香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 第一次接觸pm/玩pm遊戲的感覺 [打印本頁]

作者: natural4862    時間: 7/6/2006 05:28 PM
標題: 第一次接觸pm/玩pm遊戲的感覺
我記得細個時聽人講有隻叫
作者: XX仔    時間: 7/6/2006 05:31 PM
初頭我表哥送左盒正版的銀版俾我,之後覺得好好玩,就勁love pm,而家我仲好鐘意
作者: renz    時間: 7/6/2006 05:44 PM
[quote]原帖由 natural4862 於 7/6/2006 05:28 PM 發表
我記得細個時聽人講有隻叫
作者: ben    時間: 7/6/2006 06:19 PM
我第一次玩連save都唔識.....
次次都重頭開始.....  = =
識左save,
又唔識幫d pm 換位....
用來用去都係一開始果隻....  OTL
而且換來換去都係第一招....  OTL
玩左一排先到知道咩叫「lv」....
仲記得, 隻小火龍50幾lv, 其他果d 10幾lv.... = =|||

========================================
識左之後先再重玩... =v=
作者: 古.比    時間: 7/6/2006 07:39 PM
我第一次玩的時候是起我生日,之後我呀媽送比我一餅正版金帶同埋一部GB,之後看到勁多人玩pm,我就一起玩,初時我唔知d道具是有咩用,唔識點進行劇情.重好記得個時成日用d唔夠打的pm同d勁pm打,e家都重是好鍾意.
作者: 莫邪    時間: 7/6/2006 08:13 PM
原帖由 ben 於 7/6/2006 06:19 PM 發表
我第一次玩連save都唔識.....
次次都重頭開始.....  = =
識左save,
又唔識幫d pm 換位....
用來用去都係一開始果隻....  OTL
而且換來換去都係第一招....  OTL
玩左一排先到知道咩叫「lv」....
仲記得, 隻 ...

我應該說過的,我第一次玩時玩的是黃版,打第一個埸館時pikachu被我練到卅多級……
作者: Bon!    時間: 7/6/2006 09:10 PM
玩紅版用草主時打四大要72lv才險勝.................
對手隻65lv火主猛用火焰漩渦攻me
狂用葉子飛刀才勝
作者: renz    時間: 7/6/2006 09:16 PM
原來人人在三色時已玩,我最新的時候就是一個葉綠....
作者: Bon!    時間: 7/6/2006 09:20 PM
原帖由 renz 於 7/6/2006 21:16 發表
原來人人在三色時已玩,我最新的時候就是一個葉綠....

點解唔玩赤/靑の救助隊???
不過用NDS玩ge寵物小精靈大冒險出了.............(我見到)
玩LG板打四大的科拿很煩!
三色=GSC?
作者: 貝貝☆    時間: 7/6/2006 09:23 PM
三色是藍綠紅吧...
作者: Bon!    時間: 7/6/2006 09:31 PM
原帖由 貝貝☆ 於 7/6/2006 21:23 發表
三色是藍綠紅吧...

重有黃版的...
作者: 貝貝☆    時間: 7/6/2006 09:33 PM
原帖由 Bon! 於 7/6/2006 21:31 發表

重有黃版的...

三色......難道要我加埋黃下去嗎...?
作者: renz    時間: 7/6/2006 10:07 PM
原帖由 Bon! 於 7/6/2006 09:20 PM 發表
點解唔玩赤/靑の救助隊???
不過用NDS玩ge寵物小精靈大冒險出了.............(我見到)
玩LG板打四大的科拿很煩!
三色=GSC?

致力於存pm...

珍珠必買
作者: Bon!    時間: 7/6/2006 10:11 PM
原帖由 renz 於 7/6/2006 22:07 發表

致力於存pm...

珍珠必買

看看好ng好玩先buy珍珠lor~
不好玩就哂錢
作者: 賈修    時間: 7/6/2006 10:14 PM
一開始玩藍版,由一表弟教我玩(orz...)
唔太識玩,行第1個山洞用了10個小時.....
於gba版開始研究team,努力,種族值,配招..
於2003/4(05?)年想出一個強team
用2個月培養我個team,其間失去紀錄
朋友不再玩pokemon
我的pokemon生涯結束...=.=

-------
無聊上黎睇下,,,
(可愛的兔子是幻藍化身?=,=)
作者: 貝貝☆    時間: 7/6/2006 10:20 PM
原帖由 賈修 於 7/6/2006 22:14 發表
一開始玩藍版,由一表弟教我玩(orz...)
唔太識玩,行第1個山洞用了10個小時.....
於gba版開始研究team,努力,種族值,配招..
於2003/4(05?)年想出一個強team
用2個月培養我個team,其間失去紀錄
朋友不再玩pokemo ...

有少部份人改了名
作者: Bon!    時間: 7/6/2006 10:23 PM
原帖由 貝貝☆ 於 7/6/2006 22:20 發表

有少部份人改了名

你都改左名lor~
黄板是三色板之一wo(但又好似is四色板之一(RUBY)
作者: 貝貝☆    時間: 7/6/2006 10:33 PM
原帖由 Bon! 於 7/6/2006 22:23 發表

你都改左名lor~
黄板是三色板之一wo(但又好似is四色板之一(RUBY)

被發現了....

同時期出的嗎...?
唔通記錯左+_+...
作者: 幻藍    時間: 7/6/2006 10:35 PM
[quote]原帖由 Bon! 於 7/6/2006 22:23 發表

你都改左名lor~

作者: ben    時間: 7/6/2006 11:21 PM
#10, #11, #12, #13, #14, #15
Bon!, renz, 貝貝, [size=-2](唔慣叫你新名= =|||)
請勿離題。
作者: 電車男    時間: 4/7/2006 06:15 PM
我一開始係玩金銀,我生日時阿婆買比我.我連save都唔憧.真是好笑.咩叫lv都唔懂.
作者: 3DS之子    時間: 5/7/2006 10:02 PM
我玩的第一隻pm game係玩金!
我最記得我當時的一個超錯誤的想法!
就是把玩的途中拿的道具當做精靈!
我當時還以為隻遊戲壞了!
因為拿了那麼多精靈球還是只有一隻精靈!

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2