香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 黃金精靈(金,銀,水晶) [打印本頁]

作者: kaitaitai    時間: 9/1/2006 05:51 PM
標題: 黃金精靈(金,銀,水晶)
相信大家都遇過或捉過黃金鯉魚龍~
(銀版)但我試過係銀山腳下草叢遇過黃金蔓藤怪(草系)
~~可惜俾佢逃走左~~可惡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我聽聞我朋友亦遇過黃金精靈

大家有冇遇過黃金精靈????????
歡迎回答^^
作者: 耿鬼孔明    時間: 9/1/2006 05:58 PM
原帖由 kaitaitai 於 2006-1-9 05:51 PM 發表
相信大家都遇過或捉過黃金鯉魚龍~
(銀版)但我試過係銀山腳下草叢遇過黃金蔓藤怪(草系)
~~可惜俾佢逃走左~~可惡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我聽聞我朋友亦遇過黃金精靈

大家有冇遇過黃金精靈????????
歡 ...

~金板係第一關山洞向右行的途中的第一舊stone爆石有15lv黃金大x蟹(我同表弟試過都有),現在希望有人証明~
我在水晶都試過有黃金大口幅(小智山洞random)及黃金貓頭夜鷹(26号路random)與到

作者: kaitaitai    時間: 9/1/2006 06:05 PM
原帖由 耿鬼孔明 於 2006-1-9 05:58 PM 發表

~金板係第一關山洞向右行的途中的第一舊stone爆石有15lv黃金大x蟹(我同表弟試過都有),現在希望有人証明~
我在水晶都試過有黃金大口幅(小智山洞random)及黃金貓頭夜鷹(26号路random)與到

其實捉黎有咩用呀?
作者: 【路比】    時間: 9/1/2006 06:14 PM
好似能力高D架~~~我未證實過~~
仲有珍貴一些~我地要好好珍貴精靈呀^^
作者: 羽仔    時間: 11/1/2006 06:55 PM
原帖由 小帝 於 2006-1-9 06:14 PM 發表
好似能力高D架~~~我未證實過~~
仲有珍貴一些~我地要好好珍貴精靈呀^^

只係外形唔同
能力值一樣

我試過係水面遇過幾次閃光精靈
作者: liho_0526    時間: 24/2/2006 05:16 PM
點樣先可以遇到黃金精靈??
作者: dororo2005    時間: 2/4/2006 10:01 AM
我遇過12lv黃金夢夢!!!都幾漂亮
全身藍色
個人認為
作者: 狗仔    時間: 2/4/2006 04:28 PM
我都遇到一隻紅色咩利羊,
個樣好得意噢
作者: Bon!    時間: 3/4/2006 10:04 PM
在WATER中見過閃光大眼水母。(GOLD(金)版)
作者: 狗仔    時間: 4/4/2006 03:41 PM
原帖由 Bon! 於 3/4/2006 22:04 發表
在WATER中見過閃光大眼水母。(GOLD(金)版)

我玩其他版都遇過,不過被我錯手殺死了...
作者: dororo2005    時間: 4/4/2006 06:53 PM
原帖由 狗仔 於 4/4/2006 15:41 發表

我玩其他版都遇過,不過被我錯手殺死了...

錯手殺死??
那還真悲哀
要遇到閃光精靈那可不容易
聽說要遇到閃光精靈可是100000000000000(唔知幾多個0,但非常多)分之1
作者: 狗仔    時間: 4/4/2006 08:42 PM
原帖由 dororo2005 於 4/4/2006 18:53 發表

錯手殺死??
那還真悲哀
要遇到閃光精靈那可不容易
聽說要遇到閃光精靈可是100000000000000(唔知幾多個0,但非常多)分之1

對噢,我還試過一日內連續遇到2次閃光精靈,
可是被他人吠叫走掉了...= =
作者: 【路比】    時間: 4/4/2006 09:28 PM
我都話左要好好珍惜精靈架啦^^
下次唔好啦~
作者: 狗仔    時間: 4/4/2006 09:38 PM
原帖由 小帝 於 4/4/2006 21:28 發表
我都話左要好好珍惜精靈架啦^^
下次唔好啦~

我都唔想,對方是毒系,
我以為毒系剋地面系,
於是用地震,誰知...> <
作者: Bon!    時間: 5/4/2006 10:34 AM
趕打四大天王,所以自已逃走,唔捉閃光no.072==
作者: nghceukman    時間: 7/4/2006 08:09 PM
where 黃金夢夢?????????????????????????????????
作者: 文久之    時間: 8/4/2006 10:16 AM
我遇過閃光咕咕,我當時已有咕咕,及不知是閃光精靈,所以被我殺死了。
作者: shihka    時間: 8/4/2006 08:11 PM
閃光精靈進化之後, 仲會唔會閃光架?
作者: rr1026    時間: 8/4/2006 08:29 PM
黃金波音(幅) 係第2關 小呆洞入邊有  
我有次係接近門口既地方up lv 冇啦啦見到他!!(銀板)
dororo2005  你點見到夢夢架-0-"講下俾我知
仲有我想問埋題外話..金銀板 點有251的@o@?

作者: 魔兵    時間: 8/4/2006 11:09 PM
我遇過金色貓頭應....當時岩岩玩=.=咩都唔知...就咁走左=0=
作者: 耿鬼孔明    時間: 9/4/2006 01:33 AM
原帖由 rr1026 於 8/4/2006 20:29 發表
黃金波音(幅) 係第2關 小呆洞入邊有  
我有次係接近門口既地方up lv 冇啦啦見到他!!(銀板)
dororo2005  你點見到夢夢架-0-"講下俾我知
仲有我想問埋題外話..金銀板 點有251的@o@?

我見過一些是的精靈
1)捉30lv閃鯉魚龍(呢個係人都知)
2)只供金板(有兩餅帶成功!)~去第一關右方的山洞,跟住行到第一舊碎石
  然後碎掉,便會有隻15lv閃大鉗蟹!
3)只供水晶,在往五大途中,會有一間屋會幫你的寵物小精靈補血的,對出的草  地成功地遇到一隻閃的貓頭夜鷹!
4)只供水晶,在銀山山洞成功捉了一隻閃大口蝠!

但2,3,4~可能要配合一些天時地利人和的~所以只作參考,不能作實

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2