香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 邊區蝴蝶最小 諗住開隻Y黎轉區重新生蛋... [打印本頁]

作者: 星云    時間: 3/2/2014 03:16 PM
標題: 邊區蝴蝶最小 諗住開隻Y黎轉區重新生蛋...
諗住Icy Snow Pattern
但最近好似多左好多
有邊區小D 如果有色違就正啦
作者: wong323595    時間: 3/2/2014 03:17 PM
Sandstorm Pattern
作者: 星云    時間: 3/2/2014 03:52 PM
但沙唔靚 我自己都有一隻 但沙最小???
作者: elvis    時間: 3/2/2014 04:24 PM

對應地區表按此
地圖按此
最少的應該是Ocean吧

作者: 星云    時間: 3/2/2014 05:10 PM
岩岩先記起日機冇得轉 喊出黎
作者: elvis    時間: 3/2/2014 05:15 PM
日版機也不是沒有選擇
北海道和青森縣是Tundra
沖繩是Monsoon,跟香港一樣

作者: musicwing    時間: 3/2/2014 05:29 PM
SUN同OCEAN應該最少
作者: ~ 流星*索羅亞克    時間: 3/2/2014 10:30 PM
路過    蝴蝶...在下還是打算跟人換算了!!!
作者: GBA2005    時間: 3/2/2014 11:28 PM
在gts上sandstorm較少
作者: abbozto    時間: 3/2/2014 11:42 PM
按產地而言, Ocean 就最少的
但不排除一堆歐美主機的玩家看準這一點, 刻意選擇對應 Ocean 的國家
再放上 GTS, 做成 Ocean 比 Sandstorm 多的情況
事實上我隔一兩天就上 GTS, 發現 Sandstorm 和 Jungle 都偏少

樓主所說的 Icysnow 也是少數的一族
其實 Tundra 也不算多呢 ...
當初我還以為 Tundra 日本有產不會太少, 怎料一直奇跡交換都換不到
其餘 13 種都換到
作者: 幻貝    時間: 4/2/2014 12:34 AM
個人認為ICY SNOW 跟 ARC最難入手
GTS 都很少見
作者: Ken    時間: 4/2/2014 12:35 AM
GTS就算了吧= ="

我在外國forum一般Icy Snow, Sandstorm, Savanna, Monsoon都比較多人要
作者: 星云    時間: 4/2/2014 11:33 AM
儲完蝴蝶了 喊出黎

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2