香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 5V對項(4遺)伊貝,尼多蘭♀(郎♂)/小火龍/MEGA石/剩飯/Y神/電鬼/小磁怪/立方獸/Carbink [打印本頁]

作者: mfray    時間: 6/2/2014 07:42 AM
標題: 5V對項(4遺)伊貝,尼多蘭♀(郎♂)/小火龍/MEGA石/剩飯/Y神/電鬼/小磁怪/立方獸/Carbink

【村落帳號】: mfray
【Mii暱稱】:ダニエル
【LINE ID】:如果想係LINE傾, 可以PM問我LINE 既ID, 始終PM唔係即時可以應到, LINE只要有手機係手就應到, 方便好多

提出交換之前, 請先睇睇 我本人係UK, 平日多數都要 HK 時間 ~9PM 打後 先上線, 請體諒本人有工作, 再加上時差, 好大可能好多時候都未能按時回覆, 有時候甚至可能一至兩天才回, 急需交換的請恕本人無能為力, 催回POST 催回PM, 催交換等等, 一律視作態度不友善, 本人可能取消交換, 敬請見諒, THANKS

以下係我有, 可以換出:

【5V對項】

【Name】:尼多蘭♀ / 尼多郎♂

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【No】:No. 029 / 032
【性格*】:Modest (+SA -A) / Jolly (+SP - SA)
【IV】:5V 對項
【尼多蘭♀ 遺傳技】:Disable 精神控制, Counter 反擊, Iron Tail 鐵尾, Pursuit 追擊
【尼多郎♂ Jolly 遺傳技】:Head Smash 雙刃頭槌, Sucker Punch 突襲, Disable 精神控制, Iron Tail 鐵尾
【尼多郎♂ Modest 遺傳技】:Disable 精神控制, Counter 反擊, Iron Tail 鐵尾
【精靈球】:DREAM BALL 夢球

登錄/註冊後可看大圖

( * 注意 尼多蘭♀ 只有Jolly (+SP - SA) 性格)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【Name】:Charmander 小火龍 X向/ Y向/ 雙刀向
【No】:No. 004
【性格】:Adamant (+A -SA), Modest (+SA -A), Timid (+SP - A), Jolly (+SP -SA), Naive (+SP -SD)
【性別】:
【遺傳】:各種遺傳, 請詢問

【Name】:Yamask 死靈面具
【No】:No. 562
【性格】:Sassy (+sd -sp)
【特性】:Mummy 木乃伊
【遺傳】:Memento 留下麻煩, Disable 精神控制, Nasty Plot 陰謀, Imprison 封印

【伊貝家族】

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【Name】:Eevee 伊貝
【No】:No. 133
【性格】:Bold (+D -A), Impish (+D -SA), Adamant (+A -SA), Modest (+SA -A), Timid (+SP - A), Jolly (+SP -SA), Calm (+SD -A)
【特性 * 】:普/夢特都有
【性別】:
【遺傳技 ** 】:Wish 許願, Curse 詛咒, Stored Power 輔助力量, Synchronoise 同步嘈音, Yawn 打呵欠, Charm 撒嬌
( * 注意 夢特性唔一定可以每一個性格都有)
( ** 注意 除WISH 之外, 遺傳技唔一定可以每一個性格都有)

【無性別區】

【Name】:小磁怪, 電鬼, 立方獸, 鐵啞鈴, 齒輪兒, Carbink (703)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【性格】:Modest (+SA -A) / Adamant (+A-SA) / Impish (+D-SA)
【特性】:普/夢特都有
P.S. 無性別比較難生, 要既野可能要求比較高
P.S.2. 如果你有無性別POKEMON想生, 可以提出, 我可能可以生到

【Name】:Yveltal Y神  

登錄/註冊後可看大圖

【No】:No. 717
詳情請詢問
換XY 產的三鳥

【道具區】
Leftovers 剩飯, Lucky Egg 幸運蛋, Rocky Helmet 頭盔, BP ITEM* 等等
(* 我唔收BP, 所以唔好用BP同我換ITEM)

