香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 寵物小精靈火紅版 [打印本頁]

作者: deathmatch    時間: 14/8/2005 11:28 PM
標題: 寵物小精靈火紅版
其實大家知唔知道一樣野,我玩左咁耐寵物小精靈,我到宜家我都唔知到呢隻野究竟係邊度捉,當然係火紅啦,其他都係,呢隻野就係夢夢,超夢夢我都知點知,不過夢夢就真係好難搞,都唔知佢點既,有心人請話我知~
作者: deathmatch    時間: 14/8/2005 11:33 PM
鳳凰又係啦,佢係邊度捉嫁,我淨係知利基亞係邊度捉,但係佢就唔知,利基亞都係比我搵緊正負電兔果時無啦啦彈出黎所以我先捉到= =
作者: PlayerSaber    時間: 14/8/2005 11:35 PM
Originally posted by deathmatch at 2005-8-14 11:33 PM:
鳳凰又係啦,佢係邊度捉嫁,我淨係知利基亞係邊度捉,但係佢就唔知,利基亞都係比我搵緊正負電兔果時無啦啦彈出黎所以我先捉到= =

你個版本是否有問題.......金和銀鳥不是在8島才能捉嗎?
作者: deathmatch    時間: 14/8/2005 11:47 PM
我係386囉,不過真嫁= =我捉捉下佢冇啦啦飛出黎打x我= =
作者: ghost    時間: 15/8/2005 12:15 AM
386版邊鬼度有規律架~
D聖獸周街都係= =
作者: Ivan1307    時間: 15/8/2005 10:01 AM
超夢夢在386版和火紅版的捉法不是一樣的嗎?
作者: deathmatch    時間: 15/8/2005 12:31 PM
唔係超夢夢呀,係夢夢呀!
作者: ghost    時間: 15/8/2005 12:35 PM
對於一D有劇情才能捕捉的或是這版本無法捕捉的
要劇情的如夢夢,鳳凰等(要去日本那些)
無法捕捉如葉綠專有的六尾等......就會唔知咩lv唔知咩地方的出現左

三神鳥及超夢本身已經有一個位.......整386版的人大約不會改動本身設置

以上係我玩過386版所知的........不過我太少玩.....><
作者: war    時間: 17/8/2005 01:26 AM
用金手指!
作者: ddff22    時間: 18/8/2005 07:29 PM
我不贊成用金手指
作者: Ivan1307    時間: 18/8/2005 08:07 PM
Originally posted by deathmatch at 2005-8-14 11:47 PM:
我係386囉,不過真嫁= =我捉捉下佢冇啦啦飛出黎打x我= =

遇過後看圖鑑不是就能的嗎?

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2