香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有冇人試過學得到呀?? [打印本頁]

作者: Koalahkc    時間: 27/1/2006 01:01 PM
標題: 有冇人試過學得到呀??
  (火系)       
給予損害,而且有一定機率讓對手變成「燒傷」狀態
對手若是「冰凍」狀態則會解除該狀態
(噴火龍聰明度333以上LV99可學會)
----------------------------------------------------------------
  (水系)
給予損害並讓自己變成「旁觀」狀態
(水箭龜聰明度333以上LV99可學會)
----------------------------------------------------------------
  (草系)
正面(越角)        給予損害,同時讓自己變成「旁觀」狀態
(奇異花聰明度333以上LV99可學會)
     (雷系)
給予損害,自己也受到損傷
(比卡超聰明度一定值以上LV50可學會)

(轉貼來自 : http://students.washington.edu/louiswei/g1/dungeon/waza.htm)
作者: Koalahkc    時間: 27/1/2006 01:03 PM
我想問呢....比卡超要幾多聰明度先學到??
佢呢度講一定值.....

同埋呢水火草果三招係咪計內部值架??
姐係8粒星一定學到??
作者: pokemonpokemon    時間: 27/1/2006 01:04 PM
我學了草系的!!!!!!hahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: pokemonpokemon    時間: 27/1/2006 01:05 PM
原帖由 Koalahkc 於 2006-1-27 01:03 PM 發表
我想問呢....比卡超要幾多聰明度先學到??
佢呢度講一定值.....

同埋呢水火草果三招係咪計內部值架??
姐係8粒星一定學到??

yes!!!!!!
作者: Koalahkc    時間: 27/1/2006 01:19 PM
你就好啦.....
我想學雷系果招多d.....
好似易d~~
50Lv就學到~~
但要幾多聰明度先得??
我就黎50LV啦 >.<
作者: latios    時間: 27/1/2006 01:28 PM
原帖由 pokemonpokemon 於 2006-1-27 01:05 PM 發表

yes!!!!!!

你咁靠係呃post嗎= =
打多幾隻字都好la~
原帖由 Koalahkc 於 2006-1-27 01:19 PM 發表
你就好啦.....
我想學雷系果招多d.....
好似易d~~
50Lv就學到~~
但要幾多聰明度先得??
我就黎50LV啦 >.<

呢幾招係到作用應該唔大
pp亦唔會多
雷神仲要扣自己hp

樓主請善用編輯功能
作者: Helluin    時間: 27/1/2006 02:47 PM
草系學過,覺得冇咁好用,轉左招
作者: 古拿當大人    時間: 27/1/2006 03:59 PM
我想知道"旁觀"狀態即係什麼來的?
作者: Maeve    時間: 27/1/2006 06:19 PM
水箭龜聰明度333以上LV99可學會)
我都學過...不過係大力「惡」je...(唔識打...)
不過唔係lv99

作者: Alfredwu    時間: 28/1/2006 02:59 PM
我奇異花Lv100那不是學不到??
作者: pokemonpokemon    時間: 29/1/2006 05:30 PM
原帖由 Alfredwu 於 2006-1-28 02:59 PM 發表
我奇異花Lv100那不是學不到??

no,你用2個不幸之種可以跌到98lv!!!!!!
作者: Helluin    時間: 30/1/2006 09:42 PM
原帖由 pokemonpokemon 於 2006-1-29 05:30 PM 發表

no,你用2個不幸之種可以跌到98lv!!!!!!

去毒布丁度咪學得返囉= =..
作者: ballsonbc    時間: 1/2/2006 09:14 AM
未有咁高lv住....學唔到= =+
作者: bombwing    時間: 8/2/2006 07:53 PM
唔進化學唔學到?
作者: windy    時間: 8/2/2006 09:22 PM
原帖由 bombwing 於 2006-2-8 07:53 PM 發表
唔進化學唔學到?

唔進化既話咪學唔進化學到而唔進化學唔到既招lor, 又進化學到進化學到既招但進化學唔到唔進化學到而進化學唔到既招XD

ps.明我講咩話你叻

作者: Koalahkc    時間: 10/2/2006 10:58 PM
原帖由 windy 於 2006-2-8 09:22 PM 發表

唔進化既話咪學唔進化學到而唔進化學唔到既招lor, 又進化學到進化學到既招但進化學唔到唔進化學到而進化學唔到既招XD

ps.明我講咩話你叻

唔明.....你究竟講咩??..... XP
作者: secret    時間: 11/2/2006 08:47 AM
原帖由 windy 於 2006-2-8 09:22 PM 發表

ps.明我講咩話你叻

是這樣吧...
唔進化既話咪學唔進化學到
<不進化就學不進化也學到的招
唔進化學唔到既招lor, 又進化學到進化學到既招
<想學不進化學不到的招就要進化
但進化學唔到唔進化學到而進化學唔到既招XD
<但是進化就學不到而不進化才學到的招就...
*最後一句即是叫你不要進化先學招,學完才進化吧...(我說的對嗎?)

作者: Koalahkc    時間: 11/2/2006 11:16 AM
原帖由 secret 於 2006-2-11 08:47 AM 發表

是這樣吧...
唔進化既話咪學唔進化學到
<不進化就學不進化也學到的招
唔進化學唔到既招lor, 又進化學到進化學到既招
<想學不進化學不到的招就要進化
但進化 ...

嘩.....厲害!!!!!
呢d外星話咁都睇得明....勁!!! XD
作者: 黑暗小魔星    時間: 11/2/2006 11:26 AM
我隻比卡超升到77LV,聰明度10星都未學到,有可能要升到爆先學到
作者: ken_030165    時間: 11/2/2006 01:24 PM
原帖由 Maeve 於 2006-1-27 06:19 PM 發表
水箭龜聰明度333以上LV99可學會)
我都學過...不過係大力「惡」je...(唔識打...)
不過唔係lv99

我唔明呀
我12星左十幾lv都再到左100lv都學唔到....
作者: fkypeter    時間: 12/2/2006 02:08 PM
我剩係得噴火龍
不過所有技o係火紅葉綠都有
作者: Koalahkc    時間: 14/2/2006 08:50 PM
原帖由 黑暗小魔星 於 2006-2-11 11:26 AM 發表
我隻比卡超升到77LV,聰明度10星都未學到,有可能要升到爆先學到

睇番第一頁.....好似係要升到50Lv定唔知係50Lv升51Lv時學到個bor.....

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2