香港寵物小精靈村落 論壇

標題: [mfray交換貼]新增5V 圓企鵝(4遺傳)+忍者蛙/袋獸/鬼斯/小磁怪/百變怪(26/12更新) [打印本頁]

作者: mfray    時間: 16/12/2013 12:35 AM
標題: [mfray交換貼]新增5V 圓企鵝(4遺傳)+忍者蛙/袋獸/鬼斯/小磁怪/百變怪(26/12更新)

【村落帳號】: mfray
【Mii暱稱】:ダニエル
【LINE ID】:如果想係LINE傾, 可以PM問我LINE 既ID, 始終PM唔係即時可以應到, LINE只要有手機係手就應到, 方便好多

P.S. 想交換請PM我

提出交換之前, 請先睇睇 我本人係UK, 平日多數都要 HK 時間 9PM 打後 先上線, 請體諒本人有工作, 再加上時差, 好大可能好多時候都未能按時回覆, 有時候甚至可能一至兩天才回, 急需交換的請恕本人無能為力, 催回POST 催回PM, 催交換等等, 一律視作態度不友善, 本人可能取消交換, 敬請見諒, THANKS

首先本人係日版X, 但用英文
岩岩開始生蛋唔係好耐, 所以未係有太多POKEMON 可以換, 慢慢會有多D POKEMON 換

誠收4V,5V,6V 百變怪, 任何性格皆可

以下係我有, 可以換出:
【Name】:Piplup 圓企鵝 (第4代 水主)
【No】:No. 393
【性格】:ひかえめ Modest (+sa -a)
【性別】:
【IV】:OXOOOO / 另有大量4V
【特性】:激流 Torrent
【遺傳】:Hydro Pump 水柱巨砲, Icy Wind 急凍風暴, Yawn 打呵欠, Agility 高速移動

【Name】:Froakie 忍者蛙 (XY 水主)
【No】:No. 656
【性格】:せっかち Hasty (+sp -d) 雙刀用/ おくびょう Timid (+sp -a) 特攻手用  (如果想要其他性格可以訂制)
【性別】:
【IV】:OOXOOO/OXOOOO (其他的5V 都有, 視乎你需要) / 另有大量4V
【特性】:夢特 變幻自在 Protean / 激流 Torrent
【6V】: 男 變幻自在 性格Sassy(+sd-sp) 一只/ 男 激流 性格Hasty(+sp -d) 一只 (6V 只換其他蛋組6V 男POKEMON)

【Name】:Magnemite 小磁怪
【No】:No. 081
【性格】:ひかえめ Modest (+sa -a)
【性別】:無性別
【IV】:OXOOOO (其他的5V 都有, 視乎你需要) / OXOOOX (4V 大量)
【特性】:夢特 分析Analytic(5V 1只, 4V大量) / 普特 磁力Magnet Pull (5V 只有 OOOOOX , 4V大量) / 堅硬Sturdy (5V缺貨, 4V大量)
【6V】: 夢特 分析 Modest (+sa -a) 一只 (6V 只換其他蛋組6V 男POKEMON)

【Name】:Kangaskhan 袋獸
【No】:No. 115
【性格】:いじっぱり Adamant (+a -sa)
【性別】:女
【IV】:OOOXOO (5V)
【特性】:早起 Early Bird (5V 要預訂)/ 氣魄 Scrappy (5V 要預訂)
【6V】: 女 早起 性格 Adamant (+a -sa) 兩只 (6V 只換其他蛋組6V 男POKEMON)

【Name】:Gastly 鬼斯
【No】:No. 092
【性格】:おくびょう Timid (+sp -a)
【性別】:男/女
【IV】:OXOOOO / 另有大量4V
【特性】:浮游 Levitate

【Name】:Ditto 百變怪
【No】:No. 132
【性格】:各種性格, 請詢問
【性別】:無性別
【IV】:3V

ITEM FOR TRADE:
噴火龍X石 (只換噴火龍Y石)

