香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 各位村民對新作D/P的看法 [打印本頁]

作者: pig    時間: 22/6/2006 02:30 PM
標題: 各位村民對新作D/P的看法
同誌們,大傢好啊~~~

小弟失蹤多時,今日終于又反齣來發翕風拉

D/P的部分詳細資料早前于寵物小精靈的日本官網公佈,相信大傢對期待已久既新作7應該有好多既體會同看法

至于小弟發呢篇帖既目的呢~~就繫想收集一下各位村民對新作既看法拉~~~各位既點評有可能會刊登上村落既資訊網

隻要繫對新作既看法各位都可以繫呢到暢所慾言甘講嘎
作者: 綿羊    時間: 22/6/2006 04:01 PM
touch screen有乜玩法
畫面 = 立體?
作者: sy    時間: 22/6/2006 04:06 PM
D/P的畫面是一個突破,但看不慣
作者: 柳絮仙    時間: 22/6/2006 08:14 PM
除左畫面有變外....d遊戲方法都係一樣=.=”
作者: 幻藍    時間: 22/6/2006 08:26 PM
圖片有分性別的啊
作者: 比卡超蚊蟲    時間: 22/6/2006 08:54 PM
圖片有分立體......╭╮╭╮......
.....╭◆┴┴◆╮.....
.....│︵  ︵│.....
★★★★★╰○--○╯★★★★★ not立體!!!
作者: fish    時間: 22/6/2006 09:03 PM
差點兒看不見此post= =||(路人:差點兒呃不到post!?)

新作....只能期待,(點解唔夏天....>_<)
感覺上畫面有些不同,很新鮮
不過個人覺得男女PM樣貌的不同沒大作用=v=
直覺上認為本作的PM是死寂寂不會動的XD,不過我相信老任終有一日會出多一版的PM是會動的(騙財-v-)

edit:打錯字=- =
作者: Stefan    時間: 22/6/2006 09:17 PM
分別只有半3D化,回復時鐘設定
男女分別簡直是圈錯誤遊戲XD
作者: Nido    時間: 22/6/2006 09:22 PM
圖片有分性別的啊

可惜不明顯
不過我相信老任終有一日會出多一版的PM是會動的(騙財-v-)

若它出的版本能讓PM出招時身體沒那麼生硬的話,我甘願被它騙-.-
作者: 幻藍    時間: 22/6/2006 09:42 PM
EMERALD的動作根本是騙$$$的
動作的話還是CRYSTAL比較好
作者: 拉麵仔    時間: 22/6/2006 11:49 PM
作者: Nido    時間: 23/6/2006 12:14 AM
原帖由 拉麵仔 於 22/6/2006 23:49 發表

基本上10隻有9隻PM是同一動作的
以下看隻下的3隻pm

看已經好昆水了
-----------------------------------------------------------
入正題:如果可以好似好動作就好,當然要好似CRYSTAL咁啦

只是伸縮了而已...姿勢變也沒變-.-
作者: latios    時間: 23/6/2006 03:40 PM
DP始終都未出
我諗出左之後玩一排先可以比意見
姨家正係得d圖,冇乜意見可以比
作者: SJ318    時間: 27/6/2006 10:13 PM
要貯錢買NDS啦,唔買DP,買DP之後果d版本!
作者: 3DS之子    時間: 2/7/2006 09:19 AM
原帖由 DesertDragon 於 27/6/2006 22:13 發表

你又知D/P之後仲有新版本而又一定在NDS上推出?
作者: Bon!    時間: 4/7/2006 11:53 AM
原帖由 DesertDragon 於 27/6/2006 22:13 發表

白色NDS($1080)和粉藍色NDSL($1260)我已入手了Orz
作者: nikefootball    時間: 4/7/2006 12:00 PM
原帖由 Bon! 於 4/7/2006 11:53 AM 發表

白色NDS($1080)和粉藍色NDSL($1260)我已入手了Orz

富有的傢伙......
我得兩部NDS......
呢家欠少少$$$就可買NDSL......
作者: Bon!    時間: 4/7/2006 12:02 PM
原帖由 nikefootball 於 4/7/2006 12:00 發表

富有的傢伙......

