Team ()(影子分身)
唔掂喎......生過隻la~
作者: 27291536    時間: 29/6/2006 08:52 PM
我係個網到搵~!!!!!!
<<<<<咁你就應該講個網出黎....
http://www.pmbt.org
作者: lcm1995    時間: 29/6/2006 09:02 PM
原帖由 鯨王 於 29/6/2006 18:32 發表

登錄/註冊後可看大圖
1.速攻  252特攻+252速+6HP  合適性格 加特攻減攻  
2.天氣  252特攻+252速+6HP  合適性格 加 ...

非常認同!因為佢明明係速攻,但係佢竟然一招攻都冇
作者: 鬼書生    時間: 29/6/2006 09:09 PM
原帖由 andy0322 於 29/6/2006 19:45 發表

高速移動=/=Double Team ()(影子分身)
唔掂喎......生過隻la~

原帖由 elven2001 於 29/6/2006 17:43 發表

登錄/註冊後可看大圖

發文的elven2001說的是高速移動(should be Agility),但意思卻是影子分身(Double Team)……
也是那一句,這東西只宜在in-game內使用,甚至可能用來玩BF也嫌勉強。

另外,除鯨王君的配招外,也聽說過配合Substitute()和Leech Seed()的。
作者: PlayerSaber    時間: 29/6/2006 09:15 PM
Substitute()和Leech Seed()的。
>>>血午之大敵也......=.=
作者: Bon!    時間: 29/6/2006 09:23 PM
原帖由 elven2001 於 29/6/2006 17:43 發表

登錄/註冊後可看大圖

一招草系招式都沒有..=.=
草主角不宜作干擾,只用來做攻速...
另外他物攻↓,不宜使用物攻招式...
他252SP +SP 已可,不需用高速移動...
他學到Leech Seed的嗎..................?
作者: nikefootball    時間: 29/6/2006 09:25 PM
原帖由 Bon! 於 29/6/2006 09:23 PM 發表

他學到Leech Seed的嗎..................?

可以的
http://pokemon.aucy.com/gba/pokemon.php?on=254&ver=eng
遺傳個度.......
作者: latios    時間: 30/6/2006 11:42 AM
原帖由 鯨王 於 29/6/2006 18:32 發表

登錄/註冊後可看大圖
2.天氣  252特攻+252速+6HP  合適性格 加 ...

性格唔升速的話,遇上富迪等同速pm咁著數

2.天氣  252特攻+252速+6HP  合適性格 加特攻減攻
陽光烈焰+放晴+龍爪+睡眠
<<<咁樣用ge話未免太慢

作者: 電車男    時間: 4/7/2006 10:11 AM
唔要挖洞,要陽光烈焰.
作者: K龍    時間: 4/7/2006 01:34 PM
原帖由 電車男 於 4/7/2006 10:11 發表
唔要挖洞,要陽光烈焰.

意義是什麼?
不是貪其威力吧?

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2