--------------------------------------------------------------------
交換RULES:
交換的時候, 請盡可能講埋你既POKEMON 咩NO, 性格, 特性, 男/女, 幾V, 咁TRADE 既過程可能快好多, 謝謝!
極之歡迎交換唔同地區但相同既POKEMON, 可以生下閃光

1) 難生的可能要求比較高, 可能要求2換1, 或只換都係難生既等等
2) 對項 5V 換 對項 5V
3) 錯項 5V 換 錯項 5V
4) 4V 換 4V, 都係啦, 咩POKEMON 都收
5) 6V 只換 其他蛋組 6V 男 POKEMON
6) 3V 百變怪 換 3V 百變怪
7) 噴火龍X石 換 噴火龍Y石
8) 收4V 百變怪, 但唔知有咩可以換比你, 所以你想要D 咩可以提出, 2換1都OK
9) 咩版本既POKEMON 都OK, 咁最好緊係唔同區啦 (本人係日版X, 但用英文玩)

暫時係咁多先, 大家多多指教

有問題既 OR 想交易既可以回呢個POST,
想詳談既可以PM, ADD LINE 講都OK

--------------------------------------------------------------------
交易記錄:
5v 夢特小磁怪 與martincyc 交換 5v yoga仔 (meditite)
5v 夢特小磁怪 與monkey3325 交換 5v 袋獸
4v 堅硬小磁怪 與lion2002hk 交換 4V 6尾夢特
5v 磁力小磁怪 與PuinKL 交換 5v 滑頭小子
5v 磁力小磁怪 與小。魂 交換 5v 火冰拳電擊小子
5v 磁力小磁怪 與wc108 交換 5v 自信過剩赫拉克羅C
5v 變幻自在忍者蛙 與redshot 交換 96bp
4v 夢特小磁怪 與lion2002hk 交換 4V 6尾小火龍
5v 夢特小磁怪 與kobbc 交換 5v 顛倒墨魚, 5v 夢特鼻涕龍
5v 堅硬小磁怪 與 莫生氣 交換 96bp
4v 堅硬小磁怪 與sum123eric 交換 4V 夢特天蠍
5v 變幻自在忍者蛙 與sum123eric 交換 5V 夢特xy火雀

大家多多指教, 歡迎你光臨
作者: numind    時間: 16/12/2013 01:02 AM
想要小磁怪 No. 081  (性格+sa -a)
5V ( hp d sa sd sp) 夢特

我有 遺傳毒菱既毒海馬+sd-a/路釘雪童子男+sp-a 可以換
作者: monkey3325    時間: 16/12/2013 01:27 AM
作者: mfray    時間: 16/12/2013 01:29 AM
回復 2# numind

毒海馬 同 雪童子男 No 係咩? 我唔係好識D 中文名...
作者: kenny8844    時間: 16/12/2013 01:31 AM
想換小磁怪 No. 081  (性格+sa -a)

有No.661對項5v(+a-sa)夢特女
作者: mfray    時間: 16/12/2013 01:35 AM
回復 3# monkey3325

6V防塵黑白禿鷹 係男既?
作者: martincyc    時間: 16/12/2013 01:35 AM

回復 6# mfray

樓主TRADE得未  就訓= =

回復 6# mfray

咩今晚?? 而家HK時間1:37 A.M. LA...
作者: monkey3325    時間: 16/12/2013 01:40 AM
作者: numind    時間: 16/12/2013 01:43 AM
回復 4# mfray

毒海馬係XY個隻no.690,雪童子係no.361
作者: mfray    時間: 16/12/2013 01:50 AM
回復 8# monkey3325

SORRY, 7左 -_-
作者: monkey3325    時間: 16/12/2013 01:52 AM
作者: mfray    時間: 16/12/2013 02:00 AM
回復 11# monkey3325

換5V對項早起袋獸, 不過要聽日先可以換, 因為而家NDS唔係手
聽日HK 時間 5PM - 12PM都可以TRADE
作者: mfray    時間: 16/12/2013 02:01 AM
回復 2# numind