不,我很窮orz..........

欠多少?
作者: nikefootball    時間: 4/7/2006 12:08 PM
原帖由 Bon! 於 4/7/2006 12:02 PM 發表

不,我很窮orz..........

欠多少?

其實唔可以講係欠
只係我訂左計劃每用儲N元
我用GA$$$太多了
之前斷腳用左N元(唔知幾多,應該唔方少)
讀書(保N科,每科用5xx-6xx)
玩pm卡......
-------------------------------------------
如果我用儲蓄的,早就可買20部以上NDSL了
作者: 3DS之子    時間: 4/7/2006 12:11 PM
原帖由 nikefootball 於 4/7/2006 12:08 發表

其實唔可以講係欠
只係我訂左計劃每用儲N元
我用GA$$$太多了
之前斷腳用左N元(唔知幾多,應該唔方少)
讀書(保N科,每科用5xx-6xx)
玩pm卡......
-------------------------------------------
如果我用儲 ...

你們真是太多$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$!
我只有一部NDS呢!
話唔定這部NDS是我的最後一部遊戲機!
作者: nikefootball    時間: 4/7/2006 12:14 PM
原帖由 NDS之子 於 4/7/2006 12:11 PM 發表

你們真是太多$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$!
我只有一部NDS呢!
話唔定這部NDS是我的最後一部遊戲機!

我冇$$$
我住天橋低
自己偷偷買吧XD
作者: 3DS之子    時間: 4/7/2006 12:19 PM
原帖由 nikefootball 於 4/7/2006 12:14 發表

我冇$$$
我住天橋低
自己偷偷買吧XD

你都識講你係的,不是的!
那就即是有$$$$$$$$$啦!
作者: 柳絮仙    時間: 6/7/2006 09:35 PM
唔唔~~~我部機都未到手~~
D卅P畫面普通~~只係3D左
但願劇好D..對戰上會有新意
作者: 『翼』    時間: 6/7/2006 09:52 PM
話時話,覺唔篡新出個d pokemon沒左以前個種風味
?
作者: 3DS之子    時間: 6/7/2006 09:56 PM
原帖由 龍精靈專家 於 6/7/2006 21:54 發表
我一部機都冇AR...嗚嗚嗚嗚!

不過我可以肯定你有一部這裡人人都有的機.
就是電腦!
作者: SJ318    時間: 7/7/2006 12:21 PM
原帖由 nikefootball 於 4/7/2006 12:00 PM 發表

富有的傢伙......

我得兩部GBC,全部舅父送,冇$買,真羨慕你
作者: 3DS之子    時間: 7/7/2006 06:44 PM
[quote]原帖由 J@細龍 於 7/7/2006 12:21 發表

我得兩部GBC,全部舅父送,冇$買,真羨慕你
作者: K龍    時間: 7/7/2006 08:59 PM
對聖獸感到失望
作者: 幻藍    時間: 7/7/2006 09:11 PM
原帖由  於 7/7/2006 20:59 發表
對聖獸感到失望

聖獸指的是...?
作者: K龍    時間: 7/7/2006 09:56 PM
原帖由 幻藍 於 7/7/2006 21:11 發表

聖獸指的是...?

D/P封面那2隻
作者: Nido    時間: 7/7/2006 09:59 PM
原帖由  於 7/7/2006 21:56 發表

D/P封面那2隻

公開了嗎??@@
作者: sapphire    時間: 7/7/2006 10:01 PM

D/P封面那2隻

這兩隻神獸的造型......真的不知道怎形容,真難選擇玩那版......
算了,還是兩版都買(逃......
在某地方找到的圖

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 Nido 於 7/7/2006 21:59 發表

公開了嗎??@@

就是這兩隻吧......
http://202.67.195.202/~hkpnvenet ... &extra=page%3D2

作者: Nido    時間: 7/7/2006 10:03 PM
原帖由 sapphire 於 7/7/2006 22:01 發表

這兩隻神獸的造型......真的不知道怎形容,真難選擇玩那版......
算了,還是兩版都買 (逃......
在某地方找到的圖

登錄/註冊後可看大圖

有點翻版的感覺/.\
作者: K龍    時間: 7/7/2006 10:07 PM
望Bilder

有點翻版的感覺/.\

望到的第一眼令我想起了黑寶石........