【X Y 限定MEGA石區】
【X 版限定】:噴火龍X石, 鐮刀甲蟲MEGA石, 雷狗MEGA石, 班吉拉MEGA石
【Y 版限定】:噴火龍Y石, 超夢Y石, 赫C特羅MEGA石(獨角仙), 波士可多拉MEGA石, 黑魯加MEGA石
(我唔收MEGA石, 所以唔好用MEGA 石同我換MEGA 石)

希望換到既野:
1: 我無既 5V 對項 , 至少有3-4 項 遺傳技, 越少見越好, 毫無戰鬥用途既都可以, 因為常見既我都有9成, 所以想收集唔常見而有遺傳技既POKEMON

2: 各種 我無既

登錄/註冊後可看大圖
夢球夢特
POKEMON, V數, 性格 皆不限

3: TRICK ROOM (0速 性格 係減速) 既 POKEMON
4: 各種5V/U 醒力 POKEMON (我可以多換1)
5: 神獸 (XY 產的神獸岩性格而且4V 以上, 我可以多換1)
6: 色違 (觀賞用既1-2換1, 4V對項或以上而不是錯性格的 N換1, 只收有卡洛斯標記(五角型圖標) KALOS PENTAGON MARK )

暫時係咁多先, 大家多多指教

交換的時候, 請講埋你既POKEMON 咩NO, 性格, 特性, 男/女, 幾V, 咁TRADE 既過程可能快好多, 謝謝!

想交換既請回覆呢個POST, Please!!

有大量問題OR 想詳談既先好PM (ADD LINE 講都OK)
作者: mfray    時間: 7/2/2014 02:15 PM
更新了, 求5V毒海馬
作者: mfray    時間: 8/2/2014 03:39 PM
更新了 無性別區
作者: mfray    時間: 9/2/2014 01:24 PM
更新了 伊貝家族
作者: F尼古丁x    時間: 9/2/2014 09:56 PM
想要你電鬼&小磁怪
可換  -sa +sd卡比獸
        -a +sa今代水主(夢特)
        -a +sa/-sa +a暴蠑螈
        -a +sp no.714
        -a +sa奇異種子(夢特)
        -sa +sp門前鳥(夢特)
        -a +sp六尾(夢特)
作者: mfray    時間: 10/2/2014 02:11 AM
想要你電鬼&小磁怪
可換  -sa +sd卡比獸
        -a +sa今代水主(夢特)
        -a +sa/-sa +a暴蠑螈
  ...
F尼古丁x 發表於 9/2/2014 09:56 PM

我見你個POST 有6V, 因為無性別比較難生, 可唔可以換一隻6V 同5V?
THANKS
作者: mfray    時間: 11/2/2014 11:12 AM
更新了ITEM
作者: F尼古丁x    時間: 11/2/2014 11:41 AM
我見你個POST 有6V, 因為無性別比較難生, 可唔可以換一隻6V 同5V?
THANKS
mfray 發表於 10/2/2014 02:11 AM

無問題, 但6v我暫時只有伊貝同卡比有多一隻可以同你換
作者: F尼古丁x    時間: 11/2/2014 11:42 AM
另外我想問小磁怪會唔會整到完美醒地?
作者: mfray    時間: 11/2/2014 11:53 AM
無問題, 但6v我暫時只有伊貝同卡比有多一隻可以同你換
F尼古丁x 發表於 11/2/2014 11:41 AM

可唔可以講下伊貝, 卡比 咩性格, 有無遺? THANKS

另外我想問小磁怪會唔會整到完美醒地?
F尼古丁x 發表於 11/2/2014 11:42 AM

點解係醒地? 小磁怪我可以生到醒火, 醒冰, 但醒地就無能為力
而且5V/U 醒力POKEMON 換法係唔同
咁你想要小磁怪, 定醒力小磁怪?
作者: ken1235550    時間: 11/2/2014 02:35 PM
色違1換3OK嗎? 色違306
我想要 啞鈐5V對項 加D減SA
夢特依貝 5V 對項加SD減A
死靈面具 5V 對項 加SD減SP
作者: mfray    時間: 11/2/2014 02:56 PM
色違1換3OK嗎? 色違306
我想要 啞鈐5V對項 加D減SA
夢特依貝 5V 對項加SD減A
死靈面具 5V 對項 加SD減SP
ken1235550 發表於 11/2/2014 02:35 PM

