香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 條腰傷左 [打印本頁]

作者: nikefootball    時間: 17/5/2006 09:48 PM
標題: 條腰傷左
我今日考sit-up,由於係考試,所以我搏命做,結果一分鐘做左72下,呢加條腰鬼死gum痛,本來鐘要練
volleyball,好彩地滑唔洗練,比我休息下,我想問大家有咩方法可以令我條腰快d好翻呢??? THX
作者: 幻藍    時間: 17/5/2006 09:53 PM
原帖由 nikefootball 於 17/5/2006 21:48 發表
我今日考sit-up,由於係考試,所以我搏命做,結果一分鐘做左72下,呢加條腰鬼死gum痛,本來鐘要練
volleyball,好彩地滑唔洗練,比我休息下,我想問大家有咩方法可以令我條腰快d好翻呢??? THX

嘩...你好猛啊
一分鐘做到72下
我一定做不到orz

痛的話 , 就請家人為你按摩一下吧
作者: Stefan    時間: 17/5/2006 09:55 PM
situp的話我只做到31~35下.......你真利害Orz

七十多下嘛......痛是正常的XD
作者: pichu    時間: 17/5/2006 09:56 PM
極限只是四十= =

睡多兩天又沒事的了@@
作者: Nido    時間: 17/5/2006 10:28 PM
搽驅風油lor...我初初做果時強迫要做100下,搞到條腰又酸又軟..

搽左驅風油之後,第2朝即好@@
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
我1分鐘只能做30-40下而已...樓主真的可以72下全合規格嗎?(差不多膊頭掂膝頭)
作者: 幻藍    時間: 17/5/2006 10:43 PM
看完樓上.....
發現原來我的體能是這麼好的orz|||
作者: orb    時間: 17/5/2006 10:48 PM
SIT UP我1分鐘做30多下ONLY-.-...
PUH UP...唉...免提了(0下)
作者: zerox    時間: 17/5/2006 10:55 PM
上次體能測試
[跑九] 14圈
掌上壓 34 times/1min
Sit up 40 times/1min

跑是最弱...
作者: renz    時間: 17/5/2006 10:57 PM
樓主擁有驚人的體能,眾人不及,佩服。
作者: 柳絮仙    時間: 17/5/2006 11:23 PM
我對呢種體能...係遙不可望既...
作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 02:25 AM
我都係打ball打到d腹肌出哂泥,腰力可能因此勁d姐~

原帖由 zerox 於 17/5/2006 10:55 PM 發表
上次體能測試
九] 14圈
掌上壓 34 times/1min
Sit up 40 times/1min

跑是最弱...

你係咪指跑9分鐘100米1個圈呢d?我跑左21.4圈炸
掌上壓一分鐘62下(唔夠多手力)

作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 04:51 AM
原帖由 Nido 於 17/5/2006 10:28 PM 發表
搽驅風油lor...我初初做果時強迫要做100下,搞到條腰又酸又軟..

搽左驅風油之後,第2朝即好@@
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
...

我唔知啊!!!我只係數到我做左70幾下,我個partner報比啊sir聽我做左72下
作者: 哥比獸    時間: 18/5/2006 08:31 AM
好多
作者: *嵐幽。祈羽*    時間: 18/5/2006 10:35 AM
樓主的體能驚人...如果有網聚一定要看看你的英姿xD
By Jilachi~
作者: sapphire    時間: 18/5/2006 12:38 PM
這種考試我達到合格的標準就會停手了......
作者: 鴨    時間: 18/5/2006 05:45 PM
樓主這麼拼命幹啥啦...
到最後的分還不是一樣...

我校9分鐘跑2 km
一到2 km我立刻慢慢行完9分鐘

其他一律到滿分標準立刻停手...
作者: 天神    時間: 18/5/2006 06:06 PM
我一向我邊度傷我都唔理= =(今日我腳尖傷左= =)

NIKEFOOTBALL你樣樣運動都好似好勁……= =
有你一半就好喇= =
作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 06:11 PM
原帖由 天神 於 18/5/2006 06:06 PM 發表
我一向我邊度傷我都唔理= =(今日我腳尖傷左= =)

NIKEFOOTBALL你樣樣運動都好似好勁……= =
有你一半就好喇= =

同d朋友打多d就得la~
我小三時已經鍾意踢ball,打籃球,排球&乒乓球~
那時唔知點解d小六都唔夠我打......
作者: 天神    時間: 18/5/2006 06:13 PM
原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 18:11 發表

同d朋友打多d就得la~
我小三時已經鍾意踢ball,打籃球,排球&乒乓球~
那時唔知點解d小六都唔夠我打......

打籃球,排球&乒乓球= =一睇就知我……
小六都唔夠你打- -唔知點解因為你太勁= =
作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 06:22 PM
原帖由 天神 於 18/5/2006 06:13 PM 發表

打籃球,排球&乒乓球= =一睇就知我……
小六都唔夠你打- -唔知點解因為你太勁= =

名句:
Pratice makes perfect & 天才=1%天分+99%努力
作者: 狗仔    時間: 18/5/2006 07:29 PM
原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 18:22 發表

名句:
Pratice makes perfect & 天才=1%天分+99%努力

不同意,因為我PE無論多努力也是很低分
尤其是pust-up,因為不懂怎樣做,只做到2下=.=
天才=99%天份+0.5%倖幸+0.5%汗水
作者: Ron@MX    時間: 18/5/2006 07:37 PM
原帖由 狗仔 於 18/5/2006 19:29 發表