(找圖找得太慢了,到回post的時候已被某人搶先了=口= orz)

作者: sapphire    時間: 7/7/2006 10:15 PM
原帖由  於 7/7/2006 22:07 發表
望Bilder

(找圖找得太慢了,到回post的時候已被某人搶先了=口= orz)

只是黑色的底色吧......我卻看不出......
(還不是我找圖給你看嗎,搶先是當然的XD)
作者: K龍    時間: 7/7/2006 10:18 PM
原帖由 sapphire 於 7/7/2006 22:15 發表

只是黑色的底色吧......我卻看不出......
(還不是我找圖給你看嗎,搶先是當然的XD)

同樣給人一種:這是假的       的感覺............

(too flexor)
作者: 幻藍    時間: 7/7/2006 10:19 PM

D/P封面那2隻

那2隻東西的確很像card game的怪獸..../.\
pm開始偏離了嗎/.\
作者: Nido    時間: 7/7/2006 10:20 PM
原帖由  於 7/7/2006 22:07 發表
望Bilder

或許我對D/P期望太大了...現在換來失望-.-
作者: nikefootball    時間: 7/7/2006 10:22 PM
原帖由 幻藍 於 7/7/2006 10:19 PM 發表

那2隻東西的確很像card game的怪獸..../.\
pm開始偏離了嗎/.\

我覺得似索斯機械獸多D......
作者: renz    時間: 7/7/2006 10:24 PM
原帖由 Nido 於 7/7/2006 10:20 PM 發表

一開始有日夜~男女pm~RSEFL連動~等等
精靈卻是....唉~

不過風格始終會變了吧~
作者: K龍    時間: 7/7/2006 10:24 PM
原帖由 Nido 於 7/7/2006 22:20 發表

沒聽過"期望越大,失望越大"嗎XD?

不過講,當初見到古古時頂多覺得似數碼暴龍,而佳佳則比較順眼,所以當初買時選擇了某人的名字...........

現在....只有一句:這是啥來的?

也許會再次買藍色的吧=.=
作者: 柳絮仙    時間: 7/7/2006 10:35 PM
我次次都覺得紅係比藍順眼..唔唔~~
但我對水系精靈有莫名既中意~~
作者: K龍    時間: 7/7/2006 10:38 PM
原帖由 柳絮仙 於 7/7/2006 22:35 發表

那麼RS推出時你買了R定S?XD
作者: renz    時間: 7/7/2006 10:39 PM
原帖由 柳絮仙 於 7/7/2006 10:35 PM 發表

現在的是龍系了吧~
那你買紅?
作者: K龍    時間: 7/7/2006 10:47 PM
原帖由 renz 於 7/7/2006 22:39 發表

現在的是龍系了吧~
那你買紅?

你又sure係龍系=.=?
作者: renz    時間: 7/7/2006 10:50 PM
原帖由  於 7/7/2006 10:47 PM 發表

你又sure係龍系=.=?

第六感XDD

如果不是,這東東在17系會是哪系?
新系嗎?
作者: 柳絮仙    時間: 7/7/2006 10:53 PM
老任講過唔會再有新系~~
作者: K龍    時間: 7/7/2006 10:54 PM
原帖由 柳絮仙 於 7/7/2006 22:53 發表
老任講過唔會再有新系~~

因為想不到了XD

只是因為屬性太多會太複雜吧.......
作者: 幻藍    時間: 8/7/2006 09:00 AM
原帖由 renz 於 7/7/2006 22:50 發表

第六感XDD

如果不是,這東東在17系會是哪系?
新系嗎?