色違306, 即係進化左既?
幾個問題,
1. 幾多LV
2. 男/女/ 性格/ 幾多V/ TOTAL 個體大概係幾多
3. XY 產? 你自己生既定捉既?
作者: ken1235550    時間: 11/2/2014 03:15 PM
係 進左化
63LV 男 純收藏品
前代遇到既 絕非老金OR亂數
作者: F尼古丁x    時間: 11/2/2014 08:50 PM
伊貝有+a -sa/+sa -a/-a +sp 3遺:許願,咀咒,哈欠
卡比+sd -sa 無遺
如果醒冰/醒火小磁怪點換法?
作者: mfray    時間: 12/2/2014 03:05 AM
係 進左化
63LV 男 純收藏品
前代遇到既 絕非老金OR亂數
ken1235550 發表於 11/2/2014 03:15 PM

唔好意思, 前代既色違/PKM 全部都唔收, 唔係唔信你, 只係我個人只收XY 產既PKM
你有無XY 產既色違?
作者: mfray    時間: 12/2/2014 03:32 AM
伊貝有+a -sa/+sa -a/-a +sp 3遺:許願,咀咒,哈欠
卡比+sd -sa 無遺
如果醒冰/醒火小磁怪點換法?
F尼古丁x 發表於 11/2/2014 08:50 PM

+sa -a 伊貝3遺:許願,咀咒,哈欠 有興趣
完美醒力無性別既多數都係換番完美醒力寵/有V既色違, 因為真係太難生

由基拉咩性格咩遺?
我可以用電鬼+小磁怪同你換 6V伊貝+由基拉
作者: ken1235550    時間: 12/2/2014 01:45 PM
回復 15# mfray

你意思係今代捉既?
我都有 蚊香科豆,椰菜猴,洋洋馬,波波球,天鵝
都係今代捉的,有咩邊隻有興趣
作者: mfray    時間: 12/2/2014 02:06 PM
回復  mfray

你意思係今代捉既?
我都有 蚊香科豆,椰菜猴,洋洋馬,波波球,天鵝
都係今代捉的,有咩 ...
ken1235550 發表於 12/2/2014 01:45 PM

全部都係純收藏品? 無V 的嗎?
作者: 三隻小豬    時間: 12/2/2014 04:07 PM
回復 1# mfray

噴火龍,加速減特防
夢特性
龍波,龍舞,龍怒,痛打一氣,有沒有
作者: ken1235550    時間: 12/2/2014 04:54 PM
回復 18# mfray

天鵝同椰菜猴都係2V
作者: F尼古丁x    時間: 12/2/2014 08:27 PM
+sa -a 伊貝3遺:許願,咀咒,哈欠 有興趣
完美醒力無性別既多數都係換番完美醒力寵/有V既色違, 因為真係 ...
mfray 發表於 12/2/2014 03:32 AM

咁樣我唔洗要醒力啦, 淨係要番之前講既v數, 如果6v既話你介唔介意我用隻無遺既伊貝+xy水主同你換?因為有遺果隻伊貝要自用, 你ok既話我唔介意兩隻6v換你兩隻
作者: mfray    時間: 12/2/2014 09:09 PM
回復  mfray

噴火龍,加速減特防
夢特性
龍波,龍舞,龍怒,痛打一氣,有沒有
三隻小豬 發表於 12/2/2014 04:07 PM

沒有玩雙刀的火龍, 只有X/Y向的
作者: mfray    時間: 12/2/2014 09:11 PM
咁樣我唔洗要醒力啦, 淨係要番之前講既v數, 如果6v既話你介唔介意我用隻無遺既伊貝+xy水主同你換?因為 ...
F尼古丁x 發表於 12/2/2014 08:27 PM

