香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 快速升LV的方法 [打印本頁]

作者: 恩維    時間: 20/11/2013 09:33 PM
標題: 快速升LV的方法
想問問大家是怎樣將PM升至LV100呢??
我現在只是不斷打四天王, 但即使用幸運蛋經驗值也不高....
求大家幫忙 ><
作者: BrotherFong    時間: 20/11/2013 10:28 PM
你忘記了提及EXP O-power
其實你真係忘記了可以用O-power

我自己就無心機練到100級,
依家同人對戰set Normal rule就可以全50級開打,
呢個真心好
作者: Diner    時間: 20/11/2013 10:55 PM

喂飽隻寵,d心心爆左有經驗加成

其實打3星餐廳升lv方便d
一來d經差唔多,二來唔洗睇動畫
天王房間真係好煩,load勁耐不過記得其中一隻帶金幣&賣蘑姑,唔係會破產

其實除非想玩無限制對戰
唔係我都唔會升上100lv
上左100lv好似改唔到努力值...
留住未100可以改練法
作者: BrotherFong    時間: 20/11/2013 11:22 PM
上左100lv好似改唔到努力值...
Diner 發表於 20/11/2013 10:55 PM

印象中自BW開始努力值會即時生效,
而唔係升等後生效,100級應該改得努力值
作者: Diner    時間: 20/11/2013 11:44 PM
印象中自BW開始努力值會即時生效,
而唔係升等後生效,100級應該改得努力值
BrotherFong 發表於 20/11/2013 11:22 PM

原來係咁@,@!
我跳過左bw版
多謝指正
作者: GHYJNB4    時間: 21/11/2013 12:09 AM
3星餐廳係邊?我都5想打天王好煩..
作者: arwai    時間: 21/11/2013 12:42 AM

每天帶機番學,順便走夠4千步
番到屋企,開GAME
之後去中間城北面pc背pc向右走去到街口就入
入到去左上定唔知右上既地圖會係話你係鑽色既街
打三星(Samsung?(誤
打之前開加金錢味同加經驗既o泡(果奶?
入到去3v3 o泡效果持續...哈哈~
破產是什麼?經驗是什麼?通通都是浮雲...哈哈~
作者: GHYJNB4    時間: 21/11/2013 12:58 AM
一定要一天內走夠4千??那可以生蛋時走飽佢..
作者: Ken    時間: 21/11/2013 01:01 AM
回復 8# GHYJNB4

唔係game入面
係現實世界
3DS有計步器
作者: GHYJNB4    時間: 21/11/2013 01:30 AM
咁洗5洗開住部3ds?
作者: Ken    時間: 21/11/2013 01:34 AM
回復 10# GHYJNB4

要呀
你唔開部3ds唔會幫你計步
作者: GHYJNB4    時間: 21/11/2013 02:21 AM
咁開左待機得5得?
作者: Ken    時間: 21/11/2013 02:27 AM
其實就係要待機
你入左game
部機唔會幫你計步
作者: GHYJNB4    時間: 21/11/2013 03:26 AM
即是要开机入Game,可以待机或不待,之拿着或放入袋行便可?
作者: kenny8844    時間: 21/11/2013 04:18 AM

三星餐廳最快開o-p經驗3lv+經驗蛋
事前準備:
吉利蛋獵區偷經驗蛋合共4粒
將四粒經驗蛋放上要升的精靈
第一同三隻放要升既寵1lv都冇問題一定爆升xd
第二隻放一隻100lv識放對方全體技(最好係有百萬進化)本人用噴火龍y版x_x
入場前開o-p經驗值3lv
一開場第二隻100lv百萬進化用對方全體技
第一隻同第三隻開場可以換後備第四隻和第五隻想升既寵
咁様做4隻bb同時獲得上埸經驗
通常有二種情況
第一種換完寵100lv一招ko哂對面
第二種對方有人用保謢所以進入第二回合
第二回合同様對方全體便可
有危險既地方可能只係得第四名對手
因為對方有先制技所以一開始可能要用小小復活藥
升到4x到其實可以頂到一下(被克除外)可以考慮比bb學保護升到可以頂到一下便可刪除
另外第三名對手有隻特性唔比交換 所以第三同四bb可能小一場經
大概一轉自家制寵物一轉可以獲得10萬經驗左右
同人交換得到的精靈同自身版本同語言會有額外1。5經驗
不同自身版本語言的精靈額外有1。7經

所以多啲生蛋同人換完美xd
本人用依個方法幾日已升左2十幾隻完美100lv

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2