香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 3ds xl討論!!已預訂xy限定機!! [打印本頁]

作者: pearl    時間: 24/9/2013 08:25 PM
標題: 3ds xl討論!!已預訂xy限定機!!

我就訂左美版紅色 ($2000), 而家想訂埋金色 ($2600-3000)
唔知有無人訂左?

9月30 號就拎得美版紅色
到時貼相 

想訂 同 已訂 既你可以分享下 ?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: legoman    時間: 24/9/2013 09:16 PM
有幾多人想訂旦無經濟能力

這句是惹揍的吧==....

還是支持日板的說
金色的背面很好~~
作者: pearl    時間: 24/9/2013 09:19 PM
回復 2# legoman

sorry , delete 左佢先
作者: pochuk1234    時間: 24/9/2013 09:29 PM
訂美版有咩鬼野用.XY出既係行貨同日版,美版只可以玩美版XY,樓主傻的嗎
作者: babylo    時間: 24/9/2013 09:49 PM
訂美版有咩鬼野用.XY出既係行貨同日版,美版只可以玩美版XY,樓主傻的嗎
pochuk1234 發表於 24/9/2013 09:29 PM

吾係bor...今集乜版都係全球同步10月12日出呀ma,除非香港d鋪頭吾入美版game la
同埋又吾好話人傻~
作者: pochuk1234    時間: 24/9/2013 09:56 PM
吾係bor...今集乜版都係全球同步10月12日出呀ma,除非香港d鋪頭吾入美版game la
同埋又吾好話人傻~
babylo 發表於 24/9/2013 09:49 PM

D人入親都係日同行,英文版我唔係太覺有幾多人會要,一泥英文少GAME 二泥3DS有限區,你入英文玩XY等同之後咩都唔洗玩,就算你放番部機出去都唔會值好多,同賣我直覺話我知,樓主係傻架囉,要完一部再要一部,再咁多部做咩呢
作者: pearl    時間: 24/9/2013 10:17 PM
D人入親都係日同行,英文版我唔係太覺有幾多人會要,一泥英文少GAME 二泥3DS有限區,你入英文玩XY等 ...
pochuk1234 發表於 24/9/2013 09:56 PM

美版 點會小game 呢?
行版最小game, 美版有大部分日版game ,只係遲出
買多部金色不可以?
唔知你做咩話人傻?
作者: pearl    時間: 24/9/2013 10:26 PM
pochuk1234 發表於 24/9/2013 09:29 PM

你知道自己在說什麼嗎?
XY出既係行貨同日版,美版只可以玩美版XY
那又如何?
作者: pochuk1234    時間: 24/9/2013 10:29 PM
美版 點會小game 呢?
行版最小game, 美版有大部分日版game ,只係遲出
買多部金色不可以?
唔知 ...
pearl 發表於 24/9/2013 10:17 PM

陣係E句(有幾多人想訂旦無經濟能力 )都覺得你係傻架啦,想比人問候都唔洗咁架,仲要話行版少,行版同英版都係少GAME,你加下行出街,有幾多間店會肯買英文版3DS,仲要唔係LL 有都係水D唔識買機果D人架炸,仲有你加陣唔係討論囉,我覺得你似係哂命多囉,我好睇唔起你E種人,似住自己好有錢,就係到哂命。
作者: karlcheng    時間: 24/9/2013 10:31 PM
想問樓主係邊到訂?我係信和地底見到賣$2399,想知係咪到到都同價?同埋我訂唔訂好?
作者: pochuk1234    時間: 24/9/2013 10:43 PM
你知道自己在說什麼嗎?
XY出既係行貨同日版,美版只可以玩美版XY
那又如何?
pearl 發表於 24/9/2013 10:26 PM

我點會唔知自己講咩,講得好清楚出泥,3DS係鎖區,你入XY英文機,玩爆左XY你打算點,擺係到等D塵布滿你部機定係純粹哂下命玩爆完XY放部機出街,不過我諗放出街都無咩店肯收,到時最蝕係自己,大拿拿2000蚊買部英文機番泥,為玩一隻GAME,係一隻。有D人買特別版係為傳機(好似我咁,但當然唔係陣係一隻GAME)或者自己本身無3DS見有特別色就入番部,你味自己諗下囉,我講得岩唔岩,你可以話我唔岩,話你傻,不過我好老實講你知,買英文機一定無咩好野囉
作者: pearl    時間: 24/9/2013 11:01 PM
回復 9# pochuk1234

首先對不起這句 有幾多人想訂旦無經濟能力
 我真係想知你地 會唔會因為價錢而有阻礙?
我應該問:有幾多人想訂旦無經濟能力?
另外我都同意你講買日版最好,旦我自己用過日版,真係好大言語障礙
旦我想講美版點解會得pkm? 好多店都有美版games賣,美機係小d,旦唔係無
出去黃金知。
另外,可唔可以大家都心平氣和d thx 
始終上埋同一論壇,有同一興趣
作者: pearl    時間: 24/9/2013 11:02 PM
想問樓主係邊到訂?我係信和地底見到賣$2399,想知係咪到到都同價?同埋我訂唔訂好?
karlcheng 發表於 24/9/2013 10:31 PM