無遺既伊貝無興趣, SORRY
作者: F尼古丁x    時間: 12/2/2014 09:14 PM
咁xy水主呢?
作者: F尼古丁x    時間: 12/2/2014 09:15 PM
換住電鬼先都得, 因為我急要砌隊
作者: 三隻小豬    時間: 12/2/2014 09:31 PM
回復 22# mfray

請問X向有冇遺E4招
作者: mfray    時間: 12/2/2014 09:54 PM
咁xy水主呢?
F尼古丁x 發表於 12/2/2014 09:14 PM

xy水主 已有完美6V, SORRY!
作者: mfray    時間: 12/2/2014 09:55 PM
回復  mfray

請問X向有冇遺E4招
三隻小豬 發表於 12/2/2014 09:31 PM

龍波,龍舞,龍怒 有, 最後一招唔知係咩
作者: 三隻小豬    時間: 12/2/2014 10:38 PM
回復 28# mfray

http://wiki.52poke.com/wiki/%E7% ... 0%E8%83%BD%EF%BC%89
作者: mfray    時間: 12/2/2014 11:07 PM
回復  mfray
三隻小豬 發表於 12/2/2014 10:38 PM

沒有,只有狂咬,請問你有什麼可以交換?
作者: 三隻小豬    時間: 13/2/2014 01:37 AM
麻煩,不用了
作者: mfray    時間: 13/2/2014 10:29 AM
回復  mfray

天鵝同椰菜猴都係2V
ken1235550 發表於 12/2/2014 04:54 PM

對蚊香科豆, 波波球 比較有興趣
作者: mfray    時間: 13/2/2014 10:32 AM
換住電鬼先都得, 因為我急要砌隊
F尼古丁x 發表於 12/2/2014 09:15 PM

可以, 換+sa -a 伊貝3遺:許願,咀咒,哈欠 得嗎?
之後可以換埋另一隻, 電鬼你係+SA -A?
作者: F尼古丁x    時間: 13/2/2014 08:55 PM
ok,其實電鬼做盾性格洗唔洗+d/sd?定就咁努力值+就得?(我係新手)
作者: F尼古丁x    時間: 13/2/2014 08:58 PM
我想將佢入晴天隊
作者: mfray    時間: 14/2/2014 02:23 AM
ok,其實電鬼做盾性格洗唔洗+d/sd?定就咁努力值+就得?(我係新手)
F尼古丁x 發表於 13/2/2014 08:55 PM

我想將佢入晴天隊
F尼古丁x 發表於 13/2/2014 08:58 PM

我唔識玩晴天隊, 不過我可以生+D-A OR +SA-A 比你, 你自己揀啦
作者: kylie1206    時間: 14/2/2014 05:56 PM
作者: mfray    時間: 15/2/2014 01:06 AM
用5V +SD-A  4遺毒龍換2個剩飯得唔得
kylie1206 發表於 14/2/2014 05:56 PM

可以換一個剩飯, 本身剩飯都係換2-3隻對項5V
作者: s_csm    時間: 15/2/2014 07:36 PM
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... &extra=page%3D6
有冇野要
想換2隻普特伊貝(-A+SP),(-A+SA)
作者: kylie1206    時間: 15/2/2014 07:57 PM
作者: mfray    時間: 16/2/2014 04:09 AM
回復  mfray

咁好啦,你幾時on得?
kylie1206 發表於 15/2/2014 07:57 PM

未有你FC, 我FC 係第一頁有
我多數都係HK 深夜至早上一定可以換, HK 晚上時間就未必得, 要約, 因為本人不在HK而且有工作
你4遺毒龍係我要果4遺嗎? 而且我要男, THANKS
作者: mfray    時間: 16/2/2014 04:22 AM
有冇野要
想換2隻普特伊貝(-A+SP),(-A+SA)
s_csm 發表於 15/2/2014 07:36 PM