是第6感卻說得這麼肯定啊/.\
作者: Nido    時間: 8/7/2006 10:47 AM
原帖由 幻藍 於 8/7/2006 09:00 發表

是第6感卻說得這麼肯定啊/.\

女人的第六感是很強的=)
作者: 柳絮仙    時間: 8/7/2006 10:55 AM
我真係睇唔出佢係女呀!!
似男多d
作者: Nido    時間: 8/7/2006 11:04 AM
原帖由 柳絮仙 於 8/7/2006 10:55 發表
我真係睇唔出佢係女呀!!
似男多d

我並沒有指明某人,只是借題發揮而已=)
作者: renz    時間: 8/7/2006 12:51 PM
正確來說是偶和其他人的觀察~XDD
逃....
作者: 柳絮仙    時間: 8/7/2006 10:10 PM
=.=”
有人放馬後炮~~?
唔好再講得大d
(快逃...)
作者: fish    時間: 11/7/2006 12:28 PM
原帖由  於 7/7/2006 22:24 發表

沒聽過"期望越大,失望越大"嗎XD?

不過講,當初見到古古時頂多覺得似數碼暴龍,而佳佳則比較順眼,所以當初買時選擇了某人的名字...........

現在....只有一句:這是啥來的?

也許會再次買 ...

我只聽過希望越大,失望越大....希望跟期望意思相近,但其實有差別的~~爆
自AG98後,佳佳的牙在我心中留下不可復原的傷痕= =||

回topic了XD:
這兩件(對!是件!)東東有點像佳古+Raquaza,都係有好多皺紋XD
不過我反而對繼三聖鳥/三狗/三柱後..佢會出三咩有興趣XD?
難道是......三魚A__A||?

edit:打漏字- -
作者: Harpuia    時間: 11/7/2006 07:59 PM
DUEL MASTER上PM了........
唔玩過隻GAME都唔咁快加以評論.........
畢竟太多未出前就話垃圾一到出
作者: 柳絮仙    時間: 12/7/2006 10:11 AM
其實宜家好多卡通都話要mixed
咩duel monster就同洛克人..
都唔知會唔會令到pm受不可以回復以前光彩既時間
作者: sapphire    時間: 12/7/2006 07:22 PM
在其他地方找到的東西......

登錄/註冊後可看大圖

對白色那隻「怪物」沒有興趣了......|||
作者: 蒼海的王子    時間: 13/7/2006 10:48 AM
原帖由 sapphire 於 12/7/2006 19:22 發表

登錄/註冊後可看大圖

個兩隻似個d人工動物(人工動物=機械人)
不果本人見d戰鬥方法
作者: renz    時間: 13/7/2006 02:54 PM
原帖由 sapphire 於 12/7/2006 07:22 PM 發表

登錄/註冊後可看大圖

不買的話就集不齊D寵了。
我看你不會因為那隻東東不買的,卅 卅 卅。

作者: fish    時間: 13/7/2006 03:35 PM
不知大家對seribii三隻新東東有咩feeling呢??

我覺得像sakura的東東很cute........但將會是我的大敵(爆)

松鼠都很cute唷....thunderbolt比以前更有勢 ^____^||

惡+毒隻東東雖然不太好看,但很象某魚呢XDDDD(惡毒!)
作者: sapphire    時間: 13/7/2006 03:37 PM
原帖由 renz 於 13/7/2006 14:54 發表

不買的話就集不齊D寵了。
我看你不會因為那隻東東不買的,卅 卅 卅。

對那白色的東西沒興趣不等於沒興趣買......
就是因為要收集圖鑑,我早就決定兩版入手了XD

對那隻的特性有很大興趣......
原帖由 fish 於 13/7/2006 15:35 發表
不知大家對seribii三隻新東東有咩feeling呢??

我覺得像sakura的東東很cute........但將會是我的大敵(爆)

松鼠都很cute唷....thunderbolt比以前更有勢 ^____^||

惡+毒隻東東雖然不太好看,但很象某魚呢XDD ...

