香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 2013劇場版『神速的蓋諾賽克特 超夢夢覺醒』正式預告 [打印本頁]

作者: ho915    時間: 7/3/2013 10:01 AM
標題: 2013劇場版『神速的蓋諾賽克特 超夢夢覺醒』正式預告
http://www.youtube.com/watch?v=MeFEAA4JvaM

超夢夢帥!

登錄/註冊後可看大圖

作者: Sunny    時間: 7/3/2013 10:35 AM

果一幕同超人強戰回歸擋子彈完全一樣
人家已經是神速你還要比人家快這是鬧哪樣www
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 7/3/2013 04:52 PM
超夢真係好型- -
小智仲記得超夢?(好似好少咁好記性...
作者: 春之奇蹟    時間: 7/3/2013 06:26 PM
超夢真係好型- -
小智仲記得超夢?(好似好少咁好記性...
愛.啟暴*噴火 發表於 7/3/2013 04:52 PM

話晒嗰陣時都算係差D死,
記得都冇咩唔妥
作者: kwok1107214    時間: 7/3/2013 07:07 PM
難道是「神速的超夢夢 滅世蟲的覺醒?!」
希望小智多d與以前經歷有關的表現
作者: 小_軒    時間: 7/3/2013 07:36 PM
作者說過此超夢不同彼超夢..
作者: 小肥豬峰    時間: 7/3/2013 07:49 PM
超夢夢真係好型@@ 神獸之中我最中意就係 超夢夢
作者: N_Ralts    時間: 7/3/2013 08:18 PM
超夢夢超帥的說
真想飛去日本看XDDD
讚!
作者: s20081132    時間: 7/3/2013 08:20 PM
作者說過此超夢不同彼超夢..
小_軒 發表於 7/3/2013 07:36 PM

邊有可能唔係果隻?超夢唔同第d神獸,佢係火箭隊自己改造的,得1隻,唔會有第隻(雖然滅世蟲都係人造而有幾隻,但套電影未播,我地唔知會唔會等離子隊整左好多隻)
作者: 小肥豬峰    時間: 7/3/2013 08:25 PM
邊有可能唔係果隻?超夢唔同第d神獸,佢係火箭隊自己改造的,得1隻,唔會有第隻(雖然滅世蟲都係人造而有幾隻, ...
s20081132 發表於 7/3/2013 08:20 PM

超夢夢 好似唔係火箭兵團 造出黎

而係 一班科學家造出黎
作者: LoveNatural    時間: 7/3/2013 08:28 PM
小智記得就好了..如果只是純粹知道就z_z...
感覺劇場版的時候他記性特別好..
今年的劇場版好期待..
同樣認為是同一隻...無咩可能有第二隻..?
既然係覺醒...可能係指有左新變化/能力之類??
不過滅世蟲是神速..可是超夢還比牠們快...www想吐槽名XDD
作者: kwok1107214    時間: 7/3/2013 08:32 PM
我也希望所謂的「不是同一個超夢夢」意指信念/實力的另一境界,而不是完全第二個吧,
難道如網友所說,超夢夢有新招式/型態?!
作者: 小_軒    時間: 7/3/2013 08:41 PM
To #9,11
證據的話  請移到
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... page%3D1&page=2
作者: LoveNatural    時間: 7/3/2013 08:57 PM
其實如百度貼吧中的人所說...
有可能是翻譯問題..不過就連日站的人都在糾結中...
所以目前還不可以斷定今年劇場版的不是當年劇場版的超夢吧??
反正我不想相信超夢有第二個=A=!!!!
坐等劇場版揭曉罷.......
其實也沒差..只是有關聯..有連接..感覺更好更親切=~=
作者: 小_軒    時間: 7/3/2013 09:10 PM
個人感覺  如果是同一隻的話  會更有親切感
如果劇中有回憶的話  就更好~
作者: pochuk1234    時間: 7/3/2013 09:23 PM
我覺得係同一隻泥
作者: GBA2005    時間: 7/3/2013 10:15 PM
超夢夢 好似唔係火箭兵團 造出黎