2隻普特伊貝(-A+SP),(-A+SA)
換Drapion, Amaura 都係對項5V OK?
但我要生, 前面已經排左幾個人, 可能要等3-4日, 你OK 嗎?
作者: steve.    時間: 16/2/2014 11:39 AM
no. 702 Dedenne, 血防2V, +SA-SP性格, plus特性, 女, 色違, friend safari產, 日版
想換波士可多拉mega石
作者: s_csm    時間: 16/2/2014 01:11 PM
回復 42# mfray

OK無問題
你有再通知我啦
作者: mfray    時間: 16/2/2014 05:02 PM
回復  mfray

OK無問題
你有再通知我啦
s_csm 發表於 16/2/2014 01:11 PM

生好一隻, 想問一下Drapion要男對項5V, Amaura要女對項5V 得唔得?
作者: kylie1206    時間: 16/2/2014 06:51 PM
作者: s_csm    時間: 17/2/2014 12:17 AM
回復 45# mfray

龍王蠍男就無問題既
至於極光龍男女比例7:1
凈係比到男你
作者: mfray    時間: 17/2/2014 03:26 AM
no. 702 Dedenne, 血防2V, +SA-SP性格, plus特性, 女, 色違, friend safari產, 日版
想換波士可多拉mega石
steve. 發表於 16/2/2014 11:39 AM

Dedenne有興趣, 但3V 以下的不太想用MEGA石換, 可以換5V 兩只

回復  mfray

係仔泥,+SD-A  遺黑霧,溶化,毒棱,毒液陷阱
我FC已pm你
kylie1206 發表於 16/2/2014 06:51 PM

已加, 明早/明晚可以交換嗎

回復  mfray

龍王蠍男就無問題既
至於極光龍男女比例7:1
凈係比到男你
s_csm 發表於 17/2/2014 12:17 AM

因為想遺多兩招放電同磁浮比佢, 所以想要女, 唔知你可唔可以遺多呢兩招落去?
EDIT* 一係如果你有5V 對項女, 我可以2換你1, 咁可唔可以?
作者: steve.    時間: 17/2/2014 09:54 AM
咁唔駛啦~ THX
可以用多隻5V換mega石嗎?
我有: no. 605 夢球夢特 +SA-A 遺傳陰謀, 瞬間移動 5V對項
        no. 436 浮遊 +A-SP 4V速0對項
        no. 595 複眼 +SP-A 4V1U對項醒冰
作者: s_csm    時間: 17/2/2014 11:31 AM
回復 48# mfray

我poke bank 過左期 磁浮幫你唔到
而5v女得一隻做緊蛋種
4v0速女就有一隻
作者: mfray    時間: 17/2/2014 11:54 AM
回復  mfray

我poke bank 過左期 磁浮幫你唔到
而5v女得一隻做緊蛋種
4v0速女就有一隻
s_csm 發表於 17/2/2014 11:31 AM

5v女蛋種, 如果你肯換我無所謂 不過我估你應該唔肯
4v0速女既如果性格係減速既, 我都可以2換你1, 如果性格唔係減速, 呢隻1換1可唔可以?

同埋龍王蠍轉做男既特大南瓜可以嗎?
作者: s_csm    時間: 17/2/2014 01:53 PM
回復 51# mfray

南瓜無問題
女極光龍性格唔係-速既
作者: mfray    時間: 17/2/2014 02:20 PM
回復  mfray

南瓜無問題
女極光龍性格唔係-速既
s_csm 發表於 17/2/2014 01:53 PM

咁我兩隻伊具, 換男南瓜同女極光龍4V0速OK?
作者: s_csm    時間: 17/2/2014 02:41 PM
回復 53# mfray

Ok
今晚交易?
作者: mfray    時間: 17/2/2014 02:42 PM
回復 54# s_csm

今晚未知可否, 工作繁忙, 可能要聽晚/後晚
作者: s_csm    時間: 17/2/2014 03:23 PM
回復 55# mfray

Ok
再約時間
作者: klau1001    時間: 18/2/2014 01:14 PM
想請問可唔可以免費幫生夢特ポリゴン
0V錯性格都OK

另外我手上有隻4V色違XY出產天然鳥
想問你有冇興趣&會用咩換
作者: mfray    時間: 18/2/2014 01:38 PM
想請問可唔可以免費幫生夢特ポリゴン
0V錯性格都OK