的特性也不差,命中要害時攻擊力上升,配合自己的招式好像不錯XD

作者: fish    時間: 13/7/2006 03:43 PM
原帖由 sapphire 於 13/7/2006 15:37 發表

對那隻的特性有很大興趣......

的特性也不差,命中要害時攻擊力上升,配合自己的招式 ...

加上其變態屬性....惡+毒,只怕地  打人一定好爽

不過我對隻雀好失望/.\唔係純飛>____<||

edit:打錯字

作者: sapphire    時間: 13/7/2006 03:46 PM
原帖由 fish 於 13/7/2006 15:43 發表

加上其變態屬性....惡+鬼,只怕地  打人一定好爽

那是毒+惡......

那精靈不是純飛行系已是意料中事了,一直以來都會加個普通系......
作者: 魔術師Chikorita    時間: 13/7/2006 03:46 PM
原帖由 fish 於 13/7/2006 03:43 PM 發表

加上其變態屬性....惡+鬼,只怕地  打人一定好爽

純飛也不一定好(最高80威力),加普的話報恩有屬修也不錯
p.s.惡+鬼怕地﹖

作者: Harpuia    時間: 13/7/2006 03:50 PM
原帖由 魔術師Chikorita 於 13/7/2006 15:46 發表

純飛也不一定好(最高80威力),奶ˋ?
p.s.惡+鬼怕地﹖

惡+毒先怕地........
作者: fish    時間: 13/7/2006 03:51 PM
原帖由 sapphire 於 13/7/2006 15:46 發表

那是毒+惡......

那精靈不是純飛行系已是意料中事了,一直以來都會加個普通系......

改了錯字lu....魚魚太笨了>OO<

老任傷了我的心心>____<  吼!!!!
另外

我覺得兩隻Ubers(將會是Ubers吧XD)很樣.....
and
pearl果隻破壞了防守形PM在我心中的完美形象....唔制丫>__<

原帖由 魔術師Chikorita 於 13/7/2006 15:46 發表

p.s.惡+鬼怕地﹖

爆~~樓上已經講左la...你又講= =||

作者: sapphire    時間: 13/7/2006 03:57 PM
原帖由 fish 於 13/7/2006 15:51 發表

改了錯字lu....魚魚太笨了>OO<

老任傷了我的心心>____<  吼!!!!
另外

我覺得兩隻Ubers(將會是Ubers吧XD)很樣.....
and
pearl果隻破壞了防守形PM在我心中的完美形象....唔制丫>__< ...

還未清楚那兩隻精靈的能力吧,不一定是防禦型......

那隻在lv 42才110 HP,在lv 49才127 HP,種族值不過70,作為神獸的話HP未免低了點......或許這精靈不是神獸? 還是像那樣極端=.=?
作者: fish    時間: 13/7/2006 04:01 PM
原帖由 sapphire 於 13/7/2006 15:57 發表

還未清楚那兩隻精靈的能力吧,不一定是防禦型......

那隻在lv 42才110 HP,在lv 49才127 HP,種族值不過70,作為神獸的話HP未免低了點......或許這精靈不是神獸? 還是像那樣極端=.=?

在別的網網看的...不想找回...lazy中....

佢血再高就死火lor= =鋼+格已頂左好多屬性....再血高的話....某魚會hee.....
作者: sapphire    時間: 13/7/2006 04:09 PM
原帖由 fish 於 13/7/2006 16:01 發表

在別的網網看的...不想找回...lazy中....

佢血再高就死火lor= =鋼+格已頂左好多屬性....再血高的話....某魚會hee.....

或許你指的是PPF吧? 我也有在那邊出現 (潛水員一名......)
可是那裡只說明是某個網站看到,又沒圖,我還是不太相信XD
不過只看樣子,我覺得兩隻也是攻擊型......