而係 一班科學家造出黎
小肥豬峰 發表於 7/3/2013 08:25 PM

是火箭兵團做的,
當時沙加老大仲用過超夢夢對付小茂.....
作者: DL    時間: 7/3/2013 10:23 PM
小智記得就好了..如果只是純粹知道就z_z...
感覺劇場版的時候他記性特別好..
今年的劇場版好期待..
同 ...
LoveNatural 發表於 7/3/2013 08:28 PM

洗左腦,點記得- -
作者: 小肥豬峰    時間: 7/3/2013 10:25 PM
是火箭兵團做的,
當時沙加老大仲用過超夢夢對付小茂.....
GBA2005 發表於 7/3/2013 10:15 PM

創造 超夢夢 係一班科學家

沙加老大 只係 比左一套盔甲 比 超夢夢著咋=="
作者: pochuk1234    時間: 7/3/2013 11:07 PM

小肥豬峰 發表於 7/3/2013 10:25 PM

講得無錯,沙加只係比左套增強力量裝甲比超夢夢,之後係超夢夢自己整爆件甲,沙加由佢自己飛走,同事係小某其中一場輸得最慘既一場,2隻打媽上都輸,之後佢出到去仲同小智講要小心個館主,但到小智打就對住三人組輕易勝出,你話死唔死
作者: DL    時間: 7/3/2013 11:16 PM

小肥豬峰 發表於 7/3/2013 10:25 PM

創造超夢夢既係火箭兵團既科學家
作者: LoveNatural    時間: 7/3/2013 11:39 PM
回復 18# dl1s26

佢劇場版唔係通常都會正常dga咩??
我就係怕佢真係唔記得..
加左一句..如果只係純粹知道佢係超夢的話-w-""
唉...希望製作組別再惡搞下去就好0.0""
作者: kwok1107214    時間: 7/3/2013 11:52 PM
大家有否記得「超夢重現,風雲再起」 這篇?我半年前左右重溫過,
印象是城都時代的,講超夢夢與一班複製小精靈隱居後,又被沙加追捕的事,
最後超夢夢對小智說:「如果某天你在城市中聽到有聲音叫你的名字,那個可能是我」
當時他們已有著友誼,希望製作組真的不要洗小智腦,還我們老觀眾一個感動吧,
即使簡單一句「小智,這是欠你的」,也好
作者: 黑痴    時間: 8/3/2013 12:09 AM
小智一直都係十碎
記得有咩咁出奇
作者: pochuk1234    時間: 9/3/2013 09:45 PM
大家有否記得「超夢重現,風雲再起」 這篇?我半年前左右重溫過,
印象是城都時代的,講超夢夢與一班複製小精靈 ...
kwok1107214 發表於 7/3/2013 11:52 PM

衝出泥,幫小智一把,頂開鋼蟲,之後話小智,當係我把差你既人情比番你,你地快d帶住d精靈走,之後超夢夢一隻打5隻鋼蟲
作者: dannyho    時間: 9/3/2013 11:34 PM
超夢夢心諗:「小智你點解過左咁多年都係咁矮?」
作者: johnsze    時間: 10/3/2013 03:40 AM
冇見噴火龍打神速既???
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 11/3/2013 09:17 AM
回復 27# johnsze

對於日文我就真係唔識...但我冇聽錯既話,超夢擋左之後,小智好似叫左聲"超夢"..
如果我冇聽錯,佢應該係記得..但係咪同一隻就估唔到...
作者: MegaLuca    時間: 12/3/2013 01:42 PM
先不吐槽為何紅色3倍速沒有角,「真正的超夢」甚麼意思?新形態?
作者: ~ 流星*索羅亞克    時間: 27/3/2013 01:41 PM
想問一下有沒有人知道那只紅色的蓋諾賽克特是怎麼一回事???
作者: 路比    時間: 27/3/2013 01:44 PM
想問一下有沒有人知道那只紅色的蓋諾賽克特是怎麼一回事???
~索羅亞~ 發表於 27/3/2013 01:41 PM

色違…?
反正要給五隻蓋諾賽克特中的其中一隻有首腦的感覺
作者: ~ 流星*索羅亞克    時間: 27/3/2013 01:53 PM
回復 31# 沙奈朵‧路比

原來是首領的意思,謝謝你的解答,我明白了!!!

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2