另外我手上有隻4V色違XY出 ...
klau1001 發表於 18/2/2014 01:14 PM

我無夢特立方獸, 所以幫唔到你
我有睇你個POST, 你隻4V天然鳥 係+A-S, 太可惜啦... 而且不是夢特的吧?
我係有興趣換, 因為我D色違都係儲既多, 但見你個POST 求換的係5V百變怪,
我呢到應該無咩野價值可以比得上5V 的百變怪,
所以我都唔知用咩同你換好, 不同你講下, 我呢到你有咩想要?
作者: klau1001    時間: 18/2/2014 01:52 PM
我無夢特立方獸, 所以幫唔到你
我有睇你個POST, 你隻4V天然鳥 係+A-S, 太可惜啦... 而且不是夢特的 ...
mfray 發表於 18/2/2014 01:38 PM

我的天然鳥是夢特マジックミラー沒錯
沒有夢特ポリゴン我話,那暫時沒什麼想要的.先打住了
作者: mfray    時間: 19/2/2014 04:03 PM
回復 56# s_csm

今晚8點換 OK?
作者: s_csm    時間: 19/2/2014 04:16 PM
回復 60# mfray

Ok
就今晚
作者: henrychancsh    時間: 20/2/2014 03:41 PM
4V1U 夢特醒冰電蜥蝪, 有興趣嗎?
作者: mfray    時間: 20/2/2014 03:54 PM
4V1U 夢特醒冰電蜥蝪, 有興趣嗎?
henrychancsh 發表於 20/2/2014 03:41 PM

有, 有無遺招?
想換咩?
作者: henrychancsh    時間: 20/2/2014 04:04 PM
回復 63# mfray

只遺傳了蛇瞪眼,
醒火保守小磁怪要點換??
作者: mfray    時間: 20/2/2014 04:06 PM
回復  mfray

只遺傳了蛇瞪眼,
醒火保守小磁怪要點換??
henrychancsh 發表於 20/2/2014 04:04 PM

醒火小磁怪 是3V2U, 而且無性別, 太難生了, 盡量都不希望換醒火的
作者: henrychancsh    時間: 20/2/2014 04:11 PM
回復 65# mfray

醒冰的可以1換2嗎請問@@ 我再加多粒升LV糖/心片
想換尼多蘭♀ / 尼多郎♂,  都要保守
作者: mfray    時間: 20/2/2014 04:16 PM
回復  mfray

醒冰的可以1換2嗎請問@@ 我再加多粒升LV糖/心片
想換尼多蘭♀ / 尼多郎♂,  都要保守 ...
henrychancsh 發表於 20/2/2014 04:11 PM

可以1換2, 不用加LV糖/心片, 我有幾百粒/片了
尼多蘭♀ / 尼多郎♂不知道還有沒有保守, 要看一下才知道
作者: henrychancsh    時間: 20/2/2014 04:18 PM
回復 67# mfray

感謝你, 我大約5:30-6:30 都可以上線, 唔係就要今晚11:30 之後先得,
今日既話
作者: mfray    時間: 20/2/2014 04:20 PM
回復  mfray

感謝你, 我大約5:30-6:30 都可以上線, 唔係就要今晚11:30 之後先得,
今日既話
henrychancsh 發表於 20/2/2014 04:18 PM

尼多蘭♀普特才有保守
尼多郎♂有保守
還要嗎?
作者: henrychancsh    時間: 20/2/2014 04:29 PM
回復 69# mfray

這樣啊....只有尼多郎♂ 保守夢特想要....
作者: mfray    時間: 20/2/2014 04:37 PM
回復 70# henrychancsh

尼多蘭♀JOLLY 有不行嗎?
作者: calvinho0627    時間: 20/2/2014 05:21 PM
想要尼多蘭,尼多郎
以下有無野岩你?
https://docs.google.com/spreadsh ... usp=drive_web#gid=0
作者: henrychancsh    時間: 20/2/2014 07:30 PM
回復 71# mfray

sorry R, 我暫時唔需要LA, 但我存貨仲有好多, 有機會再換~
作者: mfray    時間: 21/2/2014 07:21 AM
想要尼多蘭,尼多郎
以下有無野岩你?
calvinho0627 發表於 20/2/2014 05:21 PM

