香港寵物小精靈村落 論壇

標題: [轉][From LFF]本年Paper 2懷疑作弊+出喵方法 [打印本頁]

作者: pichu    時間: 6/5/2006 07:38 AM
標題: [轉][From LFF]本年Paper 2懷疑作弊+出喵方法
http://hostmybb.com/phpbb/viewtopic.php?t=2377&mforum=lf2

可能有小小粗ge成分...
==================================================================
[轉貼]eng傳聞(CE)] Paper2作弊! (含出喵方法=.=)

Paper 2 因為係網上轉貼,, 版權問題要寫番佢個網址

咁就做就左d考生借急屎為名

用3G手機 / palm / PDA 上網睇答案為實

最容易果個網就係stoptextbully.com

個個衝哂入廁所廁格睇,,有哂答案

大約5分鐘就ko哂 (睇番黎,,我絕對唔會咁仆x)

跟住番去做,, 22題岩哂得啦咁

我只係岩左一半,, 咁對我點先?

我拎E佢地拎D,, 無啦啦比佢降左一個grade好仆x姐!

轉貼某壇某會員的發言

今次考生出喵方法::

1. 照平常咁入場

2. 唔熜電話(只調教靜音),, 但唔放入袋,, 袋入褲袋only

3. 考試中段扮肚痛

4. 舉手示意要去toilet

5. 去廁所用手提電話/plam/PDA上網睇原文

6. 收番埋出黎

7. 番考場繼續做

=================================================

其實考試果陣我已經諗到...
不過冇做...唔肯做+唔敢做
唔會為左少少分攞前途黎搏
(而且唔想再做COPYCAT XD)

而加出面門成風雨
又搞簽名又搞投訴
我都係果句啦...
會考生小心Paper3好過
唔排除好似Paper1咁再扇多一獲

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?hkeaa
我仲唔小心搶左頭香~~
不過暱明做students...

現在他們好像搞了個簽名...
http://www.petitiononline.com/hkeaa/petition.html
可以看看

如果真係咁都得...
下年我考都唔知點好
作者: Nido    時間: 6/5/2006 10:00 AM
下年也到我考-.-

同類型事件希望不會發生...
作者: 綿羊    時間: 6/5/2006 10:54 AM
sorry i'm kai why can see the 答案?
作者: Nido    時間: 6/5/2006 12:59 PM
原帖由 綿羊 於 6/5/2006 10:54 發表
sorry i'm kai why can see the 答案?

1)YES,I KNOW

2)試題上附印網址,顯示試題出處..有些考生會利用手機上網來出貓
作者: kazuhiko    時間: 6/5/2006 01:10 PM
d 人真係多餘.......
有幾多個人真係夠膽出貓呀
萬一捉到既話
可能全部科disqualify 嫁啵
作者: sapphire    時間: 6/5/2006 01:21 PM
在其他地方看過了,沒想到現在的考生會這樣作弊......

弄得我也想投訴,MC cloze我只做對15題=.=
原帖由 kazuhiko 於 6/5/2006 13:10 發表
d 人真係多餘.......
有幾多個人真係夠膽出貓呀
萬一捉到既話
可能全部科disqualify 嫁啵

其實要捉到這些人應該很困難吧......
作者: pichu    時間: 6/5/2006 01:58 PM
現在說到好像極多人出似的@@
一經報紙就開始有失實...

出到小小就有可能吧...
但全部中曬..記得下嗎= =?
不過監考的人check人真係check得唔好- -
未出件事前問過有D中五人
一考完收緊卷就已經開始打破寧靜了...
怎麼考官們不會出出手...
平時考試未收完卷出聲=die的...
作者: KeiKei    時間: 6/5/2006 03:34 PM
佢好似引緊d考生出貓= =
作者: pichu    時間: 6/5/2006 05:11 PM
唔主動出又點會引到......
作者: jbano2    時間: 6/5/2006 07:44 PM
原帖由 pichu 於 6/5/2006 07:38 發表
http://hostmybb.com/phpbb/viewtopic.php?t=2377&mforum=lf2

可能有小小粗ge成分...
==================================================================
eng傳聞(CE)] Paper2作弊! (含出喵方法=.=)
...

別傻了....五分鐘記得幾多呀....除非人人皆是速記王...
如果可以這樣出貓,那麼之前考試人人都記低資料入部palm,考試時拿來看吧?
還用等B卷才出貓?

不過今年考試的防衛真的低了點..........
作者: pichu    時間: 6/5/2006 09:24 PM
背個形@@

不過記又就係記唔到咁多..
傳媒誇大了...
作者: jbano2    時間: 6/5/2006 11:35 PM
瘋了.....全人類都瘋了..
竟然連民權也瘋了...orz
http://hk.geocities.com/nizc810hk/hkeaa2.HTML
天呀!那位小朋友如此無聊呀?
放火也要有個限度啊.....orz
煽風點火唯恐天下不亂...........
出卷要時間,計分都要時間,唔通一人作弊,便要人人受罪嗎?
作者: 幻藍    時間: 7/5/2006 12:35 AM
原帖由 jbano2 於 6/5/2006 23:35 發表
瘋了.....全人類都瘋了..
竟然連民權也瘋了...orz
http://hk.geocities.com/nizc810hk/hkeaa2.HTML
天呀!那位小朋友如此無聊呀?
放火也要有個限度啊.....orz
煽風點火唯恐天下不亂...........
出卷要時間, ...

什麼也沒有的=.="?

今天聽過了
其實上廁所要時間
用手機/pocket ps上網要時間
記answer要時間
回到座位要時間
那麼還夠時間做卷嗎?
以人有限的記性 , 有可能吧所有答案道住嗎?
自己正正當當地作答不是更好嗎
作者: 細薯    時間: 7/5/2006 01:33 PM
re-take is impossible....

in fact ,delete that part or not do not have much effect on my result.... but only affect others....
my result
compre. 48/54
MC cloze 15/22  <=this one
proof read 8/15
matching 9/11
open cloze 11/17

91/119 ( D~C) 76.5%

after delete
76/97 78.4%

so unlucky this event happens this year....../__\
作者: jbano2    時間: 7/5/2006 08:11 PM
原帖由 細薯 於 7/5/2006 13:33 發表
re-take is impossible....

in fact ,delete that part or not do not have much effect on my result.... but only affect others....
my result
compre. 48/54
MC cloze 15/22  <=this one
proof rea ...

不可能delete任何一part,對尊攻某部份的同學不公平..orz
作者: itphone    時間: 10/5/2006 06:48 PM
就是這一頁
這一part做得一般
paperII整體也做得一般
作者: pichu    時間: 10/5/2006 10:00 PM
那些問題是填洞洞的嗎@ @
要自己作答案下去@@?
看上去不會做- -

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2