香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 我想問1d關於電腦既問題..我重安完部機就..(睇到圖了) [打印本頁]

作者: rr1026    時間: 18/5/2006 07:19 PM
標題: 我想問1d關於電腦既問題..我重安完部機就..(睇到圖了)
點先可以安返圖中果d野?

字體樣衰左小小......

登錄/註冊後可看大圖

作者: Ron@MX    時間: 18/5/2006 07:22 PM
POST 錯區了。

MOVE。
作者: 鴨    時間: 18/5/2006 07:24 PM
死圖了..

另外找地方上傳吧
作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 07:26 PM
應該要你部PC有呢樣野,先會show到出尼~
你試下search翻幅一樣ga,之後重新insert翻幅圖,我地先至會睇到......
作者: 莫邪    時間: 18/5/2006 09:00 PM
你是不是用原廠碟裝的?
你有沒有那些東西的驅動程式?
作者: rr1026    時間: 18/5/2006 09:04 PM
我用老返安裝架(唔好話俾人知)
安裝完之後就係咁了...
d驅動程式就沒有了...
作者: 莫邪    時間: 18/5/2006 09:06 PM
原帖由 rr1026 於 18/5/2006 09:04 PM 發表
我用老返安裝架(唔好話俾人知)
安裝完之後就係咁了...
d驅動程式就沒有了...

那麼你有沒有原廠的光碟啊?
又或者知不知道那些東西是什麼廠出的?
作者: rr1026    時間: 18/5/2006 09:09 PM
隻原廠碟...我係個箱到搵..唔見有隻係window xp 既碟...我諗果個幫我裝機者拎鬼埋掛-o-
我連果2舊野都唔知係什麼來的-.-"so不知道那些東西是什麼廠出的...咁樣點算好-o-
作者: 莫邪    時間: 18/5/2006 10:30 PM
原帖由 rr1026 於 18/5/2006 09:09 PM 發表
隻原廠碟...我係個箱到搵..唔見有隻係window xp 既碟...我諗果個幫我裝機者拎鬼埋掛-o-
我連果2舊野都唔知係什麼來的-.-"so不知道那些東西是什麼廠出的...咁樣點算好-o-

依買的是廠機的話,應該不會看到windows xp的碟的
反面會看到recouvery這個
你有沒有?
作者: rr1026    時間: 19/5/2006 04:59 PM
冇呢隻碟呀
正係得hp vs15/vs17/vs19 LCDMONITORS
MICROSOFT

呢d關唔關打機事-.-
我開1d game 話我無法啟動directx...我就上網搵返隻dirext8.1 黎安返...就彈左個視window 話安裝完成...點知再開隻game又話 無法啟動-o-
我想知邊到可以del晒direct既所有檔案

作者: 鴨    時間: 19/5/2006 06:35 PM
沒有了碟的話...

就上網找你硬件型號的驅動程式吧....
作者: rr1026    時間: 19/5/2006 06:47 PM
咁係唔係 係yahoo到打個硬件型號的驅動程式就有得搵?
你有冇1d網址俾我可以搵到@@?
作者: 鴨    時間: 19/5/2006 06:50 PM
原帖由 rr1026 於 19/5/2006 18:47 發表
咁係唔係 係yahoo到打個硬件型號的驅動程式就有得搵?
你有冇1d網址俾我可以搵到@@?

如我沒記錯的話...

在那些硬件公司的主網頁會有驅動程式下載....
作者: rr1026    時間: 19/5/2006 07:01 PM
原帖由 RX78-2 於 19/5/2006 18:50 發表

如我沒記錯的話...

在那些硬件公司的主網頁會有驅動程式下載....

點先可以搵到硬件既公司主網頁? 我係裝置管理員到搵 但搵唔到
作者: 鴨    時間: 19/5/2006 07:11 PM
你找到了硬件型號沒有?

找到硬件型號就很容易找到生產商的了...
作者: 莫邪    時間: 19/5/2006 08:24 PM
只怕遊戲要求最新版吧
http://www.microsoft.com/downloa ... B-BC6A-9B6652CD92A3
作者: rr1026    時間: 20/5/2006 10:02 AM
個directx 我安左..開隻game仲話我無法啟動 要8.1以上先玩到咁...
點樣可以完全del晒directx?
作者: rr1026    時間: 21/5/2006 01:44 PM

登錄/註冊後可看大圖

呢個係硬件號?
作者: 鴨    時間: 21/5/2006 05:57 PM
原帖由 rr1026 於 21/5/2006 13:44 發表
呢個係硬件號?

怎會是啊...

電腦也識別不了...

怎會在電腦中顯示?
作者: rr1026    時間: 21/5/2006 10:01 PM
不是嘛-o-
我本身諗張收據有寫到...點知俾我丟左...
我部電腦係hp 排子ga....不過我又唔知個視訊控制卡同多媒體控制卡既產品名稱或型號...
都唔知點好
我岩岩搵到呢個網..
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/ ... =zh-hant&os=228
我安裝左一個 就有2個未安裝...
我唔知邊一個係呢2個程式既驅動程式

登錄/註冊後可看大圖

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2