我唔見你有打遺傳技出黎, 即係無?
作者: abbozto    時間: 21/2/2014 07:52 AM

嗯, 早前 PM 談了的
以下三隻對項換噴火龍 Y 石:

無天氣男傻鴨: 加速減物攻 (Clear Smog, Confuse Ray, Yawn, Encore)
穿透男毽子草: 加物攻減特攻 (Cotton Guard, Seed Bomb, Encore, Amnesia)
破格女529: 加物攻減特攻 [夢境球]

我 FC: 5086-2097-7324
作者: mfray    時間: 21/2/2014 09:16 AM
嗯, 早前 PM 談了的
以下三隻對項換噴火龍 Y 石:

無天氣男傻鴨: 加速減物攻 (Clear Smog, Confuse Ray, ...
abbozto 發表於 21/2/2014 07:52 AM

OK Samantha 5043-2721-9859
作者: calvinho0627    時間: 21/2/2014 09:27 AM
回復 74# mfray

係呀, 無玩遺傳技
作者: mfray    時間: 21/2/2014 10:02 AM
回復  mfray

係呀, 無玩遺傳技
calvinho0627 發表於 21/2/2014 09:27 AM

換女夢特6代草主, 女夢特363  OK?
作者: calvinho0627    時間: 21/2/2014 10:18 AM
回復 78# mfray

可以呀, 禁我要:
尼多蘭, 夢特 (+SA -A), 5V對項, 遺傳技:Disable 精神控制, Counter 反擊, Iron Tail 鐵尾, Pursuit 追擊

尼多郎, 夢特 (+SP - SA), 5V對項, 遺傳技:Head Smash 雙刃頭槌, Sucker Punch 突襲, Disable 精神控制, Iron Tail 鐵尾

但我要O的時間生, 生到搵你, 可以嗎?
作者: mfray    時間: 21/2/2014 12:43 PM
回復  mfray

可以呀, 禁我要:
尼多蘭, 夢特 (+SA -A), 5V對項, 遺傳技:Disable 精神控制, Counter 反 ...
calvinho0627 發表於 21/2/2014 10:18 AM

尼多蘭 沒(+SA -A), 只有(+SP -SA), 尼多郎兩樣都有, 你想要的尼多郎尼多蘭性格掉換可以嗎?
作者: calvinho0627    時間: 21/2/2014 01:10 PM
回復 80# mfray

可以, 唔該哂!
作者: calvinho0627    時間: 23/2/2014 11:02 AM
回復 78# mfray

兩隻5V女夢特有啦, 你今晚換唔換到?
大約10:30pm
作者: pearl    時間: 23/2/2014 11:44 AM
請問夢球 的女性pm 可以遺傳夢球嗎?
作者: mfray    時間: 23/2/2014 01:15 PM
回復  mfray

兩隻5V女夢特有啦, 你今晚換唔換到?
大約10:30pm
calvinho0627 發表於 23/2/2014 11:02 AM

THANKS, 今晚可以

請問夢球 的女性pm 可以遺傳夢球嗎?
pearl 發表於 23/2/2014 11:44 AM

可以遺傳夢球 你有夢球夢特女PM 換嗎?
作者: pearl    時間: 23/2/2014 06:49 PM
回復 84# mfray

但XY沒有夢球。。
而且我沒見過人用夢球遺傅
作者: wong323595    時間: 23/2/2014 06:54 PM
回復 85# pearl

XY夢球可以由女方遺傳(其實有一隻男pm都可以遺傳夢球)
作者: pearl    時間: 23/2/2014 06:58 PM
回復  pearl

XY夢球可以由女方遺傳(其實有一隻男pm都可以遺傳夢球)
wong323595 發表於 23/2/2014 06:54 PM

OK, 那有沒有 夢球夢特 笨笨魚, 另外 想問問 你有那些 夢球夢特女 THX 
POST 唔見你有寫
作者: mfray    時間: 23/2/2014 07:04 PM

回復 86# wong323595
(其實有一隻男pm都可以遺傳夢球)
邊隻!?!?!我唔知男既都可以喎!?!?!

