香港寵物小精靈村落 論壇

標題: [非免費/課金向][圖文]幻寵 雪米,水馬及V仔獸獲得方法 [打印本頁]

作者: Ar維    時間: 12/12/2014 03:42 PM
標題: [非免費/課金向][圖文]幻寵 雪米,水馬及V仔獸獲得方法

首先去卡鋪或其他地方買岩岩出既PKM卡,或官方其他指定產品
其他產品請參考以下網址: http://www.pokemon.co.jp/ex/pokescrap2014/gaiyo/

登錄/註冊後可看大圖

我中左大力士 瑪莉魯麗~

登錄/註冊後可看大圖

之後會有張咁既卡

登錄/註冊後可看大圖

卡背係有個CODE,我姐住左既位置

登錄/註冊後可看大圖

卡上佢會叫你上 以下網站:
www.pokemon.co.jp/ex/pokescrap2014

==============================================
上左之後拉到最低
禁黃色制

登錄/註冊後可看大圖

同意佢D條文
之後左邊係註冊 右邊係登入
可以用番日版既ORAS體驗版帳號

登錄/註冊後可看大圖

登入之後
拉到最後會見到入CODE既位置

登錄/註冊後可看大圖

入完之後
禁下禁下就去到咁既畫面
禁紅色制去拎禮物

登錄/註冊後可看大圖

揀番你要拎既禮物
今次以雪米黎做例子
都係禁紅色制

登錄/註冊後可看大圖

入到去會有個CODE比你
以下圖片經過處理

登錄/註冊後可看大圖

之後開GAME
跟番官方既指示入CODE
同之前入無限船票一樣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

最後入手到雪米啦

登錄/註冊後可看大圖

最後最後
係任意既PC中心揾番配布送遞員就得
應該同其他配布一樣可以刷個體之類(未測試)

登錄/註冊後可看大圖

[table=144]
[tr][td=72]入CODE次數[/td][td=72]禮物[/td][/tr]
[tr][td=72]1次[/td][td=72]雪米[/td][/tr]
[tr][td=72]3次[/td][td=72]金珠[/td][/tr]
[tr][td=72]5次[/td][td=72]中級回復藥10支[/td][/tr]
[tr][td=72]7次[/td][td=72]水馬[/td][/tr]
[tr][td=72]10次[/td][td=72]華麗球10個[/td][/tr]
[tr][td=72]13次[/td][td=72]不可思義糖果5粒[/td][/tr]
[tr][td=72]16次[/td][td=72]V仔獸[/td][/tr]
[tr][td=72]20次[/td][td=72]大師球1大個[/td][/tr]
[/table]
話說我買呢包卡都用左16蚊
入20次姐係20包
即係要成320蚊先拎到大師球一個= =
已經可以買到多一餅既ORAS
所以唔一定要入到咁多次
以我自己為例
我無去日本睇電影所以無水馬
但BW早期出果陣入手左V仔獸
所以我最多入到7次就停

當然大家都可以去買其他產品
買果陣要留意包裝有無第一張圖右上角既ICON
無既話就會白買架啦

作者: BrotherFong    時間: 12/12/2014 04:08 PM
根據serebii的情報,這次的V仔獸是習得了「創造勝利」,
雖然無黑白龍的專屬招但依然非常吸引,不過真的不是一般的貴

作者: 路比    時間: 12/12/2014 04:25 PM
很吸引~
說來,禮包卡是每卡必出或是隨機?
作者: 傻嘟    時間: 12/12/2014 04:33 PM
樓主知唔知邊間卡舖有pm卡買
作者: Ar維    時間: 12/12/2014 08:01 PM
路比 發表於 12/12/2014 04:25 PM
很吸引~
說來,禮包卡是每卡必出或是隨機?

應該有第一張圖右上既icon
就一定必出
佢要求入咁多次code
唔必出,d人會寧願唔買
等佢遲d再有其他活動派
好似pokebank派雪拉比
oras派代歐比你捉

回上
我係荃灣通用買
果間賣卡都比較貴
真係搵唔到其他option先去果度買吧

重有買卡包好似唔係最平
試去零食物語,阿信屋或其他賣日本水貨產品既地方搵下
作者: zadomen    時間: 12/12/2014 09:00 PM
我也像樓主一樣要7個Code就夠了

能夠拿到水馬已經很滿意。

這次算是身在香港也能參加最好的活動之一。
作者: cat_wong_to    時間: 12/12/2014 09:57 PM
我都想要水馬...
大部份神獸都有...
就係差最近幾年的電影配佈.....
作者: Richard    時間: 12/12/2014 10:30 PM
我都諗住做呢個。

啲咭已經出咗嘅咩?我以為係聽日先出。
作者: music    時間: 12/12/2014 10:33 PM
隻V仔獸無黑白灰龍果3招...買到水馬啦
作者: Ar維    時間: 12/12/2014 11:52 PM
Richard 發表於 12/12/2014 10:30 PM
我都諗住做呢個。

啲咭已經出咗嘅咩?我以為係聽日先出。

GAME有偷跑
TCG其實都有偷跑

作者: speedfanboy    時間: 13/12/2014 07:17 AM
想問下,港板機得唔得
作者: 幻貝    時間: 13/12/2014 02:36 PM
想請問係咪日版限定~?