閣下的見解真創新。

Orz
作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 07:42 PM
原帖由 狗仔 於 18/5/2006 07:29 PM 發表

不同意,因為我PE無論多努力也是很低分
尤其是pust-up,因為不懂怎樣做,只做到2下=.=

你可以由easy做起到難度高
我小三時一開始對打ball無呃興趣
比啊sir'啲'左入校隊後漸漸覺得好玩
最終代表學校比賽贏左好多比賽......
作者: Ron@MX    時間: 18/5/2006 07:47 PM
原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 19:42 發表

哈哈...
原來閣下這麽好動的 XD

一定是非常「壯」的吧 Orz
作者: 至愛啟暴龍*    時間: 18/5/2006 07:55 PM
[quote]原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 19:42 發表

比啊sir'
作者: 狗仔    時間: 18/5/2006 07:58 PM
原帖由 Ron@MX 於 18/5/2006 19:37 發表

閣下的見解真創新。

Orz

舊那句已不合時宜了orz...
原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 19:42 發表

校隊的訓練很嚴噢
我應付不來
況且以我的資質,老師也不會揀我入校隊...
作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 08:04 PM
原帖由 狗仔 於 18/5/2006 07:58 PM 發表

舊那句已不合時宜了orz...

校隊的訓練很嚴噢
我應付不來
況且以我的資質,老師也不會揀我入校隊...

要不斷訓練自己,接受考驗,在無數次失敗考驗中,從中吸取經驗,終有一天會成功
作者: 狗仔    時間: 18/5/2006 08:06 PM
原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 20:04 發表

要不斷訓練自己,接受考驗,在無數次失敗考驗中,從中吸取經驗,終有一天會成功

這句是從哪兒copy出來的?=.=
這樣簡直就是虐待自已orz...
我真是接受不了那些訓練
作者: kennyyu    時間: 18/5/2006 08:06 PM
我係田徑同乒乓球校隊裡面
一日要練成幾粒鐘
真係好辛苦- -
作者: nikefootball    時間: 18/5/2006 08:18 PM
原帖由 kennyyu 於 18/5/2006 08:06 PM 發表
我係田徑同乒乓球校隊裡面
一日要練成幾粒鐘
真係好辛苦- -

我在排球校隊每日放學後都要練3粒鐘ball la~
禮拜六都要練
禮拜日在5:00A.M.起身跑山
GUM練法就可以好似我GUM LA!!!
作者: 天神    時間: 18/5/2006 09:42 PM
原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 20:18 發表

我在排球校隊每日放學後都要練3粒鐘ball la~
禮拜六都要練
禮拜日在5:00A.M.起身跑山
GUM練法就可以好似我GUM LA!!!

愈黎愈覺得你痴線嫁= =我連續3日踢波已經唔掂喇= =仲要5:00鐘起身= =玩我= =(咁你而加仲有冇練)
作者: 狗仔    時間: 18/5/2006 10:17 PM
原帖由 天神 於 18/5/2006 21:42 發表

愈黎愈覺得你痴線嫁= =我連續3日踢波已經唔掂喇= =仲要5:00鐘起身= =玩我= =(咁你而加仲有冇練)

同意
我開始覺得他的經歷是捏造的=.=
5:00起身跑步,簡直就像軍訓
作者: chingbtang    時間: 18/5/2006 10:30 PM
唔好做得太多嘢唔係就麻煩.....
作者: nikefootball    時間: 19/5/2006 09:26 AM
原帖由 狗仔 於 18/5/2006 10:17 PM 發表

同意
我開始覺得他的經歷是捏造的=.=
5:00起身跑步,簡直就像軍訓

同啊公啊婆跑下山,一尼可練體力,二尼可吸新鮮空氣,唔洗成日在市區做吸塵機
要保持狀態先得ga碼
你地覺得做運動好辛苦,其實可以令身心健康,弟時(如果得)鍾可以做職業(其實我想做職業排球員,我用佢做目標先gum搏,因為我讀書唔多店),你地都可以專注一樣運動ga~
原帖由 天神 於 18/5/2006 09:42 PM 發表

有時lunchtime同d傻仔踢下ball(有d校隊Tim)(d校隊好廢)
(係ga,我地校隊在乙組炸......)

作者: renz    時間: 19/5/2006 09:57 PM
原帖由 nikefootball 於 19/5/2006 09:26 AM 發表
同啊公啊婆跑下山,一尼可練體力,二尼可吸新鮮空氣,唔洗成日在市區做吸塵機
要保持狀態先得ga碼
你地覺得做運動好辛苦,其實可以令身心健康,弟時(如果得)鍾可以做職業(其實我想做職業排球員,我用佢做目標先gum搏,因為我讀書唔多店),你地都可以專注一樣運動ga~

有時lunchtime同d傻仔踢下ball(有d校隊Tim)(d校隊好廢)
(係ga,我地校隊在乙組炸......)

極強的夢想,不過到你大時,這就變成妄想了。
作者: Nido    時間: 19/5/2006 10:14 PM
原帖由 nikefootball 於 18/5/2006 04:51 發表

我唔知啊!!!我只係數到我做左70幾下,我個partner報比啊sir聽我做左72下

通常partner數架話,唔會話睇得咁嚴...

如果呀Sir數架話,膊頭位隔住隻手,隻手掂唔到膝頭就唔計...

好多人快速咁做D唔達標既動作,比呀sir見到...全部唔計

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2