也對,牠只有兩個弱點,抗性又一大堆XD

作者: renz    時間: 13/7/2006 05:24 PM
只是鋼的弱點已不弱了,抗性很多,有鋼的組合當然也多抗了。

鋼毒怕地(4倍)、火(2倍),抗普,毒,飛,蟲,鋼,岩,鬼,草,冰,龍,惡11個屬性。
純鋼怕格,地,火(2倍),抗普,毒,飛,蟲,鋼,岩,鬼,草,冰,龍,惡,超12個屬性。
作者: 柳絮仙    時間: 14/7/2006 09:23 AM
從已經發左既精靈推算...新既草會係呢個版本對草系既攻擊招再次活躍
而鋼就會‘同寶石不同而合
作者: renz    時間: 14/7/2006 10:27 AM
我看新的圖根本看不出那是什麼招=.=
都是全新的。=.=
作者: 柳絮仙    時間: 14/7/2006 11:26 AM
草個招就圖黎估應該係攻擊卅回復..但草系對回復方面一向無咩貢獻
所以應該係攻擊..但會唔會係舊既招轉左樣呢..我都唔多知
作者: sapphire    時間: 14/7/2006 12:37 PM
原帖由 柳絮仙 於 14/7/2006 11:26 發表
草個招就圖黎估應該係攻擊卅回復..但草系對回復方面一向無咩貢獻
所以應該係攻擊..但會唔會係舊既招轉左樣呢..我都唔多知

你說的草系招式是指的吧? 那個是令對象的特性變為......
作者: 柳絮仙    時間: 15/7/2006 07:51 AM
我就係唔想理呢方面d野...好煩既
作者: fish    時間: 15/7/2006 12:32 PM
剛剛官網又加了些東東唷.....新的那隻PM(黃色類似robot果隻)....好鋼系...(最好鋼加雷..一個地震...XD)feel = = 嗚...幹麼不多些草系>OO<

and

昨日netbattle時想到的迷=O=
sneasel: 95攻/115速...進化後能否取代化飛a___a||   (化飛fan:打死佢!!!!)        ~(逃)
作者: ting    時間: 15/7/2006 06:59 PM
原帖由 fish 於 15/7/2006 12:32 發表
剛剛官網又加了些東東唷.....新的那隻PM(黃色類似robot果隻)....好鋼系...(最好鋼加雷..一個地震...XD)feel = = 嗚...幹麼不多些草系>OO<

and

sneasel: 95攻/115速...進 ...

又一bt物攻手,sbg危矣
作者: sapphire    時間: 15/7/2006 07:12 PM
原帖由 fish 於 15/7/2006 12:32 發表

and

sneasel: 95攻/115速...進 ...

我倒想牠的特攻能提高些......
作者: renz    時間: 15/7/2006 07:30 PM
原帖由 fish 於 15/7/2006 12:32 PM 發表
sneasel: 95攻/115速...進化後能否取代化飛a___a||   (化飛fan:打死佢!!!!)        ~(逃)  

化飛迷:弊,這PM有劍舞,打擊方面有飛燕疾擊+影子球+爆瓦片+下馬威+咬噬等招.....OTL
幸好打擊方面跟化飛沒有重疊=V=
作者: fish    時間: 15/7/2006 10:16 PM
原帖由 renz 於 15/7/2006 19:30 發表

化飛迷:弊,這PM有劍舞,打擊方面有飛燕疾擊+影子球+爆瓦片+下馬威+咬噬等招.....OTL
幸好打擊方面跟化飛沒有重疊=V=

丫!!!!冇la!!我夢想幻滅la!!!!頭先見到張相~嗚...能力同sneasel差唔多...嗚嘩!!!
作者: 柳絮仙    時間: 16/7/2006 09:35 AM
我就想佢出多d水系精靈~~
好中意水系~~
作者: K龍    時間: 19/7/2006 10:39 PM
原帖由 fish 於 15/7/2006 22:16 發表

丫!!!!冇la!!我夢想幻滅la!!!!頭先見到張相~嗚...能力同sneasel差唔多...嗚嘩!!!

