香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 赤之救助隊既問題... [打印本頁]

作者: windy    時間: 31/12/2005 06:40 PM
標題: 赤之救助隊既問題...
1. 點轉隊長??
2. 食apple會加hp?
3. 點買屋?
4. 右面隻變色龍賣緊乜野東東??
5. 我間屋左手面果度係咩黎?
6. 係咪有得掉錢去殺pokemon ga? 點掉
7. 點解我禁A+B都唔快速回血既?
8. 點捉pokemon ga?...點解我打完一隻次後問我yes/no, 我答左yes佢就入左我隊@@"
9. 有冇速度呢樣野架??
10. 點先可以miss少d
11. 轉角位係唔係用唔到普通攻擊但就用到招式攻擊? or only 物理攻擊唔得?
12. 點先知度招式攻擊範圍?
13. 係一個迷宮入面搵到target之後佢會問你走唔走, 如果走左會唔會當輸(扣錢&道具)

[ Last edited by windy on 2005-12-31 at 07:09 PM ]
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 07:40 PM
1,爆左機之後....去搵隻PM,同佢講野,選第1頂,再選第2頂,就可以轉隊長
2,唔會,淨係會加飽肚,不過只要唔肚餓行路都可以補HP(飽肚度變0行一步扣1HP直到你死/食野為止)
3,咩屋=.=?
4,賣招同玉~
5,朋友圈,有Pm加入你就可以去搵佢地,不過你要響肥波球度買左地先(每種PM都有唔同地...勸你買盡,有d地係捉到神獸自動比,有D地係爆左機之後先有得買)
6,喵喵怪好似得..有一招係掉錢,唔記得左日文係咩
7,我未試過用A+B...不過你行路/攻擊都會補血囉
8,打死佢後會隨機加入,選Yes,之後睇你改唔改名,佢就會跟住你,你成功帶佢走(離開迷宮...一係行晒,一係用脫身之玉あなぬけのたま 快速逃離...跟住佢就會響朋友圈(參照第5題=])度出現~同佢講野選第一頂就可以請佢一齊同你冒險(不過爆左機先可以換隊長)
9,有
10,唔知...高lv掛=.=...一係裝下野咁
11,你可以打斜打過去=.=.....
12,唔知,答唔到你
13,唔會當輸~

[ Last edited by Helluin on 2005-12-31 at 07:42 PM ]
作者: windy    時間: 31/12/2005 07:59 PM
sorry....我講既"屋"即係地皮= =" 但點解我未買過野都會有隻巴飄虫走黎team我既?
我講既轉角位係有野頂住既位, 即係唔可以打斜行果d位...
我想問一開始帶住果隻可唔可以掉走佢? 有冇得買地比佢住@@?

[ Last edited by windy on 2005-12-31 at 08:01 PM ]
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:02 PM
冇買野應該捉唔到架喎@@...定係會加入但係打完就會走呢=.=我都唔知...我以前玩係第一時間買晒地先..

我通常都係等佢過黎我先打= =...有時唔想行....禁A制原地攻擊一下..等佢行過黎...
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:06 PM
我鐘意遠一遠用葉子飛刀車佢.w.
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:07 PM
都好XDD

你遲D一定要學種子機關槍!!!!!呢招勁變態,打直一排一招殺晒=.=
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:12 PM
真係唔使買地皮都有pm team我@@" 又有一隻啦...
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:15 PM
你試下帶唔帶得走佢地..即係行完個迷宮之後
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:16 PM
得喎....自動有個地方比佢住.w.
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:18 PM
你買左地皮之後左手面真係會多左空地架??
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:18 PM
係呀

不過而家捉左勁多PM~已經唔係空地XDD
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:19 PM
Originally posted by windy at 2005-12-31 08:16 PM:
得喎....自動有個地方比佢住.w.

咁邪=.=?!
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:21 PM
Originally posted by Helluin at 2005-12-31 08:18 PM:
係呀

不過而家捉左勁多PM~已經唔係空地XDD

"捉"既意思係咪即係佢主動搵你?? 有冇得由我選要邊一隻ga
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:22 PM
你睇下...我乜都冇買過就有咁多地方啦=_=” 好嚇人

登錄/註冊後可看大圖

作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:23 PM
你頭先捉左隻咩Pm呀?點解快樂草原開左o既...

唔係喎=.=...你隻主o既棲息地係快樂草原..