換毒菱既毒海馬+sd-a啦, 不過要聽日先可以換, 因為而家NDS唔係手
聽日HK 時間 5PM - 12PM都可以TRADE
作者: monkey3325    時間: 16/12/2013 02:02 AM
作者: kobbc    時間: 16/12/2013 02:03 AM
作者: numind    時間: 16/12/2013 02:17 AM
回復 13# mfray

ok~~~為免混亂,fc已經係pm到畀左你~~
作者: mankin93    時間: 16/12/2013 06:41 AM
作者: lazythousand    時間: 16/12/2013 05:48 PM

回復 1# mfray

夢特正項5v( hp d sa sd sp)小磁怪,我用正項5v可可多拉,4遺傳(咒語,蠻力,雙刃頭鍾,岩釘)加特防減特攻換
FC: 0146-9854-9458
作者: mfray    時間: 17/12/2013 06:37 AM
回復 17# mankin93

3V 百變怪 只係換 3V 百變怪,而且我都無+A - SA 既 百變怪
作者: mfray    時間: 17/12/2013 06:38 AM
回復 15# kobbc

夢特暫時未有, 要等兩日

回復 18# lazythousand

夢特暫時未有, 要等兩日
作者: kobbc    時間: 17/12/2013 10:05 AM
作者: CSKYS7    時間: 17/12/2013 12:26 PM
HELLO,我都係喺UK噶,大家加個FC,得閒一齊出嚟聯下機都得XD
作者: mfray    時間: 17/12/2013 08:03 PM
回復 22# CSKYS7

已ADD 大大你的FC 求加!
我係SOTON 住, 你呢?
作者: lazythousand    時間: 17/12/2013 08:50 PM
回復 20# mfray

有夢特叫我,咁可可多拉換ok?
作者: mfray    時間: 17/12/2013 09:04 PM
回復 24# lazythousand

可以, 唔記得問係咩特性
作者: kenny8844    時間: 17/12/2013 09:25 PM
回復 1# mfray

想換小磁怪 No. 081  (性格+sa -a)

有No.661對項5v(+a-sa)夢特
電擊獸對項5v(+a-sa)夢特
作者: lazythousand    時間: 17/12/2013 09:45 PM
回復 25# mfray

石頭
作者: CSKYS7    時間: 18/12/2013 01:37 AM
回復 23# mfray

加了,我住Huddersfield
作者: hinselfangus    時間: 18/12/2013 02:26 AM
完美5V超能女想換你3V百變怪
作者: mfray    時間: 18/12/2013 05:51 PM
回復 29# hinselfangus

任何3V 都OK?
作者: mfray    時間: 18/12/2013 05:52 PM
回復 26# kenny8844

電擊獸同661都已經有啦! 仲有無第2D POKEMON?

不過小磁怪 無晒 夢特
作者: hinselfangus    時間: 18/12/2013 10:06 PM
回復 30# mfray

有無  hp+d+sd
作者: mfray    時間: 18/12/2013 10:16 PM
回復 32# hinselfangus

5V超能女王, 係唔係女夢特?
  得D SD SP
其實最好就3V 百變怪 換 3V 百變怪
作者: lazythousand    時間: 19/12/2013 07:24 PM
回復 1# mfray

5v 夢特小磁怪,有貨味
作者: kenny8844    時間: 19/12/2013 07:37 PM
回復 31# mfray

對項5v索羅亞(+sp-a) (遺神通力 反繫 搶奪)
但係電磁想要夢特orz
作者: mfray    時間: 19/12/2013 07:59 PM
回復 34# lazythousand

回復 35# kenny8844

夢特小磁怪短期都唔會有住, 因為最近比較忙, 所以無時間生夢特小磁怪, 而且好難生
作者: lazythousand    時間: 19/12/2013 09:52 PM
回復 36# mfray