$2399係日版 定係 我訂個部美版?
作者: karlcheng    時間: 24/9/2013 11:03 PM
$2399係指藍色果部
作者: lly    時間: 24/9/2013 11:08 PM

不管大家有多少恩怨或種種新仇舊恨, 本人亦懇請會員注意一下自己的言詞及發言態度
請不要發表任何含有人身攻擊成份的言論, 感謝

*以上僅為個人勸喻, 版主們仍擁有屏蔽言論, 或作其他處理之權利
作者: pearl    時間: 24/9/2013 11:12 PM
$2399係指藍色果部
karlcheng 發表於 24/9/2013 11:03 PM

日版連game 嗎?
作者: pochuk1234    時間: 24/9/2013 11:15 PM
回復  pochuk1234

首先對不起這句 有幾多人想訂旦無經濟能力
 我真係想知你地 會唔會因為價錢 ...
pearl 發表於 24/9/2013 11:01 PM

我好平和咁講囉,同賣我想知有幾言語障礙呀,我玩左起碼好多年PM(由藍版,黃版(果陣香港日版貴故玩中文版)開始玩,玩到加下),一路都係睇日文,有D係要自己接觸左先知係咩,唔係話一句言語障礙就唔接觸,論壇上面大把人都唔識日文,都照咁樣玩,最多味睇攻略,又唔係唔出,一出新版總係有神級老手極速爆機整攻略,怕咩姐
作者: karlcheng    時間: 24/9/2013 11:17 PM
回復 16# pearl

唔係部機內置架咩?
作者: pochuk1234    時間: 24/9/2013 11:29 PM
回復  pearl

唔係部機內置架咩?
karlcheng 發表於 24/9/2013 11:17 PM

火雞要WI FI拿 由XY出果日開始到出年1月24 只要係日版就拿得到,10LV,男性,帶極限進化物品,所以你買特別版既日版機,佢比你果張下載卡你都可以拿到,只係你要用WI FI拿,但英版同行版佢無講會唔會比賣,不過火雞咁少可出WI FI,最好拿左佢先啦,雖然格鬥系比妖精克
作者: larryyrral    時間: 25/9/2013 12:02 AM
1. 樓主請不要連POST,善用EDIT功能
2. 樓主你講話要買兩部,我諗會受到好多人敵視,包括我...香港貧富懸殊得咁西利,對於我/我地呢d窮人黎講咁使咁多錢for entertainment非常奢侈,直接問人地對於個d機既意見就好,唔使話諗住買幾多部類似既言論就夠了,因為感覺上好show off
3.pochuk雖然你眼紅人,但都唔好話人傻呢d野,已經算係一種人身攻擊
你都唔使理佢買日定美,佢有本錢買到兩部,應該唔志在2手賣出去既價錢?_?
4.日文定英文都好主觀,個人非常偏向日文,觀點如下:
-由細到大玩pkm都係玩日文版
-原產係日本,比較有風味
-美感,我接觸過pkm既英文版,但真係接受唔到,覺得日文比較"融合"到遊戲畫面(/畫風?)

如果真係有語言障礙既話,就連中文都有問題掛==
一直玩pkm到依家,基本上劇情對白都skip,只係認招式同道具,道具方面基本上都唔使點記,因為有圖
如果真係好有恆心想了解曬劇情,而完全唔識日文,咁玩英文版都好,又可以學下英文
作者: karlcheng    時間: 25/9/2013 12:02 AM
回復 19# pochuk1234

即係唔洗買卡,淨係有限定版既果張卡都可以拎到火雞同之後既配佈?
作者: 春之奇蹟    時間: 25/9/2013 01:23 AM
火雞要WI FI拿 由XY出果日開始到出年1月24 只要係日版就拿得到,10LV,男性,帶極限進化物品,所以你 ...
pochuk1234 發表於 24/9/2013 11:29 PM

順帶一提港版都可以拎,
另外就算屬性頂唔到妖精,
加速特性的火雞都好少有,
絕對有拎的價值~

回復  pochuk1234

即係唔洗買卡,淨係有限定版既果張卡都可以拎到火雞同之後既配佈?
karlcheng 發表於 25/9/2013 12:02 AM

只要係正版,該版本的地區限定的配布都拎到
作者: Darklugia    時間: 7/10/2013 08:33 AM
今日買架

登錄/註冊後可看大圖

作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 11:20 AM
美版 xy ndsxl同日版ndsll價錢差一截
但我都係想買ndsll特別版,想問向邊到可以買/訂?
作者: 171P    時間: 7/10/2013 11:56 AM
你去東方188商場,灣仔電腦城,黃金商場,信和商場應該有得出售,至於價錢是多少我不能夠透露出來呀!
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 11:59 AM
你去東方188商場,灣仔電腦城,黃金商場,信和商場應該有得出售,至於價錢是多少我不能夠透露出來呀!
171P 發表於 7/10/2013 11:56 AM