[ Last edited by Helluin on 2005-12-31 at 08:26 PM ]
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:24 PM
Originally posted by windy at 2005-12-31 08:21 PM:

"捉"既意思係咪即係佢主動搵你?? 有冇得由我選要邊一隻ga

係@@..我"捉" o既意思係佢地加入...XDD

即係點?你同捉返黎隻PM講野,選第一項佢就會加入架啦~

之後去迷宮佢就會同你打,出返黎之後要再請佢先得
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:27 PM

登錄/註冊後可看大圖

呢間係咩屋黎.....我一入去就死左啦>_<
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:27 PM

登錄/註冊後可看大圖

this?
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:28 PM
Originally posted by windy at 2005-12-31 08:27 PM:

登錄/註冊後可看大圖

呢間係咩屋黎.....我一入去就死左啦>_<

訓練屋....比人升lv用..不過得3層=.=...第3層D boss又廢..我覺得冇乜用
作者: windy    時間: 31/12/2005 08:37 PM
地皮住爆左pm有冇得踢走d低lv pm ga= =?
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 08:49 PM
佢會比你選...整走邊隻
作者: windy    時間: 31/12/2005 09:08 PM

登錄/註冊後可看大圖

呢個有咩用??
作者: windy    時間: 31/12/2005 09:18 PM
自己team既pm死左係咪當輸?
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 09:23 PM
Originally posted by windy at 2005-12-31 09:08 PM:

登錄/註冊後可看大圖

呢個有咩用??

唔知有咩用@@
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 09:33 PM
Originally posted by windy at 2005-12-31 09:18 PM:
自己team既pm死左係咪當輸?

爆機前拍擋死左算係(你o既係小火龍呀可?)

爆機後冇問題
作者: windy    時間: 31/12/2005 10:29 PM
新加入既成員(未正式係), 用menu->4(其他)->2->2(強制離開迷宮) 之後果個成員會唔會冇左架?
作者: Helluin    時間: 31/12/2005 10:43 PM
會冇左~

不過你如果去到有一個位係有袋龍....可以save...之後果幾層就可以放走佢,佢已經加入左
作者: Koalahkc    時間: 1/1/2006 01:23 AM
Originally posted by Helluin at 2005-12-31 08:28 PM:

訓練屋....比人升lv用..不過得3層=.=...第3層D boss又廢..我覺得冇乜用

埋到去就有一炸野揀....咩黎???
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 01:33 AM
跟屬性..你想打邊個屬性o既場就選邊個
作者: windy    時間: 1/1/2006 01:37 AM
點控制電腦行路既方法呀= =" 做果d任務有隻低lv pm跟住就會好大獲!!
餐餐一個唔留意就比後面打死左...可唔可以自己友夾住佢中間黎行~~
電腦次次都跟最尾, 想唔死都幾難啦!!
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 01:38 AM
係控制唔到o既....

所以你要小心....

呢個就係我用照妖鏡o既原因...
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 01:38 AM
みとおしメガネ          可以從地圖上看到敵PM和道具的位置
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 01:39 AM
你係咪用模擬器玩?.
作者: windy    時間: 1/1/2006 01:40 AM
我隻菊草有冇得進化架? 過左18lv啦喎... 要幾多lv先有得進化= =
作者: windy    時間: 1/1/2006 01:41 AM
小弟窮丫= =" 為左pokemon既game走去買部gba/nds真係唔捨得.........
我想問你用gba玩係點cap圖入電腦架?
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 01:54 AM
咦~你用模擬器呀,模擬器就易玩少少...你如果驚隻Pm死的話就上一層save一層啦~

用File--->Save黎Save

cap圖:File-->Screen Capture

要爆左機先可以進化
作者: windy    時間: 1/1/2006 12:04 PM
唔係呀...我問gba點cap @@"
我唔用emu黎save架~~死左就死左lor
作者: windy    時間: 1/1/2006 12:14 PM
市集右下角果個有咩用?
向上行到果個水池又有咩用...
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 02:02 PM
我用模擬器=.=

右下角果個用黎連招...我冇乜點用,你問第個會仲清楚...

行上去,會有條魚...爆左機之後佢會彈開,佢個位置會有個洞,行入去就可以進化
作者: windy    時間: 1/1/2006 03:10 PM
痳醉狀態可以係邊度睇?
迷宮地下果d綠色箭嘴可以解除d乜?
中毒會唔會自動解除?
石頭點合併成一件道具?
果d香腸有冇得賣?
唔去告示板接任務, 遲d會唔會冇左?
有時對手打我又唔招血, 但又唔出miss呢個字...咩事?

[ Last edited by windy on 2006-1-1 at 03:12 PM ]
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 03:24 PM
1,唔知,但係會郁唔到....一陣間就會自動解除
2,好似冇用
3,唔會,除非你去左另一層
]4,佢地好似會自動合併....
5,果D係軟糖....冇得賣
6,過左一日會轉做第D任務
7,因為你避開左囉=.=
作者: windy    時間: 1/1/2006 03:25 PM
有冇幫同伴回血既pm@@?
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 03:28 PM
吉利蛋一定有.......但係我捉唔到佢(見都未見過)

牛牛都會幫人補血...不過要響超夢夢迷宮捉=.=
作者: windy    時間: 1/1/2006 03:31 PM
回血種子係咪冇上限架...次次都滿ge= =?
作者: windy    時間: 1/1/2006 03:41 PM
有冇用B制沖? 覺唔覺非常之唔好用= =" 成日彈個menu出黎
作者: Helluin    時間: 1/1/2006 03:42 PM
回血果實.........回100血

我用模擬器加速= =冇用B制衝..(不過有時長直路都會)

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2