有貨麻煩pm我吧,我超想要
作者: mfray    時間: 19/12/2013 09:53 PM
回復 37# lazythousand

如果真係超想要, 我可以換隻4V 既比你自己生
作者: lazythousand    時間: 19/12/2013 09:57 PM
回復 38# mfray

我現在想生詛咒娃娃,小拳石,超能豬,如果自己來,需要等很久..
作者: mfray    時間: 20/12/2013 10:53 AM
新增袋獸及6V POKEMON!!
作者: mfray    時間: 20/12/2013 11:17 PM
新增兩只 6V 夢特小磁怪 !!!!
作者: lazythousand    時間: 20/12/2013 11:58 PM
回復 41# mfray

6V盔甲鳥,結實,遺傳,神烏特攻換攻,換你6V夢特,加物攻減特攻
作者: mfray    時間: 21/12/2013 12:04 AM

回復 42# lazythousand

加物攻減特攻 小磁怪? 只係加特攻減物攻
你隻盔甲鳥 係男嫁可?
作者: lazythousand    時間: 21/12/2013 12:07 AM
回復 43# mfray

是我的寵加物攻減特攻,位置錯了,對不起
作者: mfray    時間: 21/12/2013 12:08 AM
回復 44# lazythousand

你隻盔甲鳥 係男嫁可?
作者: lazythousand    時間: 21/12/2013 12:09 AM
回復 45# mfray

係男,蛋種尼
作者: mfray    時間: 21/12/2013 03:29 AM
回復 46# lazythousand

SORRY, 兩隻已經TRADE 左比人...
作者: lazythousand    時間: 21/12/2013 10:45 AM
回復 47# mfray

咁有冇5V,好像之前咁我換5v
作者: mfray    時間: 21/12/2013 10:52 AM
回復 48# lazythousand

有咩換? 有無開POST? 我可以去睇下
作者: lazythousand    時間: 21/12/2013 11:33 AM

回復 49# mfray

冇開post,吸血小醜,加速減物攻,1/4效傷,可可多拉,4遺,雙刃頭,岩釘,咒語,蠻力,加特防減特攻,572加速減特,百合根娃娃,加特攻減物攻,227遺傳神烏特攻,加物攻,減特攻,晃晃班,加物攻,減特攻
作者: lazythousand    時間: 21/12/2013 05:08 PM
hold住隻野先,唔好同人易住
作者: mfray    時間: 22/12/2013 11:04 PM
回復 51# lazythousand

只係得番一隻夢特5V 小磁怪, 可以HOLD 比你, 但你可以換既POKEMON, 我無咩想要 (除左6V鋼鳥....)
作者: lazythousand    時間: 23/12/2013 02:26 AM

回復 52# mfray

吸血小醜,加速減物攻,1/4效傷,可可多拉,4遺,雙刃頭,岩釘,咒語,蠻力,加特防減特攻,572加速減特,百合根娃娃,加特攻減物攻,227遺傳神烏特攻,加物攻,減特攻,晃晃班,加物攻,減特攻,大舌頭加物攻減特攻,詛咒娃娃加物攻減特攻(同命,幽靈俯衝,灰塵射擊),再睇下邊隻有興趣
作者: mfray    時間: 23/12/2013 03:49 AM
回復 53# lazythousand

又生到一隻6V 夢特, TRADE 你6V 227 OK?
作者: lazythousand    時間: 23/12/2013 01:03 PM

回復 54# mfray

OKOK,冇問題,加我fc 0146-9854-9458,3ds名Thousand,game名LCH,今晚8點交易好嗎
作者: lazythousand    時間: 23/12/2013 08:20 PM
你什麼時間有空給我時間了
作者: mfray    時間: 23/12/2013 08:43 PM
你什麼時間有空給我時間了
lazythousand 發表於 23/12/2013 08:20 PM