估3000蚊到
作者: 171P    時間: 7/10/2013 12:26 PM
3000元又好似乎貴左D呀!
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 12:46 PM
3000元又好似乎貴左D呀!
171P 發表於 7/10/2013 12:26 PM

2500??????
作者: justin_chu    時間: 7/10/2013 12:55 PM
2500??????
捕風雪影 發表於 7/10/2013 12:46 PM

差唔多...
美版大把貨, 係日版冇je..
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 12:55 PM
差唔多...
美版大把貨, 係日版冇je..
justin_chu 發表於 7/10/2013 12:55 PM

咁都係試下有無得買,買部留下念先
好似有部金色版既,個部都唔錯
作者: justin_chu    時間: 7/10/2013 12:56 PM
咁都係試下有無得買,買部留下念先
好似有部金色版既,個部都唔錯
捕風雪影 發表於 7/10/2013 12:55 PM

金色係日版, 應該要訂...難有貨
作者: 171P    時間: 7/10/2013 01:03 PM
標題: 回復 31# justin_chu
是否因為太多人去訂貨,所以就出現缺貨的情況呀?
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 01:07 PM
金色係日版, 應該要訂...難有貨
justin_chu 發表於 7/10/2013 12:56 PM

我諗信和個D都會有,但估個價要去到差唔多3000蚊先可以落樓
作者: 171P    時間: 7/10/2013 01:13 PM
標題: 回復 33# 捕風雪影
除非個價錢降至3000元或以下啦,否則如果在3000元或以上的話,我就不會買。
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 01:37 PM
除非個價錢降至3000元或以下啦,否則如果在3000元或以上的話,我就不會買。
171P 發表於 7/10/2013 01:13 PM

但我又覺得咁貴買返黎,遲D出新機個陣個價買跌架啦
今日N3DSLL,明日NDSL
作者: 171P    時間: 7/10/2013 01:45 PM
標題: 回復 35# 捕風雪影
你咁多要求,到底你是否真的買不買呀?
作者: yckm0225    時間: 7/10/2013 08:18 PM

今日行哂信和同黃金格價
美版機(紅藍色)~ 1780
日版機(藍) ~ 2480
日版機(金) ~ 2880
大部份都唔保證有特典

想問清楚大家幾點
(1) 日版機 肯定有內置遊戲, 美版機係唔係無? ( 加美版GAME 預350~, 日版預450~500)
(2) 美版機玩美版的XY, 係唔係拎唔到日本出的配布?

Thanks
作者: Pokever    時間: 7/10/2013 08:20 PM
今日行哂信和同黃金格價
美版機(紅藍色)~ 1700
日版機(藍) ~ 2400

想問清楚大家幾 ...
yckm0225 發表於 7/10/2013 08:18 PM

請問唔係限定機嘅LL咩價位,信和~thx
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 08:22 PM
今日行哂信和同黃金格價
美版機(紅藍色)~ 1700
日版機(藍) ~ 2400

想問清楚大家幾 ...
yckm0225 發表於 7/10/2013 08:18 PM

配佈係任何版本都拎得
個價錢都預左
作者: yckm0225    時間: 7/10/2013 08:23 PM
請問唔係限定機嘅LL咩價位,信和~thx
Pokever 發表於 7/10/2013 08:20 PM

普通機今日問, 幾乎全部日版, ~1500
配佈係任何版本都拎得
個價錢都預左
捕風雪影 發表於 7/10/2013 08:22 PM

如果美版都拎到火雞, 咁我可能買美版@@
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 08:25 PM
普通機今日問, 幾乎全部日版, ~1500

如果美版都拎到火雞, 咁我可能買美版@@
yckm0225 發表於 7/10/2013 08:23 PM

係,任何版本都拎到
作者: yckm0225    時間: 7/10/2013 08:33 PM
已有店鋪表明11號可取貨
作者: legoman    時間: 7/10/2013 08:34 PM
雖然很想要金色的 但已經買了普通的....
跟據以往經驗 應該有得換殼?!
記得以前d pokemon特別板nds殼都比人拆左出泥賣
作者: 捕風雪影    時間: 7/10/2013 08:53 PM
已有店鋪表明11號可取貨
yckm0225 發表於 7/10/2013 08:33 PM

主機定GAME先?
作者: kazuhiko    時間: 7/10/2013 11:21 PM
請問一下,12號店舖會有美版XY賣嗎?
因為有點想買美版機~
作者: GhostofHarry    時間: 11/10/2013 07:10 PM
我想問下港版配信的 火雞

係用咩型式發放..?
如果洗save 係咪會無左?

如果會無的話係咪個體同性格都會硬食

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2