作者: CounterSP    時間: 13/12/2014 02:49 PM

但是買回來的卡牌 如果不是玩的 就太浪費

雖然是為了配佈,如果是食物就好 不過香港很難找 要訂貨

樓主 有抽中 封面神獸 那張閃卡嗎?
作者: cyf002    時間: 13/12/2014 04:52 PM
卡..在香港能拿到算好了...配佈閃光基拉祈那個手環在香港基本上沒方法買到吧= =
作者: seed0634    時間: 13/12/2014 05:18 PM
行左好多零食物語,阿信屋都無相關產品賣
作者: yuen9394    時間: 13/12/2014 06:26 PM
之前見阿信屋只有XY食品(送貼紙,6角形比卡超封面)香港都係得卡……
作者: Richard    時間: 13/12/2014 09:18 PM
想問下,港板機得唔得

唔得。佢話「海外仕様の『ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア』では、このシリアルコードでのプレゼントを受け取ることができません。」啫係話非日版機唔可以用嚟攞今次嘅禮物。(看[url=]http://www.pokemon.co.jp/ex/pokescrap2014/gaiyo/[/url])

深水埗天悅廣場MARS Trading Card有得賣。好似一盒三百蚊。我就喺呢喥買咗。

仲中咗兩隻カイオーガ添!(有冇人知呢啲值唔值錢呢?

登錄/註冊後可看大圖

作者: Treecko    時間: 13/12/2014 09:46 PM
Richard 發表於 13/12/2014 09:18 PM
唔得。佢話「海外仕様の『ポケットモンス&#12 ...

一盒幾多個code
作者: Richard    時間: 13/12/2014 09:52 PM
Treecko 發表於 13/12/2014 09:46 PM
一盒幾多個code

一盒二十包,每包都有code,所以一盒有二十個code。可以攞到三隻獸同埋大師球。
作者: JustinCYY    時間: 13/12/2014 10:50 PM
我有CODE多呀!!有冇人要?$5一張!!!
作者: music    時間: 14/12/2014 12:26 PM
JustinCYY 發表於 13/12/2014 10:50 PM
我有CODE多呀!!有冇人要?$5一張!!!

$5一張?!我要7張!
作者: shizuki_tsuyuki    時間: 14/12/2014 12:46 PM

如沒興趣買Trading Card 其實找人幫忙上 yahoo日拍代bid也是方法 而且比買卡平

http://auctions.search.yahoo.co. ... F-8&fr=auc_item
作者: 真龍傳*    時間: 17/12/2014 06:47 PM
想問抽到的神獸係咪固定3v?
作者: ~ 流星*索羅亞克    時間: 20/12/2014 01:02 AM
在下入不到,官網話要日本帳號!囧!

登錄/註冊後可看大圖

作者: meisjc    時間: 20/12/2014 11:45 AM
~ 流星*索羅亞克 發表於 20/12/2014 01:02 AM
在下入不到,官網話要日本帳號!囧!

係唔駛架- - 你呢個應該未開ac 你禁登入緊係唔得- - 句紅字解釋 你email同pw錯誤啵叫你再確認= =
作者: ~ 流星*索羅亞克    時間: 20/12/2014 12:33 PM
meisjc 發表於 20/12/2014 11:45 AM
係唔駛架- - 你呢個應該未開ac 你禁登入緊係唔得- - 句紅字解釋 你email同pw錯誤啵叫你再確認= =

在下就是不懂得開AC!!!  !
作者: ronald1218    時間: 20/12/2014 12:47 PM
知唔知一盒係咪固定10張閃,其中一張會係靚版?
作者: Richard    時間: 21/12/2014 01:46 AM
開AC係撳「初めての方 参加登録はこちら」

我淨係開咗兩盒,但係兩盒都有十張閃。我唔知乜嘢係“靚版”,但係我兩隻カイオーガ其實係同一盒嚟嘅。(如果我冇記錯嘅話。)
作者: floatfloat    時間: 22/12/2014 03:30 PM
仲未買ORAS, 用XY拎唔拎到?
作者: Ar維    時間: 22/12/2014 06:23 PM
floatfloat 發表於 22/12/2014 03:30 PM
仲未買ORAS, 用XY拎唔拎到?

プレゼント対象ソフト

ニンテンドー3DSソフト『ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア』

『ポケットモンスター X・Y』では、受け取ることができません。
不能
作者: chwongao    時間: 26/12/2014 07:56 PM
有無人可以教一教點開個account thx
作者: asdx123    時間: 27/12/2014 10:19 AM

可以即時註冊 我岩岩註冊完十分簡單
作者: Richard    時間: 29/12/2014 01:41 AM
真龍傳* 發表於 17/12/2014 06:47 PM
想問抽到的神獸係咪固定3v?

係。(我啱先確認到)

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2