首先, 我問POST一開始已經講左我唔係HK TIME ZONE, 我係UK...有時差所以未必成日可以有時間回POST OR PM. 而且, 今日我岩岩生到6V XY火雀, 所以飛行蛋種都已經有, SORRY 個TRADE 要CANCEL
作者: lazythousand    時間: 24/12/2013 04:07 AM
回復 57# mfray

隨了哦,我也不知道說什麼了
作者: yeung3815    時間: 24/12/2013 03:12 PM
唔洗理呢個樓主 佢混吉的 琴日昆我打曬我有既pm出嚟點知最後同我講要兩隻對項5v先可以換佢一隻5v 你話係唔係吹脹
作者: mfray    時間: 25/12/2013 09:32 AM
回復 59# yeung3815

係唔係你想換就一定要同你換? 你自己同人講野D 語氣都好有問題, 同你換就好似奉旨咁? 你有幾多POKEMON 都好, 咁我唔岩就係唔岩, 你提出你想要既野, 我提議番我想要既OFFER, 唔岩咪唔好TRADE 囉, 無人迫你一定要換, 我由頭到尾無話過一定會同你TRADE, 你而家係到出口傷人, 真係唔知邊個有問題多D
作者: 撲克同盟    時間: 25/12/2013 03:00 PM
作者: yeung3815    時間: 25/12/2013 03:55 PM
我既語氣好有問題=.=?例子唔該 唔好隨口加一句就當係 我唔覺得我係pm你個陣講既每一句就話帶有令你嬲卅不爽既感覺 相反睇返他自己唔該
而且我唔係話奉旨要你換 而係想人知道你既為人 竟然要人用兩隻完美換你一隻完美 呢樣係最大問題 又唔係有遺技
本來我都唔想係呢度講 但見到樓上d兄弟就更加唔可以唔講 住uk唔係就大曬的 應成左人trade人地又等你咁耐一句cancel就88 哂曬人地心機 冇心換好心你就唔好開post 我對上面個位人兄身同感受
我講既野係咁多你自己慢慢諗下啦
作者: mfray    時間: 26/12/2013 01:42 AM

回復 62# yeung3815

又唔係有遺技, 真係想請教下呢位大大, 小磁怪點生先有"有遺技" 我真係唔識

TRADING 既野, 岩咪TRADE 唔岩咪唔TRADE, 你想要我既POKEMON, 但你既POKEMON 我唔岩, 唔通我點都要同你TRADE?

呢位大大你都幾中意強人所難, 一開始我已經講左無貨, 我又講左未必會再生住, 但你死都要人HOLD 比你, 咁都OK, 你叫人HOLD 比你, 幫你生, 你又唔講低你有咩POKEMON 可以換, 即係如果你有D POKEMON 我有興趣想換都話可以再生比你, 咁你呢 "就比我昆左你" 打晒堆POKEMON 出黎, 但好多我都有, 未有既又唔係好想要, 咪問下你2換1 OK 唔OK? 我又無揸住支槍逼你同我換, 你覺得OFFER 唔岩你既, 咪SAY NO 囉, 再者我由頭到尾都無好似你所講 "應成左你TRADE" 又反口唔同你TRADE...

即係交換呢D 野, 傾得埋咪TRADE, 傾唔埋咪唔好TRADE 囉, 係呢件事上面, 我只係見到一樣野, 就係有個人話佢 "比人昆左佢" 打晒堆POKEMON 出黎, 之後人地唔想同佢換, 就係到發難, 係人地個POST 到想歪曲事实, 咩"住uk唔係就大曬的", 大大, 知唔知UK 係邊? 知唔知時差係咩? 唉, 我要番工有野做嫁, 24/7/365 睇住個POST回你好唔好? 玩隻GAME 姐, 大大你咁火做咩?

打咁多字, 真係覺得我自己"混吉", 唔再晒時間回你啦, 費時我又"昆" 左唔知你D 乜野就唔好啦

小朋友, 聖誕快樂, 唔好咁燥啦!
作者: mfray    時間: 26/12/2013 08:53 AM
新增5V 圓企鵝

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2