回復 87# pearl
我有好多, 多到唔想打出黎, 而且呢到都無咩人換夢球女PM, 所以我無係呢到打出黎
夢球夢特 笨笨魚有, 你有什麼夢球夢特可以換?
作者: wong323595    時間: 23/2/2014 07:09 PM
回復 88# mfray

幫你轉過黎 如果沒錯樓主有夢球夢特的有Stantler, Tentacool, Riolu, Corphish, Dratini, Vulpix, Elgyem, Skitty, Feebas, Growlithe, Nidoran, Shellder, Abra, Caterpie, Krabby, Pidgey, Cubone, Ponyta, slowpoke, Wailmer, Koffing, Eevee, Cottonee, Misdreavus, Drifloon, Glameow, Carvanha, Munna, Sandshrew, Sigilyph, Scraggy, Shroomish, Golden, Omanyte, Smoochum, Deerling (winter, Autumn), Meowth, Anorith, Karrablast, Smeargle, Relicanth, Duskull, Lileep, Mantyke, Clamperl, Exeggcute, Finneon, Hippopotas, Barboach, Aerodactyl, Sableye, Kabuto, Horsea, Finneon, Buneary, Snorlax, Luvdisc, Sentret, Igglybuff, Timburr, Lickitung, Swablu, Aron, Surskit

5知係5係真 有人話尼多郎都可以
作者: mfray    時間: 23/2/2014 07:23 PM

回復 89# wong323595

尼多郎唔得 (同百變怪), 尼多蘭就得, 我試過, 定係有咩特別方法去生我唔識?

個LIST 咁都比你搵到  不過好舊嫁啦其實, 無UPDATE 好耐
作者: pearl    時間: 23/2/2014 08:04 PM
回復  wong323595
(其實有一隻男pm都可以遺傳夢球)
邊隻!?!?!我唔知男既都可以喎!?!?!

回復  pe ...
mfray 發表於 23/2/2014 07:04 PM

我無夢球女,可以用5v 換?
4 遺的 寶貝龍,xy key,
作者: mfray    時間: 23/2/2014 08:38 PM
回復 91# pearl

寶貝龍已經有, xy key係咩?
作者: pearl    時間: 23/2/2014 08:43 PM
回復  pearl

寶貝龍已經有, xy key係咩?
mfray 發表於 23/2/2014 08:38 PM

6代 鎖匙
作者: mfray    時間: 23/2/2014 08:50 PM
回復 93# pearl

都有, 普通既我好多都有, 最好有D 好少見既
你有無POST OR 一個LIST?
作者: pearl    時間: 23/2/2014 09:11 PM
回復  pearl

都有, 普通既我好多都有, 最好有D 好少見既
你有無POST OR 一個LIST?
mfray 發表於 23/2/2014 08:50 PM

我生個d 都係戰鬥常用個d,你都應該有
或者我用 配佈 水馬,基拉祈,386
我一隻換你 幾隻 夢球夢特女ok? 
不如pm 傾
作者: uthk810    時間: 23/2/2014 09:51 PM
作者: mfray    時間: 24/2/2014 12:53 AM
回復 95# pearl

OK PM傾

回復 96# uthk810

圓陸鯊, 奇異種子, 大嘴娃 都有6V 啦, 仲有無其他?
冰鳥有興趣, 係唔係XY 產? 咩性格幾V?
作者: uthk810    時間: 24/2/2014 08:24 PM
作者: mfray    時間: 24/2/2014 09:04 PM
回復 98# uthk810

PM 傾吧
作者: 月也君    時間: 27/2/2014 01:30 AM
神獸...

我有3雲 + 3聖狗 但不是XY產物而且只是在GTS上面交換獲得.

希望換到伊貝家族.

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2