香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 下載的問題 [打印本頁]

作者: 【路比】    時間: 11/4/2006 10:03 PM
標題: 下載的問題
係咪平時下載個D檔不明的~會變成好似網頁個個圖
但我有一次設定左會用Internet Explorer~就次次下載不明檔就變成咁~依家唔識點變返
所以次次下載D GBA rom~玩唔到
有冇人識整呀!!
作者: ben    時間: 12/4/2006 05:24 PM
此文章是由聊天閒聊轉移過來的!!
作者: 鴨    時間: 12/4/2006 06:42 PM
那個...

應該是未能連結所需網頁而下載回來的東東...

我需要知道副檔名是甚麼....
作者: 【路比】    時間: 12/4/2006 07:06 PM
唔係有時一D野下載返黎一定係不明檔~~
如果開個不明檔可以按右鍵~用一D程式開~但我設定左用Internet Explorer開
跟著次次下載返黎都係變左用Internet Explorer~變左用唔到
作者: 鴨    時間: 12/4/2006 07:13 PM
要再選的話不也是按右鍵,選開啟檔案,再選「選擇程式」不就能重選了嗎...==
作者: 莫邪    時間: 12/4/2006 07:25 PM
先要搞清楚所謂的不明檔是什麼。
通常可靠副檔名分辨(*.png, *.gif,當中的png/gif就是副檔名了)

鋒對你的問題,我認為你最好先開模擬器,再開啟rom(*.rom),注意,VBA是支援zip了的rom喔
作者: 【路比】    時間: 12/4/2006 09:18 PM
是我設定左一下載左D不明檔~~電腦就會自動用Internet Explorer開~~依家唔識變返原本咁~~只識設定用其他野開例用realplayer開!
作者: 莫邪    時間: 12/4/2006 09:48 PM
原帖由 小帝 於 12/4/2006 09:18 PM 發表
是我設定左一下載左D不明檔~~電腦就會自動用Internet Explorer開~~依家唔識變返原本咁~~只識設定用其他野開例用realplayer開!

這只能怪你自已當初多手囉@@
我記得有個軟件可改,但不記得是什麼
也可以自己去註冊檔改,但新手的話,不動好
作者: 【路比】    時間: 12/4/2006 09:51 PM
嗚嗚嗚~~~~咁算啦~~都唔係好大問題~~

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2