特攻如無意外多了10種族值,真多 -囧-
作者: 基拉祈    時間: 20/7/2006 09:48 AM
咁種族植會分配到點先
我就希望用d特攻強+上特防係唔錯既精靈..唔唔
作者: K龍    時間: 20/7/2006 03:04 PM
要是D/P能做到因應現時能力的不同(如攻擊升6級/降6級)時 ,出招方式也有分別就好了
如物攻6級所出的破光會甚有氣勢,而物攻降6級的破光則是軟弱無力的樣子.......
(眾:現在還是早上啊.........)
作者: Nido    時間: 20/7/2006 08:00 PM
原帖由  於 20/7/2006 15:04 發表
要是D/P能做到因應現時能力的不同(如攻擊升6級/降6級)時 ,出招方式也有分別就好了
如物攻6級所出的破光會甚有氣勢,而物攻降6級的破光則是軟弱無力的樣子.......

對D/P而言..期望過高了XD
作者: renz    時間: 20/7/2006 11:53 PM
原帖由  於 20/7/2006 03:04 PM 發表

影分個影變弱了好嗎?

晚上了,去發夢了~
作者: Nido    時間: 24/7/2006 07:02 PM
其實大家有沒有想過PM XD的技能會加入D/P當中?(e.g 會WISH HYPNO..)
作者: renz    時間: 24/7/2006 09:21 PM
原帖由 andy0322 於 23/7/2006 05:24 PM 發表
如果NO.142可以在風沙/下雪都換型態就好(天氣球都要石/地同冰仲要學到果兩招XDDD)

有雪型的天氣小子的-.-

登錄/註冊後可看大圖

風沙倒沒有。

  天氣球屬性:普 PP:10
威力:50 命中:100
天氣不是一般時傷害*2;
招式屬性隨天氣改變:天晴火系;下雨水系;風雪冰系;風沙岩系

作者: 魔術師Chikorita    時間: 24/7/2006 09:28 PM
原帖由 renz 於 24/7/2006 09:21 PM 發表

有雪型的天氣小子的-.-

登錄/註冊後可看大圖

風沙倒沒有。

應該是漂浮泡泡
天氣小子是特性的名稱
作者: Harpuia    時間: 25/7/2006 07:21 PM
原帖由  於 20/7/2006 15:04 發表

這東東仲要等「進化」.........
好以前由冇分日夜變到有
由冇動作變有動作等.........
作者: Nido    時間: 25/7/2006 07:25 PM
原帖由 Harpuia 於 25/7/2006 19:21 發表
這東東仲要等「進化」.........
好以前由冇分日夜變到有
由冇動作變有動作等.........

對了..其實D/P有沒有出場時身體郁動的設定?-.-
作者: ting    時間: 25/7/2006 07:48 PM
有.........
作者: Nido    時間: 25/7/2006 07:54 PM
原帖由 (ABC)ting 於 25/7/2006 19:48 發表
有.........

真的?...好像沒人談論這方面的問題似的-.-
作者: 幻藍    時間: 25/7/2006 07:54 PM
原帖由 (ABC)ting 於 25/7/2006 19:48 發表
有.........

有公開過說有嗎?
作者: Nido    時間: 25/7/2006 07:58 PM
原帖由 幻藍 於 25/7/2006 19:54 發表
有公開過說有嗎?

若到現在還沒公開過說有的話...那很可能沒有該項設定=)
作者: Harpuia    時間: 25/7/2006 07:59 PM
原帖由 Nido 於 25/7/2006 19:58 發表

若到現在還沒公開過說有的話...那很可能沒有該項設定=)

若呢版冇又要等下一版了........
作者: Slaking    時間: 25/7/2006 08:05 PM
個人認為新的pokemon越來越不好看...
尢其是聖獸方面,
三聖鳥(最靚, 最舊) >三神犬(不知如何稱呼...) > 三神柱(最不好看, D/P前最新)
作者: Nido    時間: 25/7/2006 08:05 PM
原帖由 Harpuia 於 25/7/2006 19:59 發表
若呢版冇又要等下一版了........

製作人還真有生意頭腦orz
作者: Slaking    時間: 25/7/2006 11:38 PM
有新招式: 冰牙, 雷牙, 火牙...

我有興趣知同三屬性拳